Ce-ai face daca ai stii cand mori? A fost inventat ceasul care arata cat mai ai de trait! Ai curaj sa-l privesti?

Ce-ai face daca ai stii cand mori? A fost inventat ceasul care arata cat mai ai de trait! Ai curaj sa-l privesti?

Nu e destul ca omenirea se ingrijoreaza de multe lucruri,pe langa ingrijorarile multe se mai adauga inca una, sa iti vezi moartea inainte, sa stii timpul cand vei muri?, dar daca bateria ceasului a fost slabita si iti va spune o data gresita si a trecut , n-ai murit intocmai ca  femeia la nastere,care trece peste timpul de noua luni (I se produce nastera copilului), ce face bietul om isi va produce singur moartea? va cauta sa fie mai bun, vom ajunge la o lume de oameni buni numai datorita faptului ca vor stii, cand mor si se vor pregatii,dar daca, e asa ce vei face cum te vei pregati, te vei intinde pe pat, iti vei aseza mainile pe piept si cu un ochi prin camera te vei uita dupa cei din casa si cu unu dupa moarte sa nu care cumva sa intarzie????  (dutu) curios, cum a incercat ceasul acesta????!!!…

     Un inventator suedez a creat un ceas numit Tikker, care poate prezice momentul cand o persoana va muri, masurand timpul ramas pana la sfarsitul vietii.

Cei care achizitioneaza ceasul trebuie sa completeze un chestionar referitor la istoricul lor medical, acumuland un punctaj care se va scadea apoi din rezultatele varstei globale estimate, obtinandu-se astfel “scorul de moarte“. Acest scor este introdus in Tikker si incepe astfel numaratoarea inversa.

Numit “ceasul mortii”, Tikker a fost creat de inventatorul Fredrik Colting, care a spus ca ceasul este departe de a fi o inventie morbida. El sustine ca a fost conceput pentru a ajuta oamenii sa se organizeze mai bine si sa faca mai multe in viata lor, pretuind cu adevarat momentele traite. Colting a avut aceasta idee atunci cand bunicul lui a murit, relateaza Daily Mail.

Imaginati-va ca cineva v-a spus ca mai aveti doar un an de trait. Cum v-ar schimba asta viata? Pentru noi toti, viata va fi cu adevarat mai pretioasa abia de-acum incolo, pana la momentul final“, a spus Colting.

In timp ce moartea este non-negociabila, viata nu este. Tot ce trebuie sa facem este sa invatam cum sa pretuim timpul si viata care ne-au fost date“, adauga inventatorul.

Pentru a configura Tikker, purtatorul completeaza un chestionar prin introducerea informatiilor despre istoria sa medicala. Trebuie sa completeze, de asemenea, daca bea, fumeaza si daca exista cazuri de cancer, diabet sau alte boli in familia sa.

Purtatorilor li se cere in plus sa spuna cat de multa miscare fizica fac, precum si ce greutate au, inainte de li se acorda un scor.

“Moartea nu este o surpriza pentru nimeni, dar in societatea noastra moderna rareori vorbim despre asta. Cred ca daca am fi mai constienti de propriul nostru sfarsit, cu siguranta am face alegeri mai bune atat timp cat suntem in viata”, a concluzionat Colting.

Sursa:http://www.opiniatimisoarei.ro/ce-ai-face-daca-ai-stii-cand-mori-a-fost-inventat-ceasul-care-arata-cat-mai-ai-de-trait-ai-curaj-sa-l-privesti/08/10/2013

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s