LUCRURI CARE NU TREBUIE SĂ LIPSEASCĂ DIN VIAŢA UNUI CREDINCIOS

LUCRURI CARE NU TREBUIE SĂ LIPSEASCĂ DIN VIAŢA UNUI CREDINCIOS   By David (duţu) Miclea 

    

1.CREDINŢA – Si, fara credinta, este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu trebuie sa creada ca El este si ca rasplateste pe cei ce-L cauta. (Evr.11:6). Dumnezeu are plăcere de oameni care au credinţă.

2.SFINŢENIE – Urmariti pacea cu toti si sfintirea, fara de care nimeni nu va vedea pe Domnul. (Evr.12:14). Fără sfinţire nu se poate comunica cu un Dumnezeu sfînt.

3.PACEA – Urmariti pacea cu toti si sfintirea, fara de care nimeni nu va vedea pe Domnul. (Evr.12:14).Dumnezeul păcii, e gată să comunice cu oameni plini de pace.

4.FAPTELE- Dupa cum trupul fara duh este mort, tot asa si credinta  fara  fapte este moarta. (Iac.2:26).Nu se poate dovedi credinţa dacă este lipsită de fapte, devine o credinţă moartă.

5.JERTFIREA – Si, dupa Lege, aproape totul este curatat cu sange; si fara varsarede sange nu este iertare. (Evr.9:22).Iertarea trebuie dovedită în urma jertfirii chiar daca ar fi vorba de jertfa supremă întocmai cum a depus-o şi Isus pentru iertarea noastră.

6.MUSTRAREA – Dar, daca sunteti scutiti de pedeapsa, de care toti au parte, suntetiniste feciori din curvie, iar nu fii. (Evr.12:8).Mustrarea face parte din lanţul disciplinar aplicat în urma îndepărtării de Dumnezeu, dar fără de îndreptare în urma ce mustrarea a fost aplicată nu poţi să devii copil a lui Dumnezeu.

7.DRAGOSTEA –  Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor. Si chiar daca as avea darul prorociei si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta, asa incat sa mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu sunt nimic.Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic. (1Cor.13:1-3). Ori cite fapte dar dacă ar fi făcute fără dragoste să nu te aştepţi la răsplată.

8.ISUS – Ramaneti in Mine, si Eu voi ramane in voi. Dupa cum mladita nu poate aduce rod de la sine, daca nu ramane in vita, tot asa nici voi nu puteti aduceti rod, daca nu ramaneti in Mine. (Ioan.15:4). Dacă din toate cele enumărate ar lipsi ISUS n-ar ajuta la nimic, El este Totul în toţi.

Fără El (ISUS) n-ar fi:

(a)   roadă. (Ioan.15:4).

(b)  Nu s-ar vedea desăvîrşita dragoste a lui Dumnezeu arătată prin Fiul Său.(Ioan.15:9).

(c)   Ar  rămîne cererile noastre neîmplinite: Daca ramaneti in Mine si daca raman in voi cuvintele Mele, cereti orice veti vrea, si vi se va da. (Ioan.15:7).

 

~străinişicălători~

(duţu)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s