LÎNGĂ CRUCE ŞI TOTUŞI DEPARTE DE ISUS

LÎNGĂ CRUCE ŞI TOTUŞI DEPARTE DE ISUS (Marcu.15:37) By David(duţu) Miclea

*Cuvîntul de aur: Si au adus pe Isus la locul numit Golgota, care talmacit inseamna: „Locul capatanii”. (Marc.15:22).

Momentul restigniri lui Isus a adus o mulţime de oameni în jurul cruci pe care avea să fie aşezat.
Ca la o sala de spectacol fiecare căutau locul cît mai aproape de cruce, locul de unde să poată vedea bine întreaga scenă ce avea să se desfăşoare pe dealul pleşuv al Golgotei.

Cei care au stat mai aproape de crucea lui Isus au fost soldaţi romani, soldaţi care erau însărcinaţi cu menţinerea ordinei şi cu restignirea.. Apropierea de cruce , priveliştea care se desfăşura în direct înaintea ochilor lor le-a fost de folos???..
Privind la soldaţi aş putea să îi declar nişte oameni cu singe rece, oameni care nu le păsa ce se întîmplă acolo. Ei îşi vedeau de partida lor de joc şi atîta tot. Aruncau zarurile să cîştige cămaşa restignitului Isus, poate brîul, poate sandalele rupte acum de atîta umblare să spună altora despre mîntuirea şi salvarea sufletului. Unul a cîştigat prin sorţ cămaşa (o piesă de muzeu) era lîngă cruce, putea să cîştige mai mult, putea să dobîndească mîntuirea sufletului aşa cum a dobîndit un tîlhar care era şi el restignit, dar el nu a vazut valoare în Isus şi la respins poate la lovit din nou, poate a incercat să îi stingă glasul cînd a spus cuvintele:”Mie sete”… poate, ozdreanţă, o cîrpă era mai mare valoare pentru ostaţi decît Isus care era crucificat pentru ei.

Sutaşul era aporoape a vazut cele întîmplate scena care după istorie l-a marcat pentru tot restul vieţii lui.

Cărturari, preoţi, saduchei şi farisei îşi continua jocul murdar al desfatării începute atunci cînd l-au dat la moarte, credau ca vor dormi liniştiţi, Isus e pe cruce, nu le va mai tulbura nimeni liniştea în Templu, nu le va mai contrazice nimeni cuvîntarile bazate pe cîştig mîrşav, dar s-au înşelat amarnic. Ostaşi i-au sculat cu noaptea în cap să le ducă vestea că Isus nu mai e nici în mormînt, şi că A Înviat după cum a zis. Ei vedeau în cruce moarte, scăpare de un învăţător nedorit de ei, dar s-au înşelat Crucea nu însemna moarte, ci mai degrabă viaţă, biruinţă asupra morţi şi a diavolului. Crucea e locul unde păcătosul plecat în umilinţă cu căinţă poate să primească de la Isus iertare deplină.

O sumedenie de curioşi erau pe cămpul din împrejurul cruci dar pentru ei locul aproape de cruce nu le-a adus nimic pentru sufletul amărît care avea nevoie de eliberare de sub păcat, ochi se deschideau larg să vadă mişcarea Celui restegnit, urechile să îi audă strigătul iar cu glasul cu care altă dată strigau Osanale, acuma era răguşit de strigătul din răsputeri:”la moarte cu El”

Undeva la o mică depărtare de cruce era un grup care se pare că din cauza lacrămilor nu vedeau decît crucea şi pe Cel restignit ca în ceaţă, ce e important că Restignitul i-a văzut. El care era legat pe cruce le-a oferit siguranţă, a asigurat-o pe Maria de o bătrîneţe cu îngrijire din partea lui Ioan, l-a asigurat pe Ioan cu o mama plină de milă şi multă înţelepciune.

Tot acolo, la cruce cît la o întindere de mînă au fost şi doi tîlhari. Unul chiar dacă faptele săvîrşite îi aduceau condamnarea la moarte, poziţia lui lîngă crucea lui Isus i-a adus speranţă, i-a adus viaţă, nădejdea că într-o zi va fi într-o Împărăţie nouă unde Împărat e Isus. Trist însă pentru celalalt tîlhar el a fost aproape de Isus, şi nu sa folosit de ocazia aceasta mai degrabă l-a aşezat cît mai departe de Isus.

Toti aceia care se numesc creştini au cite ceva de spus despre cruce, uni o poartă la piept, alţi în maşinile lor, unii în case sau în cladiri faimoase, au ceva cu crucea dar nu doresc să aibă nimic cu Acela care a fost restignit pe crucea Golgotei.

*Vei fi suprins să ralizezi cîţi se îngehesuie spre cruce, dar cît de puţini sunt aceia care îl găsesc la cruce cu adevărat pe Hristos.

O întrebare personală, “Care este poziţia ta faţă de Isus care a murit pe Crucea Golgotei în locul tău?”
~străinişicălători~
(duţu)

2 gânduri despre „LÎNGĂ CRUCE ŞI TOTUŞI DEPARTE DE ISUS

    • Merci beaucoup que vous avez arrêté sur un de mes blogs, ici vous pouvez trouver des choses intéressantes à comprendre, vous pouvez utiliser google traduction du roumain.
      Merci encore et je vous souhaite une belle journée, ou vous êtes les bienvenus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s