MESAJUL TRANSMIS DE PAPA UNUI GRUP DE PENTICOSTALI SI CARISMATICI

Pastori penticostali şi carismatici reuniţi în Texas primesc un inedit mesaj din partea papei Francisc

.

Captură

Pastorul Tony Palmer vorbind la convenţia din Texas

Un grup de pastori penticostali şi carismatici reuniţi într-o convenţie în Texas, au fost surprinşi de-a dreptul: papa le-a trimis un mesaj video pentru a le cere sprijin în rugăciune şi pentru a-i încuraja la rugăciune şi lacrimi pentru unitatea creştinilor.

În 14 Ianuarie 2014, Papa Francisc l-a primit într-o audienţă privată pe un vechi prieten al dânsului, pastorul anglo-carismatic Tony Palmer, probabil însoţit de soţia lui Emilia, care este italiancă. Tony Palmer este liderul unei comunităţi protestante de stil carismatic numită The Ark Community, integrată într-o alianţă de congregaţii de stil carismatic şi anglican (Comunitatea Bisericilor Episcopale Evanghelice), o realitate ecleziastică ce nu este integrată în Biserica Angliei, care îl are în frunte pe Arhiepiscopul de Canterbury.

Pastorul Palmer, avea deja în minte posibilitatea de a înregistra un mesaj al papei, dar în realitate iniţiativa a venit din partea Suveranului Pontif, pe care îl cunoştea din anul 2006, pe când acesta era cardinal în Argentina.

Palmer le-a explicat episodul de la Vatican pastorilor penticostali de la convenţia din Texas: „L-am întrebat, vreţi să scrieţi un mesaj? La care el mi-a răspuns: De ce nu mă înregistrezi în video? Eu deja aveam ideea în minte. Aveam cu mine iPhone-ul şi vroiam să-i cer permisiunea, dar nu voiam să abuzez de prietenia noastră”.

Şi aşa s-a înregistrat, cu un telefon mobil, un video pentru a fi difuzat într-o reuniune a pastorilor penticostali care avea să aibă loc câteva săptămâni mai târziu în Texas, eveniment organizat de Kenneth Copeland Ministries.

Palmer, le-a spus pastorilor că pentru a predica mântuirea este necesară unitatea tuturor creştinilor şi că de la Declaraţia Comună Catolico – Luterană din 1999 asupra Doctrinei Justificării, nu mai există motive pentru diviziune, citind apoi acea declaraţie: „numai prin har, prin lucrarea salvatoare a lui Hristos şi nu prin vreun merit al nostru, suntem acceptaţi de Dumnezeu şi primim Duhul Sfânt, care ne înnoieşte inimile noastre şi ne echipează şi ne cheamă la o nouă lucrare”. În locul lui „sola fide” al dogmei luterane tradiţionale, s-a găsit un teren comun în sintagma „sola gratia”.

„Deja nu mai protestăm împotriva doctrinei mântuirii a Bisericii Catolice” a spus Palmer. „Acuma predicăm aceeaşi Evanghelie”, şi apoi a pus video-ul papei al cărui text integral îl redăm în continuare.

ppfranciscoB140313

Papa Francisc

„Dragi fraţi şi surori

Mă scuzaţi că vă vorbesc în italiană dar nu voi vorbi nici în engleză şi nici în italiană, o să vorbesc folosind limbajul inimii … Este o limbă mai simplă şi mai autentică şi această limbă din inimă are o gramatică specială. O gramatică simplă. Două reguli: iubeşte-l pe Dumnezeu deasupra tuturor lucrurilor şi iubeşte-l pe aproapele tău deoarece este fratele tău, este sora ta. Şi cu aceste două lucruri să continuăm.

Sunt aici cu fratele meu, fratele meu episcop Tony Palmer. Suntem prieteni de mulţi ani. El mi-a vorbit despre reuniunea voastră şi este o plăcere să vă pot saluta. Un salut fericit şi nostalgic. Fericit pentru că mă bucur că vă reuniţi pentru a lăuda pe Isus Hristos, singurul Domn, să vă rugaţi Tatălui şi să-l primiţi pe Duhul Sfânt. Aceasta produce bucurie pentru că se vede că Dumnezeu lucrează în toată lumea. Şi este nostalgic pentru ceea ce se întâmplă între noi, ca şi în cartiere. În cartiere sunt familii care se iubesc şi familii care nu se iubesc. Familii care se unesc şi familii ce se separă şi noi suntem puţin, îmi permit cuvântul, „separaţi”. Separaţi pentru că păcatul ne-a separat. Păcatul nostru. Neînţelegerile de-a lungul istoriei … un drum lung de păcate comune. Dar cine este de vină? Toţi suntem de vină! Toţi suntem păcătoşi, eh? Există doar unul drept: Domnul.

Am această dorinţă ca această separaţie să se termine şi să ne împărtăşim împreună. Sunt nostalgic de a vă putea îmbrăţişa cu îmbrăţişarea de care ne vorbeşte Scriptura când fraţii lui Iosif erau înfometaţi şi s-au dus în Egipt ca să cumpere de mâncare. Au mers ca să cumpere, aveau bani dar nu puteau să mănânce banii. Şi acolo au găsit ceva mai important decât mâncarea. Şi-au găsit fratele. Noi toţi avem bani; banii culturii noastre, banii istoriei noastre … atâta bogăţie religioasă şi atâtea diferite tradiţii … dar trebuie să ne reîntâlnim ca şi fraţi şi trebuie să plângem împreună Cum a făcut Iosif. Cu acest plânset ce uneşte. Plânsetul dragostei. Vă vorbesc ca şi frate, eh? Şi vă vorbesc aşa, simplu: cu bucurie şi nostalgie. Să facem să crească nostalgia pentru că aceasta ne va da curaj să ne întâlnim, să ne îmbrăţişăm şi să-l lăudăm pe Isus Hristos ca pe singurul Domn din istorie.

Vă mulţumesc aşa de mult pentru că mă ascultaţi. Vă mulţumesc aşa de mult pentru că mă lăsaţi să vă vorbesc pe limba inimii … şi de asemenea vreau să vă rog ceva. Să vă rugaţi pentru mine pentru că am aşa mare nevoie de rugăciunile voastre…. eu mă rog pentru voi şi voi continua să o fac, dar am nevoie de rugăciunile voastre. Şi să-i cerem Domnului să ne unească pe toţi.

Şi înainte, pentru că suntem fraţi. Să ne îmbrăţişăm, spiritual vorbind, şi să-l lăsăm pe Domnul ca să termine lucrarea care a început-o. Pentru că este o minune: minunea Unităţii deja a început. Spune un faimos scriitor italian, Manzoni, în una din scrierile lui, printr-un bărbat simplu: „Niciodată nu am văzut ca Domnul să înceapă o minune şi să nu ducă până la capăt”. El va duce până la capăt această minune a Unităţii. Vă rog ca să mă binecuvântaţi şi eu de asemenea vă binecuvintez. De la frate la frate.

Vă îmbrăţişez. Mulţumesc”.

Puteţi să urmăriţi acest mesaj şi în format video, în limba italiană şi subtitrat în engleză.

Sursa: Religion en Libertad

Anunțuri

9 gânduri despre „MESAJUL TRANSMIS DE PAPA UNUI GRUP DE PENTICOSTALI SI CARISMATICI

 1. Martin Luther spunea in urma afisarii celor 95 de teze pe usa bisericii din Wittenbeg , citez : ” Blestemata sa fie UNIREA care se face cu pretul adevarului.”

 2. In condițiile în care din ce în ce mai mult, ecumenismul învăluie(și diluează ) învățătura creștină și sănătoasă, în condițiile în care Tony Palmier(și ceilalți ca el)desconsideră sau acuză ceea ce numim protestantism(prin care înțelegem reabilitarea
  creștinismului nou-testamental),cred că e bine să cunoaștem și punctele de vedere ale teologilor mai serioși,situați în redutele protestante care au rămas.Adventistul Doug Batchelor(fiul unei mame de descendență ebraică ) demontează multe din afirmațiile “teologului” Tony Palmer aflat la convenția din Texas.Tip inteligent, observă mai multe decât spune despre desfășurarea evenimentelor din Texas,unde Copeland și Palmer sunt printre principalii protagoniști. Face apoi și o analiză la mesajul video al papei…

 3. Intîlnirile VATICAN II_(decizii) “Papa este adus la acea întâlnire și atunci s-a hotărât că bisericile protestante pot rămâne în confesiunile lor și pot obține mântuirea,cu condiția recunoașterii supremației episcopului de Roma.” _”Iezuiții nu se schimbă niciodată..”(e o declarație oficială a Ordinului Iezuit)

  Călugării iezuiți au declarat și declară încă: vor cu orice preț eradicarea protestantismului(au condus Inchiziția). Papa Francisc este iezuit iar unul din scopul, oficial declarat, înființării/existenței ordinului iezuit este aducerea lumii protestante înapoi(!!!) sub autoritatea papei. Să nu uităm ce protestantismul a însemnat și înseamnă : 1) reînvierea creștinismului,scoate și readucerea lui înapoi la Cuvânt(asta înseamnă:”Sola Scriptura”). 2)a restabilit centralitatea lui Isus Cristos( asta înseamnă “Solo Cristo”),e adevărat,în defavoarea supremației papale(aici e buba și mărul discordiei de peste veacuri,bătălia se dă pentru închinare).De aceea papalitatea se preface că este prietenă cu evanghelicii,dar în realitate, luptă să își recâștige supremația asupra lumii protestante(declaraț oficiale o dovedesc:”biserica r.-catolică nu admite biserici surori,”.. ” ea este biserica mamă”) Roma urăște lumea protestantă.Istoria e mărturie. Protestanții sînt naivi și creduli.Și asta,istoria confirmă(vezi noaptea Sf. Bartolomeu unde-înșelați de catolici pentru a se împrieteni și colabora -la miezul nopții,prin semnalul unui clopot ..aprox. 50. 000 de protestanți nepăziți și lipsiți de apărare au murit ca mieii.Intr-o singură noapte). Evident,astăzi Roma nu mai ucide pe față protestanții.A schimbat nițel tactica.Nu-i mai acuză cu “eretici”,dar îi numește “separați” și le spune să intre în ecumenismul nebiblic și condus de papi..

  Un documentar fascinant al companiei Amazing Discoveries:

 4. Eu cred că unirea ce o vrea papa e numai sceptrul lui şi nu altfel.
  Aşa au apărut greco-catolicii, prin „unirea” ortodocşilor cu Biserica Catolică.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s