ZECE PĂCATE PE CARE UNII OAMENI LE FAC ZILNIC ŞI NU IŞI DAU SEAMA. (4)

ZECE PĂCATE PE CARE UNII OAMENI LE FAC ZILNIC ŞI NU IŞI DAU SEAMA. (4)

PACATUL  “NEAJUTORĂRILOR”  (Luca.18:1-14).

*Cuvîntul de aur:   Cine isi astupa urechea la strigatul saracului, nici el nu va capata raspuns cand va striga. – (Prov.21:13).

Pacatul  “NEAJUTORĂRILOR”  a pus si pune stăpanire peste oricare fariseu. Fariseilor le place să fie ajutaţi ,dar nu au plăcere  şi bunăvoinţa ca ei să  ajute…

Una dintre caracteristicile importante care trebuie sa-l caracterizeze pe un închinător adevărat este şi darul acesta al ajutorarilor.

Darul acesta vine sub multe forme dare le trebuie aplicate in viaţa celor care ne înconjoară.

Una dintre formele care se vede cel mai bine este darul milostivirii (să îţi fie mila de cei săraci). E adevarat că binele nostru nu trebuie trîmbiţat (să nu ştie stînga ce face dreapta), dar în acelaşi timp să nu uităm binele se vede. Ca de exemplu: Întîlneşti un sarac lipit pămîntului (n-are haine,încălţăminte,s.a.m.d.) nu e nevoie să trîmbiţezi binefacerea pe care ai facut-o, ea se va trîmbiţa singură; după ce vei pleca ,săracul va ieşi în stradă imbrăcat,cu papuci în picioare,şi cu un mar în mînă; oameni vor spune l-am vazut pe cutare l-a vizitat pe saracul…..

Cel mai mult ,vede Dumnezeu, şi înziua cînd vei trece prin necaz, El promite ca nu şi va astupa urechile de la strigătul tău, El îţi va raspunde…

-Făţarnicul trece pe lîngă sărac,dă  din mînă ,îşi continuă drumul cu cuvintele:”Du-te în pace ,şi Dumnezeu să te: îmbrace,încalţe… oare nu noi ar trebui să fim o mînă întinsă pentru săracul de lîngă noi?

-Tot acelaşi fariseu se urcă pe treptele amvoanelor şi se laudă suptil: ‘am întîlnit un sărac ieri,iar noi ca fraţi trebuie să îl ajutăm,oare nu e o excrocărie aceasta cînd nici de data aceasta nu foloseşte bănuţul lui. Pe asemenea farisei credeţi că o să îi asculte Dumnezeu???      O, vă asigur niciodata,că drept mai este Cuvîntul Domnului.

Doamne nu ne lăsa să intoarcem spatele lipsitului de lîngă noi,ca nici Tu să nu îţi întorci  urechea de la strigătul nostru.

~străinişicălători~

(duţu)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s