BINECUVÎNTARE ÎN URMA ASCULTĂRI

BINECUVÎNTARE ÎN URMA ASCULTĂRI (Efes.6:1-4).

*Cuvîntul de aur:  „Sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta” (Efeseni.6:1-4).

Ce ar însemna aceasta:”Să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta”

1.  ASCULTARE  (vers.1)

-Cînd apostolul Pavel spune aceste cuvinte mă gîndesc ,că el are în vedere, o familie sănătoasă (nu bolnavi mintali) de aceea ne învaţă în Coloseni 3:20, este o datorie a copiilor de a asculta de părinţi în toate lucrurile.

-Ascultarea unui copil faţă de părinţi trebuie să fie o ascultare totală, nicidecum parţială.

-Aşa cum aminteam mai sus, parinţi sănătoşi pretind ascultare de la copii lor, pentru că poruncile lor,nu au scopul de a diminua pe copil, de ai produce rău, şi de a-l îndepărta de la sfînta credinţă (vorbesc aici despre părinţi credincioşi).

-Părinţi niciodată nu îşi vor întărita copii la mînie , şi pe urmă să aibă pretenţia să fie ascultaţi (Coloseni.3:21;vers.4).

*AVANTAJELE ÎN URMA ASCULTĂRI

-Înţelept pentru viitor = Ascultarea de părinţii care au o maturitate spirituală,şi experienţa vieţii, îi va face pe copii întelepţi pentru viitor (Prov.19:20).

-O viaţă împlinită = Fercirea şi trăirea unei vieţi lungi pe pămînt are a face şi cu respectarea valorilor primite de la părinţi, în urma ascultări de ei. (vers.3).

2.RESPECTARE (RESPECT)

-A respecta  pe părinţi, insemnează că nu neglijezi,legea cu privire la respect faţă de părinţi: este cea dintai porunca (vers.2b)

-A respecta pe cineva, mai ales pe cei mai bătrîni, însemnează că eşti un împlinitor al legi cînd este vorba de legea cu privire la “respect: , iată ce spune legea: Sa te scoli inaintea perilor albi si sa cinstesti pe batran. Sa te temi de Dumnezeul tau. Eu sunt Domnul.(Lev.19:32).

-Părinţi nu au îmbătrînit degeaba,multa experienţă a vieţii, poate să îţi fie de folos, de aceeia respectă-I.

-E frumos,ca să fie arătat respect şi faţă de cei cu care sunt de aceiaşi ani, a avea respect faţă de cei din jur, făţă de lideri ,însemnează că eşti un om de valoare, ştii să te respecţi pe tine şi pe alţii.

  1. SĂ TRĂIEŞTI FĂCÎNDU-I FERICIŢI.

Ne ascultare,ne respectul aduce părinţilor întristare, mai ales atunci, cînd se gîndesc la marele sacrificiu făcut în creşterea ta, în loc să îi dai ce merită, îl tratezi cu ignoranţă, prin aceasta îţi superi părinţi ,şi pe Dumnezeu ,căruia îi nesocoteşti poruncile Lui.

  1. PĂRINŢI RĂMÎN TOT PĂRINŢI

Poate îţi ignore părinţi, prin neascultare , prin nerespectul ce îl arăţi faţă de ei, nu uita ei sunt părinţi tăi…

-În casa loc oricînd vei avea un loc de odihnă, pîinea lor ori cînd o vor împărţi cu tine, învăţătura pentru creşterea ta spirituală va fi pe buzele lor, iar în inimă dragoste mai tare decît moartea pentru tine.

-Dacă vei ajunge jos de tot, ei vor fi gata să întindă o mînă să te ridice, şi ori cît de rău vei fi, ei vor pronunţa în dreptul tău cuvintele:”Copilul meu, fica mea”…

*Copii, asculta-ţi de părinţi, respectaţi-vă părinţi, facîndu-I fericiţi, şi niciodata nu o să vă pară rău…

***Fiţi binecuvîntaţi de Domnul!

~străinişicălători~
(duţu)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s