S-A GĂSIT “CARTEA LEGII LUI DUMNEZEU”.

S-A GĂSIT “CARTEA LEGII LUI DUMNEZEU”.

 

DUMNEZEU POATE FOLOSI OAMENI DE TOATE VÎRSTELE ÎN LUCRARE.

CUVÎNTUL DOMNULUI ESTE PUTERNIC, EL POATE SĂ TRANSFORME O INIMA (VIAŢĂ) ASTĂZI(2Imp.22:1-20;23:21-25)

.*Cuvîntul de aur:   „Am gasit cartea Legii in Casa Domnului.” (vers.8).

* Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri: patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii. (Evr.4:12).

*** Să depănăm puţin istoria personajului principal din acest text.

Iosia ajunge împărat la 8 ani, timpul în care alţi copii de ani lui nici nu ştiu bine cum le este numele…

Casa unde el a crescut a fost o casă stricata , pentru asemena case/familii , astăzi se foloseşte expresia:”o casă ca şi în iad”. Intr-o asemenea casă Iosia îşi păstrează mintea curată, şi refuză să trăiească în obiceiurile trăite în familie.

-Bunicul lui, Manase,  a fost unul dintre cei mai rai împăraţi a lui Iuda care a condus poporul spre idolatrie, pînă la sacrificare copiilor ca jertfă dumnezeilor străini.

-Amon a fost tatal lui Iosia, acesta n-a domnit numai 2 ani , un complot s-a facut împotriva lui din cauza răutăţi ce o avea , şi unul dintre slujitori lui l-a omorît, chear în casa împăratului.

-Iosia ştia şi ceva istorie, a privit în urmă spiţa neamului, şi undeva bunicul ,lui bunicu, lui bunicu era şi David,  atunci s-a hotărît să facă la fel ca David: El a facut ce este bine inaintea Domnului si a umblat in toata calea tatalui sau David; nu s-a abatut de la ea nici la dreapta, nici la stanga. (vers.2).

-David a devenit modelul lui de trăire nu părinţi lui care erau răi.

-Iosia a trait ca împărat 31 de ani.

 

Iosia şi Şafan  a ajutat la repararea  casei Domnului (vers.4-7)

 

Făcînd curăţenie în Casa Domnului, au dat peste un obiect pierdut de multă vreme; Cartea Legi, era acoperita în praf.(vers.8).

Safan s-a întors şi a adus socoteala de ce se întîmplă la Casa Domnului, bani s-au adunat şi au început lucrările de reparaţie, atunci s-a găsit cartea aceasta.

Carte pe care Safana a citit-o inaintea împaăratului Iosia (vers.8-10)

 

BOGĂŢIA/AVEREA CE S-A AFLAT ÎN CASA DOMNULUI A FOST CARTEA LEGI (BIBLIA).(vers.8).

Ce trist cînd pierdem Biblia, Cuvîntul Domnului, ce trist cînd nu o aducem la casa Domnului şi ne rezumăm la projectoare, ce trist cănd nu o purtăm pe bordul maşini ca să o citim în timpul pauzei de masă,ne folosim de alte lucruri, dar cel mai trist cănd Biblia o lăsăm undeva aruncata în casă, pînă ce avem vizită pastorală, atunci o ştergem şi o aşezăm deschisă pe masă (să apărem sfinţi),-ştiţi istorioara aceia,cînd păstorul a mers în vizită într-o familie, cînd a fost gata de plecat au vrut să citească un Cuvînt după care să facă o rugăciune, -“ave-ţi o Biblie?” –“Da, du-te tu fată şi adu cartea ceea mai scumpă a mamei” fetiţa pleacă ,şi se întoarce cu revista  Opra în mînă…-“Nu aia tu , dar mami aceasta îţi este ceea mai dragă carte căci toată ziua o ai în mînă. ce trist cănd uni îşi pierd Biblia chiar aici in adunare..(vă mai aduce-ţi aminte de fratele misionar din Romînia care ne plimba printre stele, toti sănătoşi şi nici unul bolnav, cănd a plecat, şi-a lasat Biblia pe rîndul al-2-lea în biserica pînă ce avenit în vizita anul următor –mă mir de unde a mai citit- dar cum le spunea n-avea nevoie de Biblie.
**Cînd Iosia a ţinut cartea Legi în mina lui n-a mai putut de bucurie, a fost cartea care i-a schimbat complect viaţa, nu numai ca a facut reparaţi la Casa Domnului dar a facut reparaţi în viaţa lui şi a poporului pe care l-a chemat la o trezire spirituală.

Iosia a ştiut, nu pot să fiu ca tatăl meu sau să mă culc pe victoriile trecutului, ci trebuie să trăiesc în prezent, să fac o schimbare complectă.  Du-te caută Biblia  – Găsirea Bibliei pierdute, s-ar putea să te întoarcă la Dumnezeu, du-te şi caută Biblia.

 

 

CITIREA CĂRŢI A PRODUS POCĂINŢĂ  (vers.11-13)

Cuvîntul lui Dumnezeu lucrează pentru pocăinţa celor ce îl ascultă.

-Impăratul şi-a sfîşiat hainele, s-a smerit, şi a vrut să audă un cuvînt din partea Domnului.

-Trezirea spirituală nu a fost numai în viaţa lui Iosia ci in întreg poporul.

-Cînd împăratul a auzit cuvintele profetice cu privire la el şi la popor au început acţiunea de disturgere a tuturor zeilor, idoilor, din ţară.

– Du-te şi citeşte Biblia (vers.10)  – Citirea ei îţi va aduce bucurie în sufletul amărît, îţi va produce o stare care te va duce spre pocăinţă, spre mărturisirea păcatelor, spre Dumnezeu ..

-Cînd dai faliment  la lucrul tău, citeşte Biblia, în ea se află un izvor nesecat de inspiraţie.

-O Biblie prăfuită, n-are valoare, cel puţin pentru tine, ia Biblia, şterge praful şi citeste-o, că îţi va schimba viaţa.

-Biblia nu e numai să o cumperi să te vadă fraţi de la standul de cărţi ce pocăit eşti, nu să vezi cît de finuţă e coperta paginile ei, ci Biblia trebuie citită, şi trăită.

 

 

 

CUVÎNTUL CĂRŢI A PRODUS TREZIRE (vers.11-13).

-Trezirea începe cu un slujitor credincios, cu unul ca Iosia care a fost mişcat la auzirea Cuvîntului citit.(2 Imp.22).

-Trezirea a început cu un copil sincer ca Samuel, nu cu o familie de preoţi care nesocoteau pe Domnul şi cartea Lui (1Sam.3:19-21).

-Trezirea a început cu oameni care s-au văzut păcătosi, ca cei din Ierusalim din ziua de Cincizecime, care văzîndu-şi starea au trecut la pocăinţă apoi a venit trezirea (Fapte.2:42-47).

Du-te şi ascultă de Biblie.

-Odata ce Safana a început să citeasca din Cartea Legi , împăratul şi-a dat seama cît de înrădăcinaţi în păcat erau, şi cît de nepăsători faţă de Cuvîntul lui Dumnezeu. Oameni devin indiferenţi,neascultători tocmai că nu cunosc scripturile şi  ce poate Cartea Legi să le ofere.Dumnezeu cere ascultare faţă de El şi faţă de Cartea Legii.

Cuvîntul împletit cu rugăciune şi trăire produce treziri spirituale.
***E  nevoie de o trezire în oraşul nostru, în lume, trezirea poate să apară cînd fiecare dintre noi ne facem partea noastră.

Cuvîntul Domnului ne ajută să creştem spiritual, să ne mărim cunoştinţele despre Dumnezeul pe care îl slujim.

Cuvăntul Bibliei trebuie să fie mai mult decăt o hrană obişnuită, dulceaţă vieţii noastre, psalmişti spun despre Cuvîntul Legi lui Dumnezeu, că e mai de preţ decît aurul curat,decît mult aur, mai dulce decît mierea din faguri (Ps.19:10;119:103) Este la fel şi pentru tine?

Cuvîntul are două sensuri; unu Cuvînt ca slovă, şi Cuvîntul despre care scria evanghelistul că a locuit printre noi plin de Har şi Putere, era vorba despre Domnul Isus pe care părinţi lui l-au pierdut chiar în Templu, astazi cand sfîrşim serviciul de închinare aici să nu uităm să luăm cu noi acasă, în maşină , în inima Cuvăntul ca Slovă, Biblia nu o lăsaţi aici să vă ţină locul ocupat pe banca, ia-o cu tine şi citeşte din ia în fiecare zi , şi trăieşte Cuvîntul, apoi să nu îl uităm în Biserică Cuvîntul care s-a făcut trup pe Isus Hristos, să-L luăm cu noi, într-o lume atît de stricată ca lumea în care trăim avem nevoie de El.pentru calauzire , îndreptare şi mîngăiere.

~străinişicălători~

(duţu).

Reclame

2 gânduri despre „S-A GĂSIT “CARTEA LEGII LUI DUMNEZEU”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s