TÎNĂRUL CREŞTIN ÎNTR-O LUME MURDARĂ

TÎNĂRUL CREŞTIN ÎNTR-O LUME MURDARĂ   By David  (duţu) Miclea

*Cuvantul De Aur:Fugi De Poftele Tineretii Si Urmareste Neprihanirea, Credinta, Dragostea, Pacea, Impreuna Cu Cei Ce Cheama Pe Domnul Dintr-O Inima Curata. (2Tim.2:22).

* „Fugi” Zice Biblia, Nu Sta Pe Loc Să Te Năpădească Ispitele Şi Poftele.

Atunci Când Ne Aflăm În Primejdie Care E Primul Lucru Ce Îl Facem? Fuga!!

Dacă Un Câine Vrea Să Ne Muşte, Ce Vom Face?

Stăm Pe Loc?

Nu Cred… Primul Lucru Va Fi Să O Luăm La Fugă Cât Ne Ţin Picioarele. Dacă Vom Sta Pe Loc, Sau O Luăm La Pas, Cu Siguranţă Vom Fi Muşcaţi. Tot Aşa Este Şi Cu Ispita… Noi Nu Putem Opri Ispita Să Vină La Noi, Însă Putem Opri Păcatul Să Nu-Şi Facă Cuib În Vieţile Noastre.

Dacă Fugim De Păcat, Şansele Ca El Să Ne Încolţească Scad. Dar Atunci Când Ne Complăcem În Păcat Şi În Poftele Tinereţii Riscăm Să Ne Depărtăm Pentru Totdeauna De Domnul. Dar Căutând Pe Domnul Dintr-O Inimă Curată, În Viaţa Noastră Se Va Vedea Curăţie, Credinţă, Dragostea Şi Pacea.

*Fiule, Daca Niste Pacatosi Vor Sa Te Amageasca, Nu Te Lasa Castigat De Ei! (Prov.1:10)

*Nu Te Lasa Biruit De Rau, Ci Biruie Raul Prin Bine. (Rom.12:21)

 Răul Din Viaţa Noastră Vine De La Diavolul, Care Luptă Să Ne Câştige Pentru El. Biblia Ne Spune:Caci Noi N-Avem De Luptat Impotriva Carnii Si
Sangelui, Ci Impotriva Capeteniilor, Impotriva Domniilor, Impotriva
Stapanitorilor Intunericului Acestui Veac, Impotriva Duhurilor Rautatii Care
Sunt In Locurile Ceresti. (Efes.6:12).

Cum Vom Birui Poftele Şi Ispitele Tinereţii?

Fugind Şi Luptând Împotriva Lor. Cum Putem Lupta Împotriva Diavolului?:„De Aceea, Luaţi Toată Armătura Lui Dumnezeu, Ca Să Vă Puteţi Împotrivi În Ziua Cea Rea, Şi Să Rămâneţi În Picioare, După Ce Veţi Fi Biruit Totul. Staţi Gata, Deci, Având Mijlocul Încins Cu Adevărul, Îmbrăcaţi Cu Platoşa Neprihănirii, Având Picioarele Încălţate Cu Râvna Evangheliei Păcii. Pe Deasupra Tuturor Acestora, Luaţi Scutul Credinţei, Cu Care Veţi Putea Stinge Toate Săgeţile Arzătoare Ale Celui Rău. Luaţi Şi Coiful Mântuirii Şi Sabia Duhului, Care Este Cuvântul Lui Dumnezeu. Faceţi În Toată Vremea, Prin Duhul, Tot Felul De Rugăciuni Şi Cereri. Vegheaţi La Aceasta, Cu Toată Stăruinţa, Şi Rugăciune…”(Efeseni.6:13-18).

*Fii Un Tânăr Care Se Fereşte De Curvie.Una Din Cele 10 Porunci Ne Spune Foarte Clar: „Să Nu Preacurveşti”(Exod.20:14).. Oare Aceste Porunci Au Fost Valabile Doar În Zilele Lui Moise, Iar În Zilele Noastre Nu Mai Au Nici O Însemnătate? De Ce Acceptăm Atât De Uşor Păcatul?

„Aţi Auzit Că S-A Zis Celor Din Vechime: „Să Nu Preacurveşti.” Dar Eu Vă Spun Că Ori Şi Cine Se Uită La O Femeie, Ca S-O Poftească, A Şi Preacurvit Cu Ea În Inima Lui”(Matei.5:27-28).

 „Toate Lucrurile Îmi Sunt Îngăduite, Dar Nu Toate Sunt De Folos; Toate Lucrurile Îmi Sunt Îngăduite, Dar Nimic Nu Trebuie Să Pună Stăpânire Pe Mine. Mâncărurile Sunt Pentru Pântece, Şi Pântecele Este Pentru Mâncări. Şi DumnezeuVa Nimici Şi Pe Unul Şi Pe Celelalte. Dar Trupul Nu Este Pentru Curvie: El Este Pentru Domnul, Şi Domnul Este Pentru Trup. Şi Dumnezeu, Care A Înviat Pe Domnul, NeVa Învia Şi Pe Noi Cu Puterea Sa. Nu Ştiţi Că Trupurile Voastre Sunt Mădulare Ale Lui Hristos? Voi Lua Eu Mădularele Lui Hristos, Şi Voi Face Din Ele Mădulare Ale Unei Curve? Nicidecum! Nu Ştiţi Că Cine Se Lipeşte De O Curvă, Este Un Singur Trup Cu Ea? Căci Este Zis: „Cei Doi Se Vor Face Un Singur Trup”. Dar Cine Se Lipeşte De Domnul, Este Un Singur Duh Cu El. Fugiţi De Curvie! Orice Alt Păcat, Pe Care-L Face Omul, Este Un Păcat Săvârşit Afară Din Trup; Dar Cine Curveşte, Păcătuieşte Împotriva Trupului Său. Nu Ştiţi Că Trupul Vostru Este Templul Duhului Sfânt, Care Locuieşte În Voi, Şi Pe Care L-Aţi Primit De La Dumnezeu? Şi Că Voi Nu Sunteţi Ai Voştri? Căci Aţi Fost Cumpăraţi Cu Un Preţ. Proslăviţi, Deci, Pe Dumnezeu În Trupul Şi În Duhul Vostru, Care Sunt Ale Lui Dumnezeu.(1Cor.6:12-20).
Să Ne Ferim Tinereţea De Curvie Şi Preacurvie…(Eu Adaug -Toate Zilele Vietii Noastre)  Este Un Lucru Atât De Vital În Viaţă Ca Să Fim Lumini Într-O Lume Murdară.

În Jurul Nostru Lumea Trăieşte În Păcat, Şi Este Dureros Că Noi Tinerii Care Cunoaştem Cuvântul Lui Dumnezeu Cu Privire La Curvie Şi Pofte, Acceptăm Atât De Uşor Să Ne Complăcem În Păcat.

Când Domnul Ne Spune Că „Cine Curveşte, Păcătuieşte Împotriva Trupului Său” Noi De Ce Nu Ascultăm?

Suntem Chemaţi Să Fim Tineri Creştini Curaţi Într-O Lume Murdară.

Suntem Chemaţi Să Împlinim Legea Domnului, Nu Să O Trecem Cu Vederea. Suntem Chemaţi La O Viaţă De Sfinţenie.

Şi Dacă Până Azi Nu Am Trăit „Curat”, Mă Rog Ca Domnul Să Pună În Inimile Noastre Convingerea Că Trebuie Să Luăm O Decizie Cu Privire La Viaţa Noastră. Fiecare Domeniu Al Vieţii Noastre Să Fie Dedicat În Totalitate Domnului.
Fii Un Tânăr Care Se Încrede Total În Domnul:Incredinteaza-Ti LucrarileIn Mana Domnului Si Iti Vor Izbuti Planurile. – (Prov.16:3).

Incredinteaza-Ti Soarta In Mana Domnului,
Increde-Te In El, Si El Va Lucra, (Ps.37:5)

 CândVa Lucra Domnul În Viaţa Noastră?

Atunci Când Noi Ne Vom Încrede Pe Deplin În El Şi Îl Vom Lăsa La Cârma Vieţii Noastre.

Suntem Tineri, Suntem Frumoşi, Poate Nu Suferim De Nici O Boală, Poate Nu Trecem Zilnic Prin Necazuri Şi Încercări, Poate Nu Ne-A Murit Cineva Drag, Poate Nu Am Căzut Nici Un Examen Până Acum, Poate Avem O Viaţă ”Roz”, Dar Mă Macină O Întrebare: Cum Stăm Cu Viaţa De Creştin?

Cum Suntem Noi În Relaţia Cu Dumnezeu?

Vorbim Noi În Fiecare Zi Cu Cel Ce Ne-A Creat?

Stăm Noi Oare De Vorbă Cu Domnul Inimii Noastre?

Trăim Noi Tinereţea Noastră În Vorbe Şi În Fapte Exact Aşa Cum Domnul Ne Cere? Dedicăm Noi Viaţa Noastră Să Lucrăm Pentru Domnul?

Găsim Noi Plăcere În Legea Domnului?

Oare Ce Zice Domnul Despre Noi Azi?

Suntem Noi Oare Tinerii După Inima Lui?

Aş Dori Ca Fiecare Din Noi Să Cugetăm La Aceste Întrebări, Să Ne Cercetăm Viaţa, Să O Rupem Cu Păcatul Şi Să Zicem: Doamne, Suntem Tineri Şi Suntem La Dispoziţia Ta Cu Toată Viaţa!

*Indemnul Meu Luat Din Scripturii Pentru Fiecare Dintre Noi Este Acesta:Fii Un Tinar Curat Intr-O Lume Murdara,Si Dumnezeu TeVa Binecuvanta.

~străinişicălători~

(duţu)

Lasă un comentariu