SPRE ŢARA UNDE CURGE LAPTE ŞI MIERE (14)

SPRE ŢARA UNDE CURGE LAPTE ŞI MIERE (14)

“ŢINE-ŢI FURCULIŢA. CĂCI CE E MAI BUN VINE ÎNCURÎND”.

PIEDICII  DE CARE S-A LOVIT ISRAEL ÎN PUSTIE  ~ PERICOLUL DE-A PIERDE NADEJDEA ~

NU ÎŢI PIERDE NĂDEJDEA  (Iosua.1:1-9).

*Cuvîntul de aur:  Poporul si-a pierdut rabdarea pe drum (Num.21:4).

Deşi se afla la graniţa pămîntului promis ,israeliţi se descurajează,pierd orice speranţă ,ajung să îşi piardă răbdarea pe drum.

Istoria uneori se repeta, istoria lor poate fi şi istoria noastră…

***O istorioara ne-ar putea ajuta să nu ne pierdem speranţa în drumul nostru spre destinaţia fericită “CERUL” şi să ajungem în impasul deznadejdi :    „Unde este fagaduinta venirii Lui? Caci, de cand au adormit parintii nostri, toate raman asa cum erau de la inceputul zidirii!” (2Pet.3:4)

*O soră credincioasă a primit diagnosticul trist din partea doctorului; „mai ai trei luni de trait”. Ca şi o ultimă dorinţă a vrut să vină păstorul ei ,la casa unde se afla bolnava şi sa discute despre ultimele dorinţe care le mai are. Sora a început să îi spună, care ar fi cîntarea ei preferată, care ar fi Cuvîntul din Scriptură pe care păstorul să-l citească, şi cu care haine să fie aşezată în sicriu.

După toate acestea, sora catre fratele pastor: “frate păstor ,mai am o dorinţă: aş vrea ,atunci cand voi fi asezata in sicriu sa am  o furculiţă în mînă.”

Păstorul a privit-o foarte mirat.

Sora a inceput să îi explice: In întreaga viaţa participînd la mesele de dragoste ale bisericii, în timpul cînd se adunau farfurile pentru a fi adus al doi-lea fel de mîncare ,cineva striga încontinu: “Ţineţi-va furculiţa!” Continuă sora:” era timpul cel mai frumos de la masa de dragoste, ştiam că ceva mai bun o să vină in curînd”,cu furculiţa în mînă aşteptam; carne, prajitura,ciocolată,- ceva dulce şi gustos.Aş vrea ca în timpul în care voi fi în sicriu, şi oameni mă vor vedea cu furculiţă într-o mînă să le pot transmite: “Ţineţi-vă furculiţă (CREDINTA) ,căci ce e mai bun vine încurînd!”.

Ochi păstorului s-au umplut de lacrămile bucuriei,in timp ce sora  isi închidea ochi, pastorul a mai avut timp sa spuna: „La Revedere”…. A realizat atunci păstorul ,căci sora a avut o mai mare înţelegere despre cer decî el a avut, ea ştia căci ceva mai bun vine în curînd.

În timpul serviciului de înmormîntare, cînd oameni erau miraţi de ce ţine sora o furculiţă în mînă, păstorul şi-a făcut timp să le explice despre convorbirea ce a avut-o cu ea înainte de a închide ochi pentru ultima dată.

El a spus nu mi-am mai luat gîndul de la furculiţa aceea, văd căci nici voi, şi nici cei care vor asculta istorioara aceasta, dar sora a avut dreptate:

“ŢINE-ŢI FURCULIŢA(CREDINTA). CĂCI CE E MAI BUN VINE ÎNCURÎND”.

Încă nu am ajuns ,suntem în drum spredestinaţia fericita”CERUL” păstrează-ţi credinţa şi încrederea în El: Preaiubitilor, ce vom fi nu s-a aratat inca. Dar stim ca, atunci cand Se va arata El, vom fi ca El; pentru ca Il vom vedea asa cum este. (1Ioan.3:2)

~străinişicălători~

(duţu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s