CĂND CREZI CĂ EŞTI SINGUR (10)

CĂND CREZI CĂ EŞTI SINGUR (10)

CÂND NU NE MAI ATRAGE RUGĂCIUNEA…     (CE FACI?)

Obstacolele în calea rugăciunii sunt multe. Unii susţin că nu mai au timp pentru rugăciune, totuşi pot foarte uşor să găsească timp pentru alte lucruri – ziarul, televizorul, activităţi de petrecere a timpului liber şi aşa mai departe. Îţi aduci aminte că Hristos a furat din timpul de somn pentru a se ruga. Alţii care trăiesc în locuinţe aglomerate susţin că nu au loc să se roage. Ei bine, este întotdeauna posibil să te plimbi cu Domnul Isus. Ce conversaţie poate avea cineva cu Domnul într-o plimbare lungă. Unii, totuşi, se plâng că nu ştiu pentru ce să se roage. În acest caz fă-ţi o listă – prieteni şi persoane dragi care au nevoie să fie convertite, cei pe care îi ştii că sunt bolnavi, cei în nevoi ai bisericii pe care o frecventezi, propriile tale nevoi şi aşa mai departe.

Obstacolul cel mai obişnuit în calea rugăciunii, totuşi, este antipatia. Oamenii nu se roagă deoarece nu simt lucrul acesta. Dar nu trebuie să presupunem că rugăciunea este eficientă decât doar atunci când se ridică dintr-o inimă dornică şi plină de emoţie. Cei care au realizat o putere mare în rugăciune ne spun că inundarea simţământului vine doar acum şi din nou în momentele lor de mijlocire. Ei spun că trebuie să înveţe să păstreze legătura cu Dumnezeu fie că simt fie că nu. Dacă avem o programare de a ne întâlni cu cineva pe care îl socotim ca fiind important o întrerupem cu câteva minute înainte de întâlnire deoarece simţim o reţinere? Politeţea obişnuită ne spune că nu ar fi corect. Suntem noi mai puţin politicoşi cu Dumnezeu?

Marii practicanţi ai rugăciunii ne asigură că Dumnezeu poate să facă mai mult pentru noi atunci când ne rugăm împotriva înclinaţiei decât atunci când o avem. Dorinţa de a ne supune Lui adânceşte predarea noastră; hotărârea noastră de a merge la Dumnezeu oţeleşte angajamentul nostru creştin. Cea care măsoară eficacitatea rugăciunii este credinţa, nu simţământul. VA URMA…

~străinişicălători~

(duţu)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s