CĂND CREZI CĂ EŞTI SINGUR (14)

CĂND CREZI CĂ EŞTI SINGUR (14)

CĂND NECAZURILE VIN UNUL DUPĂ ALTUL    (CE FACI?)

„Când vin necazurile nu vin ca simpli spioni, ci vin în batalioane”, a spus Shakespeare în Hamlet. Am observat şi noi toţi lucrul acesta. Necazurile au un mod straniu de a veni împreună. Pentru un timp totul se desfăşoară în mod plăcut şi apoi deodată întreaga lume se rostogoleşte în jurul nostru. Nimeni nu înţelege pe deplin de ce necazurile par să vină în roiuri. Mulţi au încercat să explice această lege ritmică ciudată, dar când totul a fost spus despre asta încă pare a fi un mister.

Totuşi, ceea ce nu este un mister este faptul că Dumnezeu niciodată nu se îndepărtează de noi indiferent cu câte necazuri ne confruntăm. Emerson a spus: „Vremurile grele au o valoare ştiinţifică. Sunt ocazii pe care nu trebuie să le piardă un bun învăţăcel.” Dar cei mai mulţi dintre noi nu suntem învăţăcei „buni”. Preferăm o viaţă fără griji care să guverneze asupra lecţiilor care însoţesc calea umbrită. O lecţie pe care trebuie să o învăţăm, totuşi, este că în vremuri de dificultate şi de stres ajungem la o relaţie proaspătă şi vie a dependenţei noastre de Dumnezeu. Când lucrurile merg bine avem încredere în abilitatea de a ne vedea de propriile noastre afaceri. Simţim că suntem în stare să mânuim lucrurile singuri. Dar când problemele se îngrămădesc asupra noastră şi ne înconjoară atunci încrederea noastră se evaporă; ni se aminteşte în mod dramatic de fragilitatea noastră şi strigăm către Domnul după ajutor. În astfel de vremuri începem să realizăm că nu suntem aşa de puternici şi atât de auto-suficienţi aşa cum am crezut că suntem.

Merită să fie făcută acea descoperire. Produce în noi o umilinţă care ne obligă să ne ridicăm mâinile spre Domnul. Învăţăm cel mai bine semnificaţia dependenţei de Dumnezeu nu pe un drum înstelat ci pe un drum întunecos.VA URMA….

~străinişicălători~

(duţu)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s