Ce a vrut să spună Iisus atunci când a vorbit despre săraci

 

Ce a vrut să spună Iisus atunci când a vorbit despre săraci

isus_si_saracie (Foto: aattp.org)

În lumea de astăzi, în care există o dictatură a posesiunilor materiale, discuţiile despre săraci şi sărăcie se limitează, de cele mai multe ori, la o înţelegere limitată a sărăciei – ca lipsă a bunurilor materiale. Însă Iisus avea o înţelegere mai largă, afirmă Jessica Leep Fick, profesor de teologie la InterVarsity Christian Fellowship, înţelegere pe care ar trebui să o avem şi s-o aplicăm şi noi.

 

În alte cuvinte, Jessica, care se ocupă să îi înveţe pe studenţi cum să vorbească despre Iisus pe înţelesul oamenilor fără o cultură religioasă, spune că dacă vorbim despre sărăcie, trebuie să lăsăm la o parte banii şi lipsurile materiale şi să ne gândim şi la alte tipuri de sărăcie. Iar cele peste 300 de versete din Biblie despre sărăcie, dreptate socială şi preocuparea lui Dumnezeu pentru aceste probleme ne pot ajuta să  înţelegem ce vrea să spună profesoara.

 

În lume sărăcia a luat diferite forme, în funcţie de ceea ce lipseşte unui om: economică (lişsa unui adăpost, a alimentelor de bază, a hainelor), trupească (lipsa sănătăţii şi ap posibilităţilor de a o redobândi şi menţine), mentală (lipsa accesului la educaţie şi cunoaştere), culturală (incapacitatea de a lucra împreună la diferite proiecte), spirituală (lipsa legăturii cu Dumnezeu), politică şi socială (lipsa înţelegerii modului în care funcţionează un sistem). Aşadar, falimentul poate fi emoţional, spiritual, mental, nu doar financiar.

 

În Evanghelia după Matei, Iisus le spune ucenicilor „fericiţi cei săraci cu duhul, căci a lor este Împărăţia cerurilor” şi o continuă, explicând câteva moduri în care oamenii care suferă din diferite motive (persecuţii, dureri de tot felul) vor ajunge în Împărăţia lui Dumnezeu.

 

La fel cum nu putem nega, ignora sau evita sărăcia economică, la fel este o responsabilitate a creştinilor din întreaga lume să ofere sprijin în cazul altor tipuri de sărăcie, cu care ne întâlnim zilnic, explică Fick. Copiii lui Dumnezeu trebuie să îi ajute pe cei care sunt departe de Iisus şi pentru care nevoile imediate sunt într-atât de stringente încât îi împiedică să aibă grijă şi de sufletul lor.

Sursa:http://www.semneletimpului.ro/stiri/Ce-a-vrut-sa-spuna-Iisus-atunci-cand-a-vorbit-despre-saraci-12216.html

2 gânduri despre „Ce a vrut să spună Iisus atunci când a vorbit despre săraci

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s