SA FACEM TOTUL CONFORM MODELULUI DIVIN.

SA FACEM TOTUL CONFORM MODELULUI DIVIN.

 

Nu puţine sunt citatele biblice în care suntem atenţionaţi în mod direct de Dumnezeu prin Cuvîntul Său, amintesc doar cîteva:

*La facerea Cortului: Ei fac o slujba, care este chipul si umbra lucrurilor ceresti, dupa poruncile primite de Moise de la Dumnezeu, cand avea sa faca Cortul: „Ia seama„, i s-a zis, „sa faci totul dupa chipul care ti-a fost aratat pe munte.” (Evr.8:5).

*Să-L lăsăm pe Duhul Sfînt să fie în inima noastră ,ca şi la El acasă: Nu stiti ca voi sunteti templul lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi? (1Cor.3:16).

 

***Să ne comportăm întocmai ca Isus:

  1. PE MUNTELE RUGĂCIUNII

-Să avem un munte al nostru  unde să ne retragem pentru rugăciune,un loc tainic, unde afara de problemele zilei , numai noi şi Dumnezeu să stăm de vorba prin rugăciune.                                                                                                    – Dupa ce Si-a luat ramas bun de la norod, S-a dus pe munte ca sa Se roage. (Marc.6:46).

 

2.  PE MUNTELE ISPITIRII

-Sunt atîtea locuri pe care nu am vrea să le întîlnim, dar este cu neputinţă,  ele stau în faţa noastră ,nu putem să le ocolim trebuie să trecem peste ele. Tot la fel Isus a avut să treaca peste muntele ispitirii şi să ajungă în partea cealaltă biruitor. Să îi urmăm modelul pentru a ieşi biruitori prin ispite.

Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte inalt, I-a aratat toate imparatiile lumii si stralucirea lor si I-a zis: (Mat.4:8).

 

  1. PE MUNTELE SCHIMBĂRI LA FAŢĂ

-Numai în prezenţa lui Dumnezeu vom avea faţa transformata, plină de strălucire ca şi a Lui. Moise a avut parte de o transformare deosebită atunci cînd s-a aflat în prezenţa Domnului pe munte.

-Isus a experimentat o transformare atunci cînd se afla pe muntele schimbării, transformare care i-a pus pe ucenici în gîndire.

-Pe cand Se ruga, I s-a schimbat infatisarea fetei, si imbracamintea I s-a facut alba stralucitoare. (Luc.9:29).

 

  1. PE MUNTELE PREDICĂRII.

-Fi sigur atunci cînd îţi vei începe predica să fi pe munte, apoi să te poti aşeza liniştit ca şi Isus  înainte de a-ţi începe cuvîntarea.

-Isus a fost pe munte atunci cînd a rostit ceea mai făimoasă predică din istorie:’FERICIRILE”.

Cand a vazut Isus noroadele, S-a suit pe munte; si dupa ce a sezut jos, ucenicii Lui s-au apropiat de El. (Mat.5:1).

 

  1. PE MUNTELE SUFERINŢEI.

-Fiecare din noi avem “Calvarul nostru , Golgota noastră, munţii în faţa cărora va trebui să învingem pe Diavolul.

-Vom putea birui numai dacă urmăm întocmai exemplul Marelui Biruitor Hristos Domnul, care l-a răpus pe Satan odată pentru tot deauna.

 

Să în văţăm de la Isus modelul vrednic de urmat, pe oricare munte ne vom afla , cu El şi prin El vom fi mai mult decît biruitori.

~străinişicălători~

(duţu)

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s