CALIFORNIA E IN DISPERARE!!!!! ~”VREM PLOAIE”…

CALIFORNIA E IN DISPERARE!!!!! ~”VREM PLOAIE”… (1Împ.18:1-40) By David (duţu) Miclea.

*Cuvîntul de aur: Peste cateva clipecerul s-a innegrit de nori, a inceput vantul si a venit o ploaie mare. (1Reg.18:45)

SOLUŢIA CALIFORNIEI

Cînd se întîmplă ca undeva să nu ploaie, se vorbeşte despre “SECETĂ”, dar dacă se întîmplă ca în California să nu cadă ploaia, atunci nu se mai spune secetă, ci “DEZASTRU”.

***Azi dimineaţă guvernatorul Californei în discursul ţinut la ora 9 direct de la Casa Albă a Californei, a accentuat din nou, după ce vinerea trecută a anunţat că din cauza că nu plouă californeni vor avea de suferit, şi fiecare să îşi facă partea lui în a conserva, reduce pe cît e posibil folosirea şi risipirea de apă. Statul Californei ori Statul de aur, nu poate supraveţui fără apa. Apa e mult mai scumpă, mai scumpă decît tot aurul Californiei. Fără apă totul se distruge din cauza Soarelui care ne arde pîna şi acuma în mijlocul iernii.

*Oamenii politicii au venit cu o sumedenie de idei, sugesti ce are de făcut fiecare Californian în a nu risipi apa, mai putina apa cînd te speli, vasele să aştepte în maşina de spălat pîna ce maşina e plină la refuz, maşinile nu au voie să mai fie spălate, iarba să nu mai fie udată…toate idei bune cu care americanul nu e obişnuit căci el lucrează pe picior mare…

*Toti aceşia au spus bine dar au uitat un lucru,ori cît am economisi apa, folosind se termină. Ei au uitat cum să facem rost de apă.

CUM SĂ FACEM ROST DE APĂ?????

Israelul era în aceiaşi situaţie fără apă, împăratul a luat o decizie să caute sursa de apă, a plecat pe un drum, Obadia pe un alt drum ca să ajungă la izvoarele de apă. Erau în disperare, iarba nu mai era , cai şi catîrii erau pe moarte, urmau ca să moară şi vacile (vers.5-6). La fel şi californieni cauta de unde iese apa din izvor să fie preţuită, cîştigată conservat.

1.     TREBUIE CĂUTATĂ SURSA APEI.

SURSA PLOI E DUMNEZEU:

–          EL DĂ PLOAIE: El va da tarii voastre ploaie la vreme, ploaie timpurie si ploaie tarzie, si-ti vei strange graul, mustul si untdelemnul; (Deut.11:14).

–          EL DESCHIDE IZVOARELE DE APĂ: Domnul iti va deschide comoara Lui cea buna, cerul, ca sa trimita tarii tale ploaie la vreme si ca sa binecuvanteze tot lucrul mainilor tale: vei da cu imprumut multor neamuri, dar tu nu vei lua cu imprumut. (Deut.28:12)

–          EL TRIMITE PLOAIA: El ridica norii de la marginile pamantului, da nastere la fulgere siploaie si scoate vantul din camarile lui. (Ps.135:7)

2.MOTIVUL DE CE NU PLOUĂ,  RESPINGEREA LUI DUMNEZEUCand (vers.17-18)

*RESPINGEREA DUMNEZEULUI ADEVĂRAT:

Vedeti sa nu vi se amageasca inima si sa va abateti, ca sa slujiti altor dumnezei si sa va inchinati inaintea lor. (Deut.11:16)

*PACATUL:Cand se va inchide cerul si nu va fi ploaie, din pricina pacatelor facute de ei impotriva Ta(Împotriva lui Dumnezeu)  (1Reg.8:35)

– Caci atunci Domnul S-ar aprinde de manie impotriva voastra; ar inchide cerurile si n-ar mai fi ploaie; pamantul nu si-ar mai da roadele si ati pieri curand din tara aceea buna pe care v-o da Domnul. (Deut.11:17)

*ÎNCĂPĂŢINAREA:

-Poporul acesta insa are inima darza si razvratita; se rascoala si pleaca, (Ier.5:23)

-si nu zic in inima lor: „Sa ne temem de Domnul Dumnezeul nostru care da ploaie la vreme, ploaie timpurie si tarzie si ne pastreaza saptamanile hotarate pentru seceris.” (Ier.5:24)

 

3.SOLUŢIA DE A AVEA APĂ DE A PLOUA DIN NOU.

(a) ACCEPTAREA ÎNTOARCERI LA DUMNEZEU (vers.30)                                                                                          

 –Trebuie să fie Trimişi care să lanseze chemarea.

(b)DREGERA ALTARULUI (vers.31-32)                                                                                               

  -Altarul trebuie făcut după originalul altar, şi închinarea trebuie să fie forma închinări adevărate (originală).                                                                                                     

-Altarul famililor(cum a fost la început(Genesa.1:27).                                                                     

-Altarul rugăciunilor adevărate, şi a unei închinări plăcute Domnului în Duh şi Adevăr.

 

© SEPARAREA DE LUME (vers.32)                                                                                                              

 –Trebuie să fie o linie precisă, o separare categorică între altarul Domnului şi altarele lumii.

 

(d) ALTARUL Ş JERTFA TREBUIE Să FIE CURATE (vers.33-35) .                                                                 

–Prin credinţă au turnat şi puţina apă ce o mai aveau pe altar şi peste jertfă, ele trebuiau să fie curate, şi fără posibilitatea ca focul să se aprindă dintr-o scamatorie oarecare.

 

(e) PREDARE COMPLECTA A POPORULUI ŞI A SLUJITORULUI (vers.36)                                                                        

 – O supunere complecta prin ascultare înaintea lui Dumnezeu.

 

(f).RUGĂCIUNE ŞI POCĂINŢĂ A FOST DRUMUL SPRE POGORÎREA PREZENŢEI LUI DUMNEZEU (vers.38).                                                                                                                     

 –Focul de la Dumnezeu a căzut şi a mistuit întreagă jertfă.                                                   

    –A adus o proşternere a poporului şi o mărturisire corectă. (vers.39).                                                                                                                                                         

 –În urma prezenţei lui Dumnezeu, cei răzvrătiţi trebuie să dispară (cel rău nu poate ţinea capul sus..) (vers.40)

-Cand se va inchide cerul si nu va fi ploaie, din pricina pacatelor facute de ei impotriva Ta: daca se vor ruga in locul acesta si vor da slava Numelui Tau si daca se vor abate de la pacatele lor, pentru ca-i vei pedepsi – (1Reg.8:35)

-…daca poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga si va cauta fata Mea, si se va abate de la caile lui rele – il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul si-i voi tamadui tara. (2Cron.7:14)

 

(g)CREDINŢA ,ASCULTAREA,ÎNTRUN DUMNEZEU MARE, ADUCE O PLOAIE MARE (vers.41-45). –Numai Dumnezeu e soluţia (chiar dacă la mulţi nu le place cum sună cuvîntul acesta) la problema secetei în California.

Să ne rugăm pentru ploaie.

 

*****O MINUNE LA CARE AM FOST MARTOR OCULAR.*****

Să încep cum a începe prorocul Isaia: “În anul morţii, împăratului…”  “S-a întîmplat în anul morţi secretarului de filială Suceava, mai précis in zilele cînd a murit… Era o seara de rugăciune in Biserica Penticostală “VICOVULDE SUS” daca spun bine denumirea localităti, am plecat la biserică împreună cu alţi fraţii, s-au adunat mulţi fraţii la rugăciune, plecaserăm cu un frate înalt(mare) Pătraşcu. Ce m-a suprins în seara aceea felul plin de credinţă cu care s-au rugat fraţi. Era timp de secetă, pămîntul crapat, vacile nu mai aveau apă, recolta s-a distrus, i-ar fraţi în disperarea lor au plecat întorcînduşi faţa spre Domnul ca să le asculte rugăciunea. Un frate bătrîn dintre cei care conducea programul s-a ridicat şi a chemat întreaga biserica la rugăciune, iată motivaţia acestui frate: ştiţi situaţia, suntem pierduţi dacă Dumnezeu nu dă ploaie, vacile, recolta, trebuie să ne rugăm…” Fraţii s-au aşezat pe genunchi la rugăciune m-am aşezat şi eu cu ei dar tolănit Între băncile acelea fară nici o speranţă, fără nici o credinţă că va ploua( imaginaţi-vă urma să predic,  şi eu nu credeam în puterea rugăciuni) dar fraţii au avut credinţă…

Din tolăneala mea privind în jur să nu ma vadă fraţi a căror ochi erau plini de lacrămi m-am aşezat pe genunchi în clipa cînd Dumnezeu a trimis ploaie (acoperişul biserici era din tablă, picuri mari de ploaie m-au trezit în cădera lor) ce să spun o ploaie torenţială pentru o noapte întreagă… Dumnezeu ascultă rugăciunea.. Slavă Lui.

~străinişicălători~

(duţu)  

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s