OCTOMBRIE – 2013 – CUVANTUL DE AUR AL BISERICII “EMANUEL” SACRAMENTO CA (2)

OCTOMBRIE – 2013 – CUVANTUL DE AUR AL BISERICII “EMANUEL” SACRAMENTO CA  (2)

 By David(duţu)Miclea

SĂMERG (SĂ NUMERG)LA BISERICĂ

*Cuvîntul de aur:  Sa nu parasim adunarea noastra, cum au unii obicei; ci sa ne indemnam unii pe altii si cu atat mai mult, cu cat vedeti ca ziua se apropie. (Evr.10:25).

~~Să remarcăm faptul că apostolul spune “ADUNAREA NOASTRĂ” deci de la adunarea noastră, putem ajunge cu predica pînă la “ADUNAREA LUI DUMNEZEU/ TEMPLUL SĂU/ CASA LUI DUMNEZEU”.

În timp ce unii părăsesc adunarea, alţii sunt plini de bucurie, atunci cînd merg la Casa Domnului.

Apostolul îi vede pe uni că părăsesc Adunarea /Casa Domnului , şi psalmistul David îşi exprimă bucuria prin cîntare strigă în gura mare: Ma bucur cand mi se zice „Haidem la Casa Domnului!” (Ps.122:1).

V-aţi gîndit vreodată de ce e aşa???!!!

***DOUĂ CATEGORII: UNA PLEACĂ, CEALALTA VINE LA CASA DOMNULUI, LA ADUNARE.

 

1.CATEGORIA CELOR CE PLEACĂ,A CELOR CE PĂRĂSESC ADUNARE.(Evrei.10:25).

Sa nu parasim adunarea noastra, cum au unii obicei; ci sa ne indemnam unii pe altii si cu atat mai mult, cu cat vedeti ca ziua se apropie. (Evr.10:25).

Cei care nu merg la Biserică/cei cărora nu le place la Biserică/cei care părăsesc Adunarea/Biserică. Îşi găsesc o sumedenie de motive, pe baza cărora îşi motivează acţiunea lor.

***Cîteva dintre cele mai populare motive:

1.BISERICA = Un loc plin de plictiseală/boring.Tot ce se face e numai plictiseala, cîntarea, muzica, predica, statul pe scaun 2-3 ore, e prea de tot plictiseală curata, te adoarme, mai sunt şi scaunele tapiţate e prea de tot, nu pot să mă duc.

2.BISERICA = Un loc unde îmi stric programările, cu copii, cu prieteni, parcul, ieşirile (pînă la urmă ori cînd ai fixa programul ei sunt tot ocupaţi, tot programaţi).

3.BISERICA = Un loc cu prea mulţi ipocriţi, numai de mine mai era nevoie pe acolo un”sfînt”…vorbesc una şi fac alta…

4.BISERICA = Un loc unde te spionează, toţi sunt cu ochi pe tine, cum te îmbraci, cum vorbeşti, şi cu cine, vreau să fiu liber…toţi se acaţă de mine ,sunt rănit…

5.BISERICA = Un loc unde te priveşte de sus, te vede cel mai mare păcătos, doar eu ştiu că nu sunt aşa, îi las pe sfinţi,căci ori cum Dumnezeu mă cunoaşte prea bine.

6.BISERICA = Un loc unde nu te poţi afişă… Cei dornici de afişare nu încap să predice de fiecare data, să cînte, să…. Atunci dorinţa de afirmare îi macină şi pleacă din loc în loc. pentru a primi aprecieri,şi a fi asaltaţi de la uşă, duşi direct la amvon…

7.BISERICA = Un loc unde iubirea dragostea faţă de lucrurile lumi dispare, cei care iubesc lumea în felul în care Dima a iubito, pleacă se duc: Dima din dragoste de lume m-a părăsit…

In dreptul acestora care părăsesc pe Domnul fără nici un motiv, se află un mare “VAI” de cei…

 

Aceştia uita ceva foarte important despre Biserică, Biserica este un loc, un atelier de prelucrare , unde păcătoşi devin sfinţi, sunt oameni care te privesc de sus, ori fi; nu trebuie să fie aşa,dar grîul creşte împreună cu negina, şi năvodul aduce la mal tot felul de vietăţi de mare, nu toate vor fi păstrăte,ce e rau va fi aruncat în mare… Va veni o zi a alegerilor, pînă atunci vino la Biserică, lovindu-ne unul de altul ne şlefuim,devenim mai buni , mai sfinţi, gata pentru a nu fi aruncaţi, ci păstraţi pentru veşnicie…

 

2.CATEGORIA CELOR CE VIN LA CASA DOMNULUI (Ps.122)

Privind viaţa împăratului David, am putea să spunem: “Davide ce îţi lipsea , ce nu aveai la curtea împărătească, de a trebuit să fii în căutare şi încă să fi atent  să auzi glasul care îţi spune: Impărate e timpul de mers la Casa Domnului… David lăsa totul se urca în caleaşca lui şi nu se mai oprea pînă la porţile Casei Domnului (Ps.122:2).

CUM PRIVEA DAVID, CASA DOMNULUI…

  1. CASA DOMNULUI (Ps.122:3) –  Un loc de admirat o privelişte frumoasă, o splendoare de cetate făcută dintr-o singură bucată. Aici aş putea să îl contrazic:’Împărate, nu vezi bine, Templul e o clădire imensă, sute de pietre au intrat în ea, şi tu vezi una, o sumedenie de lemne din pădure au fost tăiate şi tu vezi un întreg…sumedenie de materiale diferite au fost      folosite, cum de vezi o singură bucată? Pînă la urmă nici cortul nu s-a facut dintr-o singură bucată, şi tu vezi peste tot o bucată Cînd se uita  înspre Casa Domnului, vedea o singură bucată, un singur corp. Davide nu  ţi-ai luat ochelari cu tine…David ,însă, spunea ce vedea, cum trebuie sa fie cum este Casa Domnului, ca un întreg. Cînd a privit apostolul Pavel, Adunarea /Biserica lui Hristos /Casa lui Dumnezeu ,el spune, ce vede, un întreg: Voi sunteti trupul lui Hristos, si fiecare, in parte, madularele lui. (1Cor.12:27) Un corp care are unitate în el, şi cu toate acestea diferiţi în  atribuţiunile noastre, un corp în care fiecare membru care îl formează îşi  cunoaşte rolul, şi îşi face partea sa, un corp bine legat, un corp      puternic. Aşa este privită şi adevărata Adunare a Domnului de toţi acceia  care iubesc cu adevărat pe Domnul.

 ***cand doi oameni,David si Pavel vad acelasi lucru inseamna ca eu nu vad bine trebuie sa imi schimb ochelari,sa vad ca Biserica e un unitat e un intreg unde capul e Hristos….

  1. CASA DOMNULUI (Ps.122:4) – Un loc al partăşiei, o Casă unde este un loc pentru toţi, pentru bogat, pentru   sărac, pentru cel de departe pentru cel de aproape,există loc acolo,   pentru sfinţi şi pentru păcătoşi (că pînă la urmă,Adunarea este un atelier  de prelucrare, pregătire pentru cer). Aşa vedea David, Casa Domnului, un  loc unde încap toţi, unde toţi au dreptul la părtăşie, la închinare.

3.CASA DOMNULUI (Ps.122:5) – Un loc unde se vede desăvîrşta judecată a Domnului. Trăim într-o lume  nedreaptă,cu judecăţi murdare, David vedea ceva bun , în Casa Domnului,  scaune de unde se împarte o judecată dreaptă.

4. CASA DOMNULUI (Ps.122:6) – Un loc unde  rugăciunile sunt ascultate, ce bucurie îi inunda inima împăratului, cînd  era convins, în Casa Domnului se ascultă rugăciuni, acolo şi scrisoarea  (biletul) aşezată înaintea Domnului, era citită, nu numai de preot, ci de Dumnezeu, acolo mîna ridicată a bolnavului era văzută de toţi, dar mai  important, era văzută de Dumnezeu, iar Dumnezeu răspunde din ceruri, acolo, neputinciosul adus pe targă, pe preş,  ori pe umeri , in cîrji, ori în carucior, se întorcea acasă vindecat. David vedea ,auzea, simţea prezenţa Domnului   în Casa Lui.

5.CASA DOMNULUI (Ps.122:7-9) – Un loc al împlinirilor… Pacea domneşte între zidurile ei,  legături de prietenie se leagă acolo,      urări de sănătate şi fericire se fac acolo. Toate acestea l-a făcut pe  David să facă marea declaraţie de dragoste faţă de Casa Domnului:  Ma bucur cand mi se zice „Haidem la Casa  Domnului!” (Ps.122:1).

*Fii lui Core exprimîndu-şi în versuri dragostea pentru Casa Domnului, cîntau cu instrumentele cu coarde: “CÎNTAREA DRAGOSTEI FAŢĂ DE CASA DOMNULUI”, ce versuri minunate, şi cît le erau de plini ochi cu lacrămi cînd ajungeau la versul acesta:”Cat de placute sunt locasurile Tale, Doamne al ostirilor! (Ps.84:1).

***Aşa au vazut unii Casa Domnului, un loc de care nu vroiau să se mai despartă…iata ce declaraţie se face în cartea Psalmilor: Un lucru cer de la Domnul si-l doresc fierbinte: as vrea sa locuiesc toata viata mea in Casa Domnului, ca sa privesc frumusetea Domnului si sa ma minunez de templul Lui. (Ps.27:4) As vrea sa locuiesc pe vecie in cortul Tau, sa alerg la adapostul aripilor Tale. (Ps.61:4).

E vremea noastră, a mea şi a ta,cum privim noi Casa Domnului, ca David, ca fii lui Core, ca oamenii sfinţi nelipsiţi de la închinare, ca ucenici, şi creştini primului secol: Toti impreuna erau nelipsiti de la Templu in fiecare zi, frangeau painea acasa si luau hrana cu bucurie si curatie de inima. (Fapt.2:46), ori am ajuns să ne plictisim în locul unde e cel mai frumos de pe pamînt, locul unde este un “colţ de Rai” printre noi, locul unde prezenţa Domnului umple Casa Sa (Isaia.6:1).

~strainisicalatori~

(dutu)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s