DRUMUL SPRE GOLGOTA

DRUMUL SPRE GOLGOTA (Mat.16:21). By David (duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur: De atunci incolo, Isus a inceput sa spuna ucenicilor Sai ca El trebuie sa mearga la Ierusalim, sa patimeasca mult din partea batranilor, din partea preotilor celor mai de seama si din partea carturarilor; ca are sa fie omorat si ca a treia zi are sa invie. (Mat.16:21).

Iubirea lui Dumnezeu s-a arătat faţă de omenire prin faptul iubirii Sale desăvîrşite arătată faţă de noi pămînteni, în cartea profetului Ieremia sunt scrise cuvintele: : „Te iubesc cu o iubire vesnica; de aceea iti pastrez bunatatea Mea! (Ier.31:3).

CÎTEVA DIN DRUMURILE MÎNTUITORULUI PENTRU DEMONSTRAREA DRAGOSTEI SALE FAŢĂ DE NOI:

1.DRUMUL FĂRĂ ÎNTOARCERE (Mat.16:21).
*Un drum fără întoarcere, Mîntuitorul mergea la Ierusalim unde avea să moară pentru cei păcătoşi.

2. DRUMUL HOTĂRÎT (Luc.9:51).
*Un drum hotărît; Isus Si-a indreptat fata hotarat sa mearga la Ierusalim.
-Deşi cunoştea foarte bine planul lui Dumnezeu, Isus era hotărît să-L împlinească.
-“Vei merge să suferi la Golgota?” –“Da, Mă duc”…
-“Vei accepta să fii scuipat, bătut , huiduit, legat şi restignit”? – Da, cu toată bucuria”…
-“Vei aceepta să fii despărţit pentru o vreme de onorurile şi slava cerească?” –“Da accept”..
Isus a fost hotărît să meargă şi să moară pentru că ne-a iubit aşa de mult, cu o iubire veşnică: „Te iubesc cu o iubire vesnica; de aceea iti pastrez bunatatea Mea! (Ier.31:3).

3. DRUMUL ULTIMILOR LECŢII PENTRU UCENICII SĂI Marcu.10:32-34)
*Un drum a ultimilor lecţi pentru ucenici Săi:
-lecţia urmării/lecţia crucii; Daca El a învăţat ucenicii/urmaşi în felul acesta , tot El a fost primul care a demonstrate că se poate: Atunci Isus a zis ucenicilor Sai: „Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa Ma urmeze. (Mat.16:24). Cine nu-si ia crucea lui si nu vine dupa Mine nu este vrednic de Mine. (Mat.10:38).
-lecţia trăirii, a lepădării de sine,:Atunci Isus a zis ucenicilor Sai: „Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa Ma urmeze. (Mat.16:24).
-lecţia slujirii faţă de alţi; A ştiut să ne înveţe adevărata slujire practicînd El mai întîi, a spălat picioarele uceniciilor Lui, a unui trădător (Petru) a unui vînzător (Iuda) faţă de toţi a arătat aceiaşi dragoste şi aceiaşi slujire:S-a sculat de la masa, S-a dezbracat de hainele Lui, a luat un stergar si S-a incins cu el. (Ioan.13:4).
-lecţia iertarii,pentru toţi răufăcători Lui, Isus s-a rugat şi ia iertat pe toţi: Isus zicea: „Tata, iarta-i, caci nu stiu ce fac!” Ei si-au impartit hainele Lui intre ei, tragand la sorti. (Luc.23:34).
-lecţia dragostei desăvîrşite- o iubire pînă la capăt; Inainte de praznicul Pastilor, Isus, ca Cel care stia ca I-a sosit ceasul sa plece din lumea aceasta la Tatal, si, fiindca iubea pe ai Sai, care erau in lume, i-a iubit pana la capat. (Ioan.13:1).

4.DRUMUL CEL MAI LUNG (Ioan.3:16)
-Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan.3:16).
– Atunci am zis: „Iata-ma ca vin! – in sulul cartii este scris despre mine – (Ps.40:7).
-Atunci am zis: „Iata-Ma (in sulul cartii este scris despre Mine), vin sa fac voia Ta, Dumnezeule!” (Evr.10:7).
*Drumul de la slavă trecînd prin locurile cele mai de jos(ieslea Betleemului), suferinţa şi desconsiderarea la maxim(pe la Golgota) şi apoi iarăşi în slavă.

5.UN DRUM AL ÎMPLINIRILOR (Ioan.19:30)
– Isus a zis: „S-a ispravit!” Apoi Si-a plecat capul si Si-a dat duhul. (Ioan.19:30)
-Drumul s-a sfîrşit, planul lui Dumnezeu s-a împlinit, Isus a dovedit o ascultare desăvîrşită, rămîne ca într-o zi şi drumurile noastre să se termine, acolo la portul veşniciei împreună cu Acelea care ne-a croit o Cale, şi despre care El a spus: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine. (Ioan.14:6).

***Fiţi binecuvîntaţi de Domnul ! Hristos a Înviat!

~străinişicălători~
(duţu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s