GÎNDURI DE LA ULTIMA CINA (A ANULUI) (2)

GÎNDURI DE LA ULTIMA CINA (A ANULUI) (2)  (Ioan.13:1-17)

*Cuvîntul de aur: Sa aveti in voi gandul acesta care era si in Hristos Isus: (Filip.2:5).

3. GÎNDUL PURITĂŢI, A CURĂŢIEI, A SFINŢENIEI (vers.8-11)

Discuţia cu Petru parcă se lungeşte datorită încăpăţiări de care acesta dă dovădă. Eu, nu accept slălarea picioarelor şi încă chiar de tine.

Isus descoperă în conversaţia cu Petru un mare adevăr teologic. A avea parte cu Isus trebuie să accepţi curăţirea , spălarea pe care El şi numai El o poate face prin single Său.

Fiecare pămîntean umblînd prin lumea aceasta îşi mînjeşte picioarele îmbrăcămintea, inima care trebuiesc curăţite. Pentru curăţirea inimii a cugetului nu s-a gasit o soluţie mai bună (defapt nu este alta) decît single lui Isus Hristos.

Tot aici se dezvăluie un mare secret necunoscut de ucenici, dar cunoscut foarte bine de Mîntuitorul:  “si voi sunteti curati, dar nu toti.”

Nu exista loc unde ai putea să te ascunzi de ochi Celui care vede totul, psalmistul spunea la rîndul lui, nici sa nu încercaţi căci El este pretutindeni, în mare, la capătul pămîntului, în văzduh, sub pămînt.. pretutindeni, dar in acelaşi timp să nu încercaţi dînduvă drept alţi; nu ţine El te vede inainte de a deschide uşa, te cunoaşte cînd erai sub smochin. Nimeni nu cunoaşte adîncimiile inimii ca sî Cel care a făcut inima, şi Acela cunoaşte păcătoşenia din ia, avînd şi puterea curăţiri dacă ne lăsăm curăţiţi prin a Lui singe. Dumnezeu ne cheamă la sfinţire lucru care se poate face numai prin jertfa Lui, fără de sfinţire nu vom putea să vedem pe Dumnezeu.

 

4.GÎNDUL ASCULTĂRII (vers.12-17)

Nu poate fi mai usor transmisă o ideie, o învăţătură, decît atunci cînd foloseşti exemplul personal.

Gîndul lui Hristos era să transmita peste generaţi ideia supuneri, a iubiri, a părtăşiei, lucrul pe care l-a făcut , dîndu-se ca o pildă vrednică de urmat.

Ascultare şi transpunerea în viaţă a spuselor Domnului Isus aduc în urma lor fericire, şi satisfacţia unei porunci împlinite.

5.GÎNDUL ÎMPLINIRII (vers.17).

Nu e mai mare bucurie ,decît a ştii căci te apropi de sfîrşitul lucrării încredinţate, sfîrşindu-o cu bine…

Cîtă satisfacţie în inma de Dumnezeu a Domnului Isus cînd a putut să cînte cîntările împreună cu cei dragi rămaşi şi fără nici un regret, să intre în grădină, acceptînd prinderea din partea celor răi , ca apoi să ajungă la crucea de pe Golgota spunînd:  “S-a isprăvit”.

Era gîndul , satisfacţiei, a împlinirii, a fericiiri pe care vroia să-L transmită tuturor generaţilor de ucenicii care vor urma.

 

***Am putea să ajungem şi noi la spusa Scripturii, cînd zice: Noi insa avem gandul lui Hristos. (1Cor.2:16), şi să trăim la adevărata valoare de a fi cu adevărat ca El. Doamne ajută ! Amin.

VA URMA…

~străinişicălători~

(dutu)

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s