MÎNTUIREA ESTE LEGATĂ DE MĂRTURISIRE

MÎNTUIREA ESTE LEGATĂ DE MĂRTURISIRE (1Ioan.1:1:10).

*Cuvîntul de aur: Daca zicem ca n-am pacatuit, Il facem mincinos, si Cuvantul Lui nu este in noi. (vers.10).

*Rămînem foarte suprinşi să vedem cît de usor oameni păcătuiesc,  şi cît le este de greu să se mărturisească(să îşi mărturisească păcatul), sunt gata să îl facă pe Dumnezeu mai repede  mincinos , decît să îşi mărturisească păcatul …

 

PRIMUL PAS SPRE MÎNTUIRE  (vers.10).

 

1. ADMITEREA CĂ AI PĂCĂTUIT

-Să admitem că am păcătuit. Nu există om care să nu fi păcătuit,Biblia ne scoate în evidenţă acest adevăr:  Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu. (Rom.3:23).

 

2.MĂRTURISIREA  – generalităţi:

-Marturisirea ne apropie de Dumnezeu şi ne aşează pe drumul mîntuirii:.. prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire, (Rom.10:10).

-Marturisirea este obligatorie cînd vorbim despre mîntuirea sufletului.

-Marturisire trebuie sa fie întreagă (nu se accepta marturisiri de jumătate cu ascundere a pacatului săvîrşit).

-Marturisirea e definitive –nu acceptă modificare în pronunţarea adevărului.

-Mărturisirea este adevarată curată , atunci cînd îţi pare rău că ai păcătuit, nu că îţi pare rău că te-a prins…

-Mărturisirea de păcat este ceea mai simplă formă de descărcare a poverilor sufleteşti dar de cele mai multe ori neglijată .

-Mărturisirea este acceptată şi atunci cînd sincer mergi direct la Dumnezeu:  Atunci Ti-am marturisit pacatul meu si nu mi-am ascuns faradelegea. Am zis: „Imi voi marturisi Domnului faradelegile!” Si Tu ai iertat vina pacatului meu. (Oprire) (Ps.32:5).

 

 

3. MĂRTURISIREA – conversaţie:

-Conversaţia începe în urma convingeri că eşti păcătos:   Duhul Sfînt este Acela care îl convinge pe om de păcat, bietul om cauta să se debarasese de starea păcătoasă în care se află căutînd să spună cuiva starea lui.

-Ceea mai sigura  este  conversaţia  dintr-un  păcătos care îşi recunoaşte păcatul  şi îl declară în faţa lui Dumnezeu;  şi un Dumnezeu care îl ascultă, primeşte mărturisirea şi îl iartă pe păcătos..

 

4. CURĂţIREA ÎN URMA MĂRTURISIRI

-Dumnezeu este credincios şi ne iarta de orice nelegiuire (vers.9).

-Se pare că adevărata mărturisire prin conversatie ,cuprinde căteva puncte care trebuiesc atinse:

1.Ii spui lui Dumnezeu să te ierte prin şi datorita sîngelui Fiului Sau Isus Hristos, singe care a curs la Golgota pentru cei păcătoşi.

2.In urma mărturisiri primim iertarea lui Dumnezeu, Dumnezeu salveaza sufletul celui ce devine iertat, iar cel ce a cerut iertarea are datoria cît atîrnă de el să nu mai păcătuieasca( mîntuirea se poate pierde).

3.Dovada că păcătosul este iertat  se vede în părtăşia lui cu fraţi şi cu semeni în acelaşi timp părtăşia cu Dumnezeu, urmează ca în urma cerinţei personale Dumnezeu să îl sigileze cu Duhul Sfînt pentru ziua răscumpărări.

 

5. NU TE ÎNŞELA SINGUR

*Umblarea la biserica nu îţi va da mîntuirea, te va ajuta să găndeşti ca un creştin.

*A fi membru unei organizaţi bisericeşti nu poate să îţi dea asigurarea că vei deveni şi cetăţean al cerului.

*A intra în apa botezului, a face fapte bune, a fi credincios şi ascultător sunt lucruri care trebuie să îl însufleţească pe orice credincios dar asta nu îţi va dărui mîntuirea – te va ajuta (depinde cu ce gînd le faci).

 

***Notează bine ce îţi spun acuma:  “Cînd toate sforţările tale vor da faliment (şi cu siguranţă vei falimenta) încearcă şi mărturisirea, şi lasă ca single lui Isus Hristos sa te curătească pe deplin şi prin El vei dobîndi şi mîntuirea”.. Ţine bine în minte :”Sîngele lui Isus lucrează foarte bine acolo unde toate încercările şi chimicalele pentru curăţire nu fac faţă”.

~străinişicălători~

(duţu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s