NOIEMBRIE – 2013 – CUVANTUL DE AUR AL BISERICII “EMANUEL” SACRAMENTO CA (2)

NOIEMBRIE – 2013 – CUVANTUL DE AUR AL BISERICII “EMANUEL” SACRAMENTO CA  (2)

 By David(duţu)Miclea

ACCEPTA VOIA DOMNULUI CU “MULŢUMIRE”

*Cuvîntul de aur:   Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; caci aceasta este voia lui Dumnezeu, in Hristos Isus, cu privire la voi. (1Tes.5:18).

Apostolul Pavel a ajuns  la o înaltă stare pe care fiecare credincios ar trebui să o aibă, aceea de a fi mulţumitor în orice situaţie prin care va avea de trecut.

În 2.Cor.11:23-28 , apostolul Pavel descrie o situaţie deosebită prin care a trăit, cu toate aceste în mijlocul încercărilor, s-a hotărît să rămînă mulţumitor înaintea Domnului pentru toate lucrurile.

-Nu este uşor să se ajungă la o asemena stare, dar, în acelaşi timp nu este imposibil, cu El totul e posibil.

Este posibil atunci cînd:

 

1.CU ADEVĂRAT TE ÎNCREZI ÎN DOMNUL

-Incredera în Dumnezeu îţi va aduce linişte deplină, ştiind că Dumnezeu nu te-a părăsit, şi El este mereu lîngă tine.

 

2.ATUNCI CÎND ÎŢI CUNOŞTI STATUTUL = TEMPORAR

-Noi suntem numai în tranzit, în trecere, în fugă, temporar, cetăţenia noastră este în Ceruri, acolo e patria noastră, pentru noi cerul se scrie “ACASĂ”

-Suferinţele de aici sunt numai de o clipă,  comparat cu veşnicia plină de bucurie cu Dumnezeu.

3.ATUNCI CÎND VOM REALIZA CĂ SUFERINŢELE/PROBLEMELE SUNT LĂSATE PENTRU FORMAREA CARACTERULUI NOSTRU.

-E adevărat căci în suferinţă uneori doare, uneori plîngem ,dar dacă privim din perspectiva Biblică , lucrurile prin care trecem ne formează un caracter nobil, un caracter mai aproape de cel Ceresc pe care îl vom purta în slavă.

 

4. ATUNCI CÎND SUNTEM CONŞTIENŢI CĂ NU SUNTEM PRIMI CARE TRECEM PRIN SUFERINŢE.

-Isus,  Domnul nostru a trecut prin suferinţă, era obişnuit cu suferinţa, dacă drumul Lui a fost pe aici, noi de ce să ne dăm înapoi.

-Dacă aşa ceva i-sa făcut Copacului verde, noi de ce să nu ne aşteptăm, şi încă plini de mulţumire că avem un Model care a păşit înaintea noastră.

 

5.DEVENIM O PRICINĂ DE LAUDĂ PENTRU ALŢI

-Prin statornicia de care vom da dovadă în mijlocul necazurilor şi suferinţelor prin care avem de trecut, alţi vor avea cuvinte de laudă, şi vor putea să mărturisească lucrările măreţe a le Lui Dumnezeu (2Tes.1:4).

 

6. IEŞIREA DIN STRÎMTORARE VA FI O PRICINĂ DE MARE BUCURIE.

-Niciodată nu se vede soarele mai strălucitor, decît după o ploaie bună, lumina e mai strălucitoare imediat după ce ai ieşit dintr-un tunel întunecos, marturia e mai frumoasă atunci cînd ai avut o experienţă personală în încercare, şi ai văzut măna Domnului izbăvitoare.

– E prilejul unei mari mărturisiri despre lucrările minunate făcute de Domnul…

 

7. SUFERINŢA/ÎNCERCAREA (TOATE LUCRURILE) SUNT PROFESORI NOŞTRI.

-Numai în asemenea situaţii învăţăm mai bine să ne rugăm, rugăciunea e mai adîncă, mai cu lacrămi, mai cu pocăinţă.

-Numai în asemena situaţii cănd vedem că ajutorul nu ne vine de pe orizontală, învăţăm să-îl căutăm pe verticală, să privim în sus de unde ne va veni izbăvirea noastră.

-Dacă nu am trece prin văii nu nu am tînji niciodată după munte,  numai atunci cănd valea devine aşa de adîncă de Soarele nu se mai vede, numai atunci ne dorim să ajungem pe munte, altfel stare pe munte o vom neglija, daca n-ar fi şi cîte o vale.

-Acolo trecem prin şcoala răbdări, acolo învăţăm adevărata pace lăuntrică, acolo învăţăm să ne uităm la aproapele nostru cu alţi ochi, cu ochi de milă, cu ochi pe care nu i-am folosit poate niciodată.

-Acolo învăţăm să numărăm bine, multele binecuvîntări primite de la Domnul, altfel am uita să numărăm marele număr al binecuvîntărilor…

 

*Dacă n-ar fi noapte, întunerec,n-am vedea frumuseţea stelelor, dacă n-ar fi ploaie,n-am avea ocazia să vedem frumuseţile/ culorile unui curcubeu şi să ne aducem aminte de Dumnezeu, căci toate sunt trecătoare dar îndurarea Lui rămîne veşnică.

Daca n-ar fi situaţia pe care apostolul o numeşte: “pentru toate lucrurile” n-am descoperi voia Domnului cu privire la noi, şi am uita să spunem :”MULŢUMESC”

 

***Doamne acceptăm voia Ta, căci în timpul acceptări ei devenim tot mai mulţumitori.

~strainisicalatori~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s