ZECIUIALA UN DAR OBLIGATORIU ???!!!

ZECIUIALA UN DAR OBLIGATORIU ???!!! (Genesa14:17-23).

*Cuvîntul de aur:  Si Avram i-a dat zeciuiala din toate.(vers.20).

Zeciuiala este o situatie foarte discutata printre creştini, deşi fiecare ar trebui să înţeleaga ca creştinul aparţine lui Dumnezeu cu tot ce are,cînd e vorba de zeciuiala ,bietul creştin are o sumedenie de întrebări  şi nu vrea să ştie de răspunsuri. Cu părere de rău trebui să spun un asemenea creştin nu e predate Domnului întocmai.

*ZECIUIALA UN DAR BENEVOL

-Avraam a dat zeciuiala /a zecea parte lui Melhisedec (Genesa 14:20). Si Avram i-a dat zeciuiala din toate.

*ZECIUIALA ESTE O PORUNCĂ

-Cartea legi Levetic nu se termină pînă ce nu a fost întrodusă în lege şi porunca cu privire la zeciuială : Orice zeciuiala din pamant, fie din roadele pamantului, fie din rodul pomilor, este a Domnului; este un lucru inchinat Domnului. (Lev.27:30).

 

*NERESPECTAREA INTOCMAI A PORUNCI PRIVITOR LA ZECIUIALA E CONSIDERAT O INŞELARE FAŢĂ DE DUMNEZEU

-Se cade sa insele un om pe Dumnezeu cum Ma inselati voi? Dar voi intrebati: „Cu ce Te-am inselat?” Cu zeciuielile si darurile de mancare.

Sunteti blestemati cata vreme cautati sa Ma inselati, tot poporul in intregime!  Aduceti insa la casa vistieriei toate zeciuielile, ca sa fie hrana in Casa Mea; puneti-Ma astfel la incercare, zice Domnul ostirilor, si veti vedea daca nu va voi deschide zagazurile cerurilor si daca nu voi turna peste voi belsug de binecuvantare.(Maleh.3:8-10) .

 

*ZECIUIALA NU E SUBSTITUŢIE FAŢĂ DE ALTE PORUNCI

-Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi dati zeciuiala din izma, din marar si din chimen si lasati nefacute cele mai insemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila si credinciosia; pe acestea trebuia sa le faceti, si pe acelea sa nu le lasati nefacute. (Mat.23:23).

 

*ZECIUIALA INTRĂ ÎN BUNA ORGANIZARE BISERICIEASCĂ-AVÎND UN TIMP STABILIT PENTRU EA

-In ziua dintai a saptamanii, fiecare din voi sa puna deoparte acasa ce va putea, dupa castigul lui, ca sa nu se stranga ajutoarele cand voi veni eu. (1Cor.16:2).

 

IN CONCLUZIE:

1. AVRAAM  INTRODUCE ZECIUIALA

– .Avraam a început cu zeciuiala (Genesa.14:20).

 

2.MOISE PORUNCEŞTE ZECIUIALA

-Moise a lasat zeciuiala ca porunca (Lev.27:30).mai sunt încă multe versete ajutătoare.

 

3.SFINŢI O COMFIRMĂ

– Maleahi a afirmat zeciuiala ca o ideie bună inaintea Domnului (Maleh.3:8-10),de asemenea profeţi ca:

-Isaia (Isaia.43:23);

-Ezechiel (Ezech.48:14);

-Hagai (Hag.1:9).

*Impăraţi ca:

-David  vede jertfa închinări întreagă atunci cînd din ea nu lipseşte zeciuiala (Ps.29:2).

-Solomon vede zeciuiala ca un produs al binecuvîntarilor (Prov.3:9-10).

 

4.ISUS OBLIGA  ZECIUIALA

-Isus o consideră necesară, fără respectare porunci cu privire la zeciuiala, e o incălcare a tuturor celorlalte porunci (Mat.22:21;23:23;Luca.11:42;16:10;18:22; Marcu.12:41-44).

 

5.PAVEL VEDE UN PROCES NECESAR

-Zeciuiala e o soluţie la multele nevoi ale biserici (1Cor.16:2;1Cor.8:4-5; Fapte.20:35).

 

***NERESPECTARE PORUNCI CU PRIVIRE LA ZECIUIALA TE AŞEAZĂ ÎN URMĂTOAREA POZIŢIE DUPĂ SPUSA SCRIPTURI.

 1. Călcator al Legi (Lev.27:30)
 2. Inşelător (Maleh.3:8)
 3. Ipocrit/farisău (Mat.23:23).
 4. Afara din trupul lui Hristos, nu eşti mădular al Biserici atîta vreme cît nu vezi şi nu ajuţi la nevoile ei (spusa lui Pavel).

 

Legea dă a zecea parte, dragostea le dă pe toate.

*Tot ce faceţi să faceţi în dragoste faţă de Dumnezeu, şi Dumnezeul dragostei şi a păci va fi cu voi.

~străinişicălători~

(duţu)

9 gânduri despre „ZECIUIALA UN DAR OBLIGATORIU ???!!!

 1. CUI TREBUIE DATE ZECIUIELILE?[Num. 18:21,24,28.]
  Preotul Aron il reprezenta pe Hristos[Ex .7:5-8] De aceea,adevaratul destinatar al zeciuelii este Isus,Capul Biserici,iar trupul Lui [Biserica ]este chemata sa administreze.Toate zeciuielile trebuie date in numele DOMNULUI si in lucrarea sa dupa cum ne indeamna duhul.(misiune,darnicie,saraci si binenteles nevoile biserici si a lucratorilor)

 2. *ZECIUIALA INTRĂ ÎN BUNA ORGANIZARE BISERICIEASCĂ-AVÎND UN TIMP STABILIT PENTRU EA

  -In ziua dintai a saptamanii, fiecare din voi sa puna deoparte acasa ce va putea, dupa castigul lui, ca sa nu se stranga ajutoarele cand voi veni eu. (1Cor.16:2).

  „fiecare sa puna deoparte ACASA CE VA PUTEA”- sa-mi fie cu iertare da’ „ACASA” nu-nsemneaza BISERICA iar, „CE VA PUTEA” nu sunt 10 procente.ci doar, CE VA PUTEA !
  Textul citat ne vorbeste despre darnicie, nu taxe si impozite.
  Mai degraba eu as formula principiul statutat de dvs. mai sus asa;
  „Zeciuiala ,o taxa bisericeasca,intra pe usa din dos,in adunare avand un scop bine stabilit;BANII !”

  • Haide ca iti aprob ideia de si nu sunt de accord, sa puna deoparte acasa= perfect ai dreptate.
   Ce sa faca cu cei pus deoparte, umbla Pavel cu caruta sa adune ajutorare, ori era un loc unde se adunau… Frati din biserica noastra sunt raspanditi pe o raza de 60 mile patrate.. Cum ei sunt darnici, daca e asa cum spuneti (nu la biserica) atunci cineva va trebui sa adune, ajtoarele, pentru aceasta e nevoie de un truk ca sa le adune care consuma 1.galon benzina pe 10-12 mile, se mai poate considera aceeia binefacere cand bani se duc pe benzina, 1galon = $4.00 si pe cel care le aduna, fratii tot vin la biserica, iar azi nu se mai aduc, ceriale animale ci un check o hrtie mica cu o suma mare… O, va inteleg zgarciti au fost din tot deauna (pe zgarciti nu ii binecuvanta DUMNEZEU, NUMAI PE DATATORUL VOIOS)
   Inca ceva, citeste si aici daca te mai intorci o sa mai discutam , dar lasa-ti inima sa fie darnica pentru Domnul si El te va binecuvanta:•Aduceti insa la casa vistieriei toate zeciuielile, ca sa fie hrana in Casa Mea; puneti-Ma astfel la incercare, zice Domnul ostirilor, si veti vedea daca nu va voi deschide zagazurile cerurilor si daca nu voi turna peste voi belsug de binecuvantare. (Mal.3:10)

 3. Dutu citeste la textele pe care ti le-am dat din biblie si o sa vezi , deci Gen 14 , Det 14 citeste si o sa vezi , si asa va invatati pe copii mei legea domnului mancand si band, deci chiar e biblic ce iti spun eu , din zeciuiala nu revenea levitiilor decat putin de tot ca restul era mancar de familia celui ce aducea zeciuiala

  • eu incerc sa spun adevarul intreg in limita postari si inspiratiei de moment ,care o primesc atunci cand incep sa scriu. Greseli am ca doar nu sunt perfec. Satisfactia pe care o am e ca cineva citeste ce scriu (as vrea sa scriu adevarul intreg,dar daca nu il stiu tot adevarul). Frumusete vine atunci cand cineva ca tine comenteaza si mintea se lumineaza din nou cu alte idei pe care va trebui sa astern din nou…
   Fi binecuvantat de Domnul.

 4. Imi place subiectul daca vrei sa discutam e foarte discutabila treaba , eu duc zeciuiala la biserica o tin in mana si o arat domnului o inchin Domnului si dupaia merg cu ea la restaurant si manac si beau eu familia mea si pe cine invit eu , un pastor cu familia lui dar numa daca e levit si daca se incadreaza in slujba de levit , sau dau o masa la biserica o masa de dragoste si imi invit pe toti prietenii mei si familia mea toata si manac acolo cu ei zeciuiala mea, Deuteronom 14 ,
  Det 12 v 5-7 , v17-18
  Zeciuiala trebuia adusa din primele roade din inataii nascuti din animale , nu zeciuiala din toate animalele si din toate roadele, deci e o diferenta mare intre a da zeciuiala de 12 ori pe an si o zeciuiala din primul salaru al anului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s