NEPRIHANITUL FALS ŞI RĂSPLĂTIREA CELOR CU ADEVĂRAT NEPRIHĂNIŢI

NEPRIHANITUL FALS ŞI RĂSPLĂTIREA CELOR CU ADEVĂRAT NEPRIHĂNIŢI  (Matei.6:1-18).

*Cuvîntul de aur:  Luati seama sa nu va indepliniti neprihanirea voastra inaintea oamenilor, ca sa fiti vazuti de ei; altminteri, nu veti avea rasplata de la Tatal vostru care este in ceruri. (Mat.6:1).

 

1.ISUS CONDAMNA PE NEPRIHĂNIŢI FALŞI

-Condamnarea  de către Isus a indeplinirii neprihanirii pentru a fi vazută de ceilalti pune sub semnul întrebării o bună parte din activitatea creştină contemporană,care înclude întrecerea pentru mărime, publicitatea făcută succesului, spectacolul şi distracţia în biserică, şi dorinţa de întîietate.

2. ISUS NU RĂSPLĂTEŞTE PE NEPRIHĂNITUL FALS

-Cînd neprihanirea este arătată inaintea oamenilor cu scopul de a fi admirat, aplaudat,sau cu motive ascunse egoiste ,un asemenea om îşi va pierede răsplata de la Dumnezeu şi cu timpul şi de la oameni,căci într-o zi se va   trage cortina şi piesa teatrală se va termina,iar actorul va dispare de pe scena, fără urma.

 

3.NEPRIHANITUL FALS VA FI DESCOPERIT.

-Mai devreme sau mai tîrziu un asemena neprihanit îşi va da singur arama pe faţă,şi ipocrizia lui va fi văzută de toti.

 

4.NEPRIHĂNITUL FALS ÎŞI ASCUNDE INDENTITATEA.

-Cel mai la îndemînă mijloc de a  şi  ascunde indentitatea e prin milostenie.

-Cît de uşor fac milostenie cu bani altora pentru proslavirea lor. Sau înfinţat o sumedenie de organizaţii de ajutor/binefacere cu bani fraţilor ,în timp ce lideri acestora (a unora) se folosesc de avantajele de pe urma lor: misiuni plătite, excursi gratuite,   nume văzut şi publicat peste tot ,în timp ce dătătorul voios nu este amintit nici măcar odată (ce bine e că Dumnezeu nu îi uită).

 

5.NEPRIHANIREA ADEVARATĂ VA FI APRECIATĂ

-Dumnezeu apreciază pe adevăraţi neprihăniţi şi nici oameni nu îi uită. Neprihanitilor, bucurati-va in Domnul! Oamenilor fara prihana le sade bine cantarea de lauda. (Ps.33:1)

-Neprihăniţi vor rămîne în picioare :   Cei rai sunt rasturnati si nu mai sunt, dar casa celor neprihaniti ramane in picioare! (Prov.12:7).

-Pînă şi rădăcina celor neprihăniţi rodeşte:  Cel rau pofteste prada celor nelegiuiti, dar radacina celor neprihaniti rodeste. – (Prov.12:12).

-Faptele lor,trairea lor este ca o lumină care se vede de departe:  Lumina celor neprihaniti arde voioasa, dar candela celor rai se stinge. – (Prov.13:9) –In timp ce nenorocirea îi va ajunge pe cei răi,neprihănitul va avea parte de fericire:  Nenorocirea urmareste pe cei ce pacatuiesc, dar cei neprihaniti vor fi rasplatiti cu fericire. – (Prov.13:21).

-Rugăciunea celor neprihăniţi va fi ascultată:  Domnul Se departeaza de cei rai, dar asculta rugaciunea celor neprihaniti. – (Prov.15:29)

-Neprihăniţi vor fi răsplătiţi şi în viitor:  Atunci cei neprihaniti vor straluci ca soarele in Imparatia Tatalui lor. Cine are urechi de auzit sa auda. (Mat.13:43)

-Neprihăniţi nu vor pierii:   Cei neprihaniti vor stapani tara si vor locui in ea pe vecie. (Ps.37:29)

*****NOTE:  Acestea sunt numai cîteva din multele răsplătiri oferite de Domnul şi descrise în scripturi pentru cel neprihănit.

 

Sa facă Domnul ca să fim cu adevărat neprihăniţi . Amin

~străinişicălători~

(duţu)

 

Un gând despre „NEPRIHANITUL FALS ŞI RĂSPLĂTIREA CELOR CU ADEVĂRAT NEPRIHĂNIŢI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s