IMPRESII,DORINTE SI ASTEPTARII LA VIITOAREA CONVENTIE.~PORTLAND 2014~

IMPRESII, DORINTE SI ASTEPTARII LA VIITOAREA CONVENTIE.~PORTLAND 2014~

S-a incheiat cu bine lucrarile de la Conventia Bisericilor Penticostale Romane din Statele Unite si Canada „Phoenix Arizona 2013”, am astepta un pic  ,inainte de a aseza pe hartie cateva din impresile mele despre acest mare si frumos eveniment crestinesc-romanesc.

In general lucrarile Conventiei au fost la inaltime, intocmai cum spun frati de fiecare data cand se termina o Conventie:”Asta a fost ceea mai reusita!!!”, si intradevar pe undeva au dreptate….. cu toata dreptatea mai sunt inca lucruri de aranjat, cerintele publicului sunt tot mai mari, iar organizatori de fiecare data trebuie sa fie inainte (topul cerintelor).

A fost o conferinta reusita,  cantarile, predicile, prezentarile au fost foarte bune.. Cei de la transmisie in ideia mea au avut ceva probleme, au fost foarte multe intreruperi (lucru care de fapt ei l-au spus din timp ca ar putea fi posibil datorita amplasari bisericii) speram ca la Portland sa nu mai intalneasca asemena situatie, incolo ei au muncit din rasputeri aducand pana in casele noastre un program frumos, frati acestia fac un efort enorm si ar trebui ajutati atat material cat si spiritual, cand te gandesti ca nu poti sa duci prea departe Evanghelia, uite, uni o duc, ajutai macar cu un banut, si cu rugaciune … Domnul sa ii binecuvinteze pe ei,pe familile lor si lucrarea care o fac pentru Domnul.

Dumnezeu sa binecuvinteze gazda Conventiei Biserica conducerea bisericii si pe toti frati care au pus eforturi enorme pentru o reusita asa de frumoasa a Conventiei. Felicitari frate pastor Cornel Avram  pentru o Conventie asa de reusita Domnul sa va binecuvinteze.

Pentru toate aceste si pentru tot ce va urma ii aducem slava si cinste Aceluia care o merita din plin Marelui nostru cordonator si pazitor a poporului Sau Dumnezeu. Sa fie slavit Tatal, Fiul si Duhul Sfant in veci de veci . si tot poporul sa spuna:  Amin! Amin! Amin!

Gandindu-ma la viitoarea Conventie de la Portland, am cateva  dorinte care e posibil sa devina realitate.

1. Timpul e o problema, cu toate acestea, daca ar fi posibil ca fratii slujitori sa fie anuntati intocmai cum au fost anuntati la Arizona, in timp ce sunt anuntati sa iasa in fata amvonului si sa aiba bucuria unei poze de la Conventie (de obicei nu vin din biserici toti membri dar pentru ca ei reprezinta o comunitate sa aiba ocazia aceasta).

2. Predicatori- Mi-ar place o selectie a predicatorilor dupa anumite criteri pe care nu le voi enumara aici. Selectia se poate face incepand chiar de acuma, as sugera ca Pastorul coordinator al noi Conventie sa lanseze in toate Bisericile care participa la Conventie  o ideie prin care sa se inceapa un vot preeliminar al pastorilor care ei (bisericile) ar vrea sa ii auda predicand. Votul acesta preeliminar sa continue pana la prima sedinta a Conventiei, dupa care se stabileste din cei care au obtinut cel mai mare nr, de voturi sa aiba dreptul sa fie pusi  in fata Consilului Pastoral al Conventiei si acestia impreuna cu Pastorul coordinator al Conventiei (si cu bordul biserici cordinatoare sa faca ultimele decizi, in felul acesta ar putea fi eliminate anumite practici care se perinda de multa vreme) E numai o ideie , Biserica cordinatoare si pastorul ei au tot dreptul sa ia in considerare idei ori nu…. e numai o ideie din nou…

3. In ultimul program al Conventiei e sufficient o predica intre 30-40 minute si eventual un indemn la inceput intre 12-15 minute.

Acestea sunt gandurile la care ma gandesc acuma ,aceste sunt asteptarile mele, poate nu vor devein niciodata realitate, dar daca vor devein, cineva va fi bucuros, cel putin cine le-a propus…

Am mai gasit pe F-book o alta asteptare  a unui frate am copiat dorinta lui si o redau intocmai. Pe undeva, sa stiti, ca are dreptate pocainta e pentru toti incepand cu cei care vorbesc despre pasiune, redau mai jos dorinta acestui frate:

******Recunosc ca nu am vazut tot programul conventie, asta vreau sa precizez din start. Dar ma asteptam, si nu stiu sigur, daca a fost un „altar call” la care pastorii sa se pocaiasca. Sa iasa acolo sub amvon si sa ingenucheze ei, nu tot sa astepte ei pe altii. Poate a fost, nu stiu, dar asta astept eu de la astfel de eventuri. Sa vad pastori care plang pentru biserici, care nu fac rugaciuni stilizate pentru camera de vederi, ci care isi lasa inima sa planga. Fara show! Doar penticostalism adevarat! Dar, se pare ca politica de dupa amvon, s-a vazut ca a condus eventul. Am vazut un eveniment frumos n-am ce zice, dar parca lipsea ceva… Naturaletea si libertatea pe care o aduce Duhul in intrunirile penticostale, charisma aia manifestata. O profetie in plin, de la amvon spusa de un pastor… Asa is eu mai penti la unele chestii. Ceva ce sa cutremure inima auditorului si sa zguduie pastorimea, sa trezeasca pasiunea… Sub asteptari, daca as fi critic.******

E adevarat fiecare are ganduri si asteptari nu toate se pot implini dar putin cu putin incercam sa ajungem la o Conventie perfecta, si va asigur ca Conventia aceeia perfecta va fi ,acolo in destinatia fericita”CERUL”  unde Isus Marele Pastor isi va aduna turma Lui pe plaiurile pline de frumusetii a cerului…

*Fiti binecuvantati de Domnul!

Speram daca nu va fi rapirea noastra si intalnirea cu Mirele nostru  Isus cat mai repede, sa ne vedem la Portland in 2014.

~strainisicalatori~

(dutu)

6 gânduri despre „IMPRESII,DORINTE SI ASTEPTARII LA VIITOAREA CONVENTIE.~PORTLAND 2014~

 1. Conventia in sine si-a atins unele din obiectivele majore, cum ar fi: inchinarea si partasia cu Domnul, partasia frateasca, atingerea prin muzica/ poezie, studiile prezente, carti etc..

  Cu toate ca beneficiem de predici inspirate si muncite…, nu stiu cu cat raman credinciosii dupa aceste conferinte?.
  Intrebarea dupa conventie este, ne-am descoperit pasiunea slujirii sau a trecut subiectul pe linga noi? Multa invatatura poate obosi intelectul, capacitatea umana. Aceasta depinde de fiecare probabil, insa o organizare mai minutioasa in alegerea vorbitorilor si a mesajelor ar ajuta enorm in atingerea obiectivului, ascultatorul subiectul conventiei. Partea aplicativa trebuie sa fie si ea insusita si aplicata de fiecare. Tot odata o colaborare mai stransa cu privire la vorbitori a-r da rezultatele dorite.
  Omiletca se refera si la expunerea cat mai simpla a mesajului. Ascultatorul trebuie sa ramana imprimat si motivat cu partea practica mai mult decat cu expunerea predicii. El trebuie sa plece cu motivarea punctelor insusite, sa nu fie dintre cei uituci ci din contra unul care ramane cu ceva, partea practica. Nu ajuta nimanui sa stie ca x predicator a vorbit foarte bine, daca ascultatorul nu a fost motivate intr-o schimbare. Isus se folosea de exemple si parabole din lumea cotidiana, rezultatele au fost ori stanga ori dreapta. Nu vedem la ascultatorii Domnului stari de genul a vorbit ok doar sau frumos, elevat etc.; ci ei au fost ori ascultatori ori impotrivitori.

  In general a fost o conventie frumoasa, multi si din multe parti si-ar dori asemenea intruniri. In deosebi, muzica a fost cereasca, atat spiritual cat si d.p.d.v. performant.

  Salvit sa fie Domnul pentru orice reusita.
  Daniel

 2. Frumos punctat.. Sti la ce ma gandesc? Nu atat ce se face la conventii, ci ce se face dupa. Ma gandeam azi la Ezechiel 33:31

  „Si vin cu gramada la tine, stau inaintea ta ca popr al meu, asculta cuvintele tale, dar nu le implinesc, caci cu gura vorbesc dulce de tot, dar cu inima umbla tot dupa poftele/castigul lor.”

  De asa ceva sa ne ferim!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s