IMFORMAŢII URGENTE ŞI FOARTE NECESARE… CUM STAI CU VEDEREA? MAI VEZI BINE?

IMFORMAŢII URGENTE ŞI FOARTE NECESARE…   CUM STAI CU VEDEREA? MAI VEZI BINE?

 

 

Afectiuni ale ochilor: ( boli de ochi)

 

Matei(6:22 – 23) Ochiul este lumina trupului . Daca ochiul tau este sanatos ,tot trupul tau va fi de lumina. Dar daca ochiul tau este rau ( sau bolnav) tot trupul tau va fi plin de intuneric. Asa ca ,daca lumina care este in tine este intuneric ,cat de mare trebuie sa fie intunericul acesta. 
1. Orbirea
Orbirea poate sa fie ceva cu care te nasti ,sau care o poti dobandi pe parcursul vieti .
Principale boli care duc la orbire sunt: cataracta, glaucomul ,accidente vasculare oculare,  ,etc. Tipuri de orbire:A. Orbi din nastere: Ioan 9:39  Eu am venit in lumea aceasta ca cei ce nu vad sa vada….Biblia ne spune ca toti oamenii se nasc orbi. Toate acestea ni se trag pt ca stramosii nostri au vrut sa vada mai bine. Adam si Eva vroiau sa aiba ochii deschisi Geneza3:5 dar Dumnezeu stie ca in ziua cand veti manca din el,vi se vor deschide ochii,si veti fi ca Dumnezeu… Marea problema a fost ca de fapt cand au mancat au devenit orbi spirituali.Istoria omului incepe cu vederea; acolo in fata pomului ,nu argumentele teologice aduse de sarpe iau facut sa manance din pom ,ci biblia ne spune ca fructul era de dorit….Geneza 3:6 Pomul era bun de mancat si placut de privit ,si ca pomul era de dorit ca sa deschida mintea cuiva.. Din punctul lui Dumnezeu de vedere toti oamenii se nasc orbi. ( adica umbla in intuneric) Cand un om se naste din nou abia atunci incepe sa vada cu ochii. ( sa umble in lumina) 1 Ioan 2 :9 ...este inca in intuneric 

B. Orbi din neatentie : ( din lipsa de atentie)
2 Petru 1:9 Dar cine nu are aceste lucruri este orb ,umbla cu ochii inchisi ,si a uitat ca a fost curatit de vechile lui pacate. Care lucruri: v5 sa uniti cu credinte voastra fapta,; cu fapta ,cunostiinta; cu cunostiinta ,infranarea ; cu infranarea,rabdarea; cu rabdarea ,evlavia; cu evlavia ,dragostea de frati,; cu dragostea de frati ,iubirea de oamenii.Daca nu avem acestea in noi,sau daca nu ne dam toate silintele sa le avem inca suntem orbi,si am uitat ca am fost curatiti odata….Vedeti aici ,Petru spune ca sunt lucruri pe care noi trebuie sa la facem si la care trebuie sa depunem efort.Acuma sunt oameni care vin in biserica si ochii lor sunt vindecati. Dar daca nu pui efort ca viata ta sa fie mereu in armonie cu cuvantul lui Dumnezeu,adica sa unesti cu credinta fapta cu fapta cunostiinta ,infranarea…devii orb din nou.Este o filozofie care circula astazi in america si in lume, ca daca crezi in Cristos esti mantuit si nu mai conteaza faptele tale. Ca doar Pavel spune si accentuiaza ca mantuirea e prin credinta nu prin fapte. Si atunci vin acesti oamneii si spun ,nu mai conteaza cum traiesti ,ca odata mantuit Dumenzeu va avea grija de tine si orcum vei fi mantuit. Domnul Isus insa vine si specifica si face foarte clar :Ioan14:15  Daca ma iubiti veti pazi poruncile mele.. Ioan 14::21 Cine are poruncile Mele si le pazeste,acela Ma iubeste; si cine Ma iubeste ,va fi iubit de Tatal Meu. C. Orbi cu voia:
1 Ioan 2: 9-11 Cine zice ca este in lumina ,si urasta pe fratele sau ,este inca in intuneric pana acum.V 11 Dar cine uraste pe fratele sau ,este in intuneric ,umbla in intuneric ,si nu stie incotro merge,pentru ca intunericul i-a orbit ochii.Este trist pt un astfel de om ,sa mearga in intuneric si el sa nu stie,sa creada ca merge cu ochii deschii si cand colo el sa fie orb. E foarte trist pt.astfel de oamenii sa vina la biserica sa traiasca o viata intreaga in biserica ,dar faptul ca nu poate sa iubeasca pe cineva il descalifica 1Ioan 3:15  orcine uraste pe fratele sau este un ucigas; si stiti ca nici un ucigas n-are viata vesnica ramanand in el insusi.
Solutia: 1.Recunoaste ca esti orbIoan 9:39-41. Apoi Isus a zis: Eu am venit in lumea aceasta pentru judecata: ca ceice nu vad , sa vada,si ceice vad sa ajunga orbi”Unii din farisei care erau linga El ,cand au auzit aceste vorbe ,I-au zis: ,,Doar n- om fi si noi orbi ! Daca ati fi orbi ,le-a zis Isus ,n-ati avea pacat; dar acum ziceti: Vedem. Tocmai de aceia ,pacatul vostru ramane.Nu vi se pare interesant: sa te nasti in poporul lui Dumnezeu,sa ai legile in mana ,sa cresti ca si fariseu invatand legea,si cu toate astea sa fi orb. De ce ? Pt ca nu si-au recunoscut orbirea spirituala 1. Cumpara doftorie pt. ochii tai:Apocalipsa 3:17-18 Pt. Ca zici ,, Sunt bogat ,m- am inbogatit ,si nu duc lipsa de nimic ” si nu sti ca de fapt tu esti ticalos ,nenorocit ,sarac ,orb si gol,V 18 te sfatuiesc sa cumperi de la mine aur curatit prin foc ,ca sa te inbogatesti ; si haine albe ca sa te inbraci cu ele ,si sa nu ti se vada rusinea goliciunii tale;si doftorie pentru ochii ,ca sa- ti ungi ochii si sa vezi.
Dumnezeu a venit in lume ca sa deschida ochii celor ce nu vad, si sa-i inchida celor care spun ca vad. Din care categorie faci parte? Uitate atent ce fel de orbire ai,si cerei Domnului alifia pt vederea ta. 2. Cataracta Cataracta este o pelicula fina opaca aparuta la nivelul cristalinului, care blocheaza pasajul fasciculului luminos catre retina (componenta nervoasa a globului ocular la nivelul careia se formeaza imaginea), cauzand tulburari de vedere. Vestea buna este ca daca cataracta e descoperita la inceputul ei se poate corecta fara operatie. Lasata la maturizare ea este mai greu tratata si necesita interventie chirurgicala.Persoane trecute de 60 de ani incep sa aiba o vedere incetosata la distanta si vedere buna la citit. Astfel, batranii spun ca le-a revenit vederea. De fapt, aceasta miopizare este primul semn de instalare a cataractei. Unii nu vad bine cand este o zi insorita sau cand este zapada, fiind deranjati de lumina puternica. Un alt simptom este vederea punctelor intunecate sau a unei panze de paianjen, care se misca doar o data cu miscarea ochiului. De asemenea, batranii cu cataracta disting mai greu contrastele sau vad culorile mai sterse sau de nuanta usor diferita. Cataracta de batranete este o afectiune bilaterala, adica afecteaza ambii ochi, dar nu debuteaza si nu evolueaza in acelasi ritm.AVERTISMENT. Cataracta nu trebuie lasata sa se maturizeze pentru a fi operata.Ex:Geneza 27:1  Isaac ; 1 Samuel 3:2  preotul Eli ;   1 imparati 14: 4  prorocul AhiaOamenii acestia aveau cataracta ,insa exista si cataracta care afecteaza ochii spirituali:
Cauze:A. Ingrijorarile vietii ( Matei 13:22)  : Samanta cazuta intre spini este cel ce aude cuvantul ; dar ingrijorarile veacului acestuia si inselaciunea bogatiilor ineaca acest cuvint si ajunge neroditor.Ce frumos explica Domnul acest lucru: este ca un spin care creste incet pe linga planta,pana cind ajunge sa o ingroape. La inceput e mic,si nu are tepi dar incet ia apa de la planta si traieste pe linga ea ca o apoi incet incep sa apara si tepii si omoara planta.Toate astea vin incet,treptat pina cind sufoca viata noastra. La inceput o mica problema ,care iti da dureri de cap,apoi nu te lasa sa dormi; mai tarziu iei medicamente contra strsului si apoi dai in boala…Vezi lumea dar o vezi prin priza ingrijorari,  adica in ceata….

B. Iubirea de bani ( 1Timotei 6:9-10) Caci iubirea de banii este radacina tuturor relelor; si unii cari au umblat dupa ea ,au rataci dela credinta ,si s-au strapuns  singuri cu o multime de chinuri.

Romanii aveau un proverb: banii sunt ca apa mării, cu cât bea omul mai mult din ea, cu atât mai sete îi este.
Odata un om se plimba când, deodată, un hoţ înarmat l-a acostat cu cuvintele: „Banii sau viaţa!” A urmat o pauză lungă, timp în care Jack nu a făcut nici un gest, nici nu a scos vreun cuvânt. Hoţul l-a întrebat cu nerăbdare: „Ei bine?” Jack a răspuns: „Nu mă zori . ( ai rabdare) -Încă mă mai gândesc….
Martin Luther spunea : ca trebuie sa existe o pocainta a mintii ,apoi o pocainta a inimi ,urmata de o pocainta a portofelului…

C.Prietenia cu lumea:Iacov 4:4 Suflete preacurvare! Nu ştiţi că prietenia lumii este vrăjmăşie cu Dumnezeu? Aşa că cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaş cu Dumnezeu. ( 2 Timotei 4:10) Caci Dima din dragoste pt. Lumea de acuma m- a parasit si a plecat in Tesalonic.Dima ne sta ca un model negativ. Ucenicul lui Pavel , nu mai poate sa vada frumusetea slujiri fiind atras de lume. Sa nu credeti ca aceasta dragoste a venit dintr- o data. Sa trezit dimineata sa spalat pe ochii,sa inbracat si nu si- a mai gasit dragotea de Dumnezeu. Da de unde. Treptat, mai intai vede in ceata, adica incepe sa i se para grea slujirea, incepe sa murmure, apoi cauta solutii ;si dintr-o data ii apare lumea ca solutie… Si lasand cataracta sa inainteze ajunge orb. Il paraseste pe Pavel si pleaca in Tesalonic.

Chiar medici spun ca nu e voie sa lasi cataracta sa se maturizeze ca sa fie operata. Vezi in ochii tai ceva care te inpiedica sa vezi clar ,ai in ochii tai :ingrijorare,iubire de banii,sau iubire de lume , toate acestea  inpiedica lumina  sa ajunga la retina ( la inima) ,si daca esti in faza incepatoare se poate scapa fara operatie.Daca esti intr-o faza avansata ,atunci Dumnezeu trebuei sa intervina cu operatie.Si nu la putini Dumnezeu a trebuie sa opereze .Ferice de cel care poate sa zica ca si Iov: gol am venit pe pamant si gol voi merge…
Solutia: Apocalipsa 2:5 Adu- ti aminte de unde ai cazut : pocaieste- te ,si intoarcete la faptele tale dintai.Solitia lui Dumnezeu pt cataracta este pocainta.  Pocainta inseamna schimbare ,nu inbunatatire. Mai pui ceva ochelari ,ca sa iti reglezi vederea… Nu merge. Matei 7:5 fatarnicule ,scoate intai barna din ochiul tau ,si atunci vei vedea deslusit sa scoti paiul din ochiul fratelui tau.

Sfaturi pt. Ochii sanatosi: Nu sari peste orele de somnUn somn linistit ajuta ochii sa se odihneasca. Lipsa de somn si oboseala poate duce la ochi sensibili, rosii, iritati si injectati. Pentru a inlatura aceste simptome cauzate de lipsa de somn poti aplica comprese reci (un pachetel de ceai inghetat sau feliute de castravete) pe ochi in timp ce esti asezat pe spate si te relaxezi timp de 10 minute. 1. Puneti frica de Domnul inainte ochilor tai: Exodul 20:20 Moise a zis poporului: „Nu vă înspăimântaţi; căci Dumnezeu a venit tocmai ca să vă pună la încercare şi ca să aveţi frica Lui înaintea ochilor voştri, pentru ca să nu păcătuiţi.”Romani 3:18  frica de Dumnezeu nu este înaintea ochilor lor.” Aduti aminte ca frica de Domnul este inceputul intelepciunii,asa ca traieste mereu cu o frica sfanta aducand- ti aminte ca Dumnezeul nostru este si un foc mistuitor. 2.Protejeazati ochii:( punetii ochelari de protectie)Expunerea indelungata la raze UV poate avea efecte dezastroase pentru ochii tai si reprezinta un factor de risc in aparitia cataractei.Poarta ochelari de protectiePsalmul 101:3 Nu voi pune nimic rău înaintea ochilor mei;urăsc purtarea păcătoşilor; ea nu se va lipi de mine.Ai grija la ce te uiti, Dumnezeu a dotat fiecare ochi cu ploape care pot fi inchise orcand.  Filtreaza prin ochelari fiecare informatie, pt. Ca razale ultra violeta ale pacatului iti pot afecta vederea.3. Alimentatie sanatoasa:Dintre alimentele care te ajuta sa-ti pastrezi ochii sanatosi fac parte: spanacul, varza, avocado, morcovul ;piersicile si afinele. Pestele de apa rece precum tonul, macroul, sardinele sunt surse excelente de grasimi Omega-3, recomandate pentru sanatatea ochilor. ~O INFORMATIE PRIMITA DE LA UN NEPOT-marin~

Un gând despre „IMFORMAŢII URGENTE ŞI FOARTE NECESARE… CUM STAI CU VEDEREA? MAI VEZI BINE?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s