O MAMĂ GATA DE SACRIFICIU

O MAMĂ GATA DE SACRIFICIU

MAMA NU ESTE O FEMEIE PERFECTĂ, DAR ESTE MAMĂ (1Impăraţi.3:5-28).

*Cuvîntul de aur:  Atunci femeia al carei copil era viu a simtit ca i se rupe inima pentru copil si a zis imparatului: „Ah! domnul meu, da-i mai bine ei copilul cel viu si nu-l omori!” Dar cealalta a zis: „Sa nu fie nici al meu, nici al tau; taiati-l!”(vers.26).

Mamele descrise aici nu aveau o reputaţie bună, erau însă mame, şi mama este tot mamă indifferent de circumstaţele vieţii.(vers.16).

Cuvîntul  “MAMĂ” este un cuvînt uşor de găsit, in mulţimi de cărţi, o sumedenie de versuri sunt recitate cu cuvîntul acesta atît de scump, cîntăreţi aşează în melodile lor frumosul  şi dulcele cuvînt “MAMĂ”

Cuvîntul “MAMĂ” nu lipseşte din gunguritul sugarului, dar nici din vocea care se stinge în ani bătrîneţii, O, mamă ce mult ai daruit omeniri încît fiecare muritor , te respectă, te iubeşte, te adoară.

Mamă, tu eşti o fiinţă deosebită:

  1. Mama este fiinţa dătătoare de viaţă,  fără mamă n-ar mai fi generaţii toate ar apune, ca şi un apus de soare care n-ar mai răsări niciodată. (vers.17-18).
  2. Mama este fiinţa care îşi va cunoaşte copilul ei dintre miile şi milioanele de copii din lume. Există în ea un sensor prin care îşi detectează copilul ei. (vers.21).
  3. Mama este fiinţa care este gata de sacrificii faţă de copii ei,  cînd este vorba de îmbrăcăminte, hrană, nume, un singur lucru nu poate să facă,să sacrifice relaţia cu Domnul. (vers.23-27).
  4. Mama este fiinţa cu probleme dar care nu se va da bătută/învinsă niciodata (vers.24-25). Mama pe lîngă problemele ce o apasă zilnic, mai are 24 de ore de slujire , de îngrijire, pentru fiecare copil al ei.
  5. Mama este fiinţa care îşi duce copii la Isus si se gîndeşte la fericirea copiilor ei.In ciuda obstacolelor, a barierelor de ne trecut , adevărata mamă îşi duce copilaşi la Isus (Mat.19:13,Marc.10:13, Luc.18:15) Le doreşte un viitor plin de fericire (Mat.20:21).
  6. Mama cu preţul vieţii ei (dacă e nevoie) i-a decizie pentru salvarea copilului ei. (vers.26).

~străinişicălători~

(duţu)

Reclame

Un gând despre „O MAMĂ GATA DE SACRIFICIU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s