ABIGAIL, O FEMEIE PLINĂ DE CURAJ

ABIGAIL, O FEMEIE PLINĂ DE CURAJ (1Sam.25:14-35)    By David (duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur: Si David a luat din mana Abigailei ce-i adusese si i-a zis: „Suie-te in pace acasa; vezi ca ti-am ascultat glasul si te-am primit bine.” (1Sam.25:35).

Cînd, Abigail a văzut că casa ei este atăcată, sotul în situaţă să moară de către viitorul Împărat David nu a stat nepăsătoare, ea a acţionat plină de curaj.

***SITUAŢIA O ÎMPINGE LA ACŢIUNE, ACŢIUNE DE CURAJ(vers.14-17).
-Mulţi dintre oameni şi în special femeile în asemenea situaţie ar acţiona plini de spaimă, plini de deznădejde, nu ar avea cale de ieşire, Abigail, însă a fost diferită, a acţionat plină de curaj , curaj cu care rar barbat ar fi acţionat.
-Una (Abigail) contra unui viitor Împărat, tînăr şi plin de ambiţie,
-Abigail, o femeie contra unei oştiri înarmate,
-Abigail dasupra unui soţrău în faţa căruia nimeni nu îndrăzneşte să vorbească.
-Abigail femeia care îşi pune viaţa ei în pericol în faţa lui David
-Abigail o femeie fără nici o apărare în faţa unui viitor împărat plin de mînie.

***ABIGAIL O FEMEIE HOTĂRÎTĂ ÎN CURAJUL EI (vers.18-22)
-Unii se înfoaie repede se umflă întocmai ca un curcat, dar tot aşa de repede şi cedau în faţa inamicului, Abigail nu a fost aşa ea a ştiut că ce a început trebuie să sfîrşească cu un curaj deosebit.
-A avut curajul jertfiri; a pregătit daruri pentru a înmuia inima celui rău, a omului care era dispus să îi omoare soţul.
-În curajul ei a avut credinţă să trimită darurile înainte cu slujitori ei.
-A acţionat de una singură (normal în viaţă trebuie înţelegere între soţ şi soţie dar sunt situaţi ca de data aceasta cînd unul devine bolnav mental -nebun) să acţionezi de unu singur.
-Are curajul să întîlnească un om infuriate cu oameni de război în jurul lui (vers.20-22) care se legase cu jurămînt că pînă dimineaţă omoară tot ce este de parte bărbătească aparţinători lui Nabal.

***ABIGAIL O FEMEIE CALCULATĂ ÎN VORBIRE (vers.23-26).
-Curajul nu e suficient pentru luptă ci înţelepciunea (tactica) aduce biruinţa.
-Abigail s-a smerit, repede, pînăla pămînt în faţa duşmanului familei ei.
-Abigail a luat vina soţului ca fiind vina ei.
-Abigail a avut curajul să îi vorbească în taină(la ureche) ca să poata să îi îmoaie inima –în faţa camarazilor ostaşi nu cedează.
-Abigail a făcut un lucru ieşit din comun, şi-a desconsiderat bărbatul pentru o clipă ca el să fie salvat, l-a făcut nebun în faţa împăratului.
-Cuvintele ei pline de înţelepciune au lucrat la mintea lui David, dezamîndu-l; nu îţi pune mintea cu un nebun, căci aşa este întocmai cum îi este numele.

***ABIGAIL, FEMEIA CARE ÎŞI CUCEREŞTE DUŞMANUL FAMILIEI EI (vers.27- 35).
-Incărcată cu vina soţului ei cere graţierea din mina lui David.
-Apropierea de David , a făcut-o sa aibă curajul de a-l plătit cu daruri pentru a cîştiga viaţa lui Nabal.
-La facut pe David să se înfoaie în pene ; tu vei deveni împărat, sit u domnul meu vei purta războaiele Domnului, păstreazăţi integritatea( fruoase cuvinte, dar în acelaşi timp ce tactică, ce actorie a ştiut să joace aceasta femeie înţeleaptă).
-Prin felul de apropiere, de atingere(la ureche), prin felul de vorbire, plin de măgulire a salvat viaţa unui om rău ca Nabal.

*ABIGAIL, FEMEIA CARE CUNOAŞTE TIMPUL DESTĂINUIRI (vers.36-37)
-Nu însemnează că dacă ai făcut o faptă bună trebuie să o trîmbiţezi, să ştie toţi că ce curaj ai avut, ci trebuie să aştepti pentru timpul cînd să poţi spune ca să fii înţeleasă.
-Consider că trezit din ameţeala lui, Nabal (omul nebun) a realizat riscul mare pe care Abigail l-a facut pentru salvarea lui, şi-a dat seama de iubirea ei, toate aceste l-a dus în situaţia să se îmbolnăvească dînduşi seama că el nu a iubito aşa cum ea l-a iubit.(o părere personală)

*****Facă Dumnezeu ca familile noastre să fie alcătuite din femei şi barbaţi plin de curaj şi dragoste unul pentru altul.

~străinişicălători~
(duţu)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s