MILIARDARI LUMII ÎNTRECUŢI DE ROMÂNI DE RÎND

MILIARDARI LUMII ÎNTRECUŢI DE  ROMÂNI DE RÎND

Chiar daca romȃnul e lipsit pămîntului în sărăcie (nu toţi) , cînd e vorba de a se da rotund în public este cel mai tare din piaţă, cele mai frumoase şi de marcă haine, cele mai la ultimul răcnet maşini, cele mai finuţe parfumuri (dar nu în transportul în comun) , ultimele serii de celulare , cele mai frumoase ceasuri, parcă ar spune: marş grivei că dacă îţi dau una nici nu mai şii la cît e ceasul… Asta e fudulia e după fiecare romîn se ţine scai, întocmai ca scaiul intrat în lîna oii.  

 

Cu ce maşini se deplasează cei mai de succes oameni ai planetei.
marc

Mark Zuckerberg – Renumit pentru stilul său umil de viaţă, fondatorul Facebook nu doreşte să iasă prea mult în evidenţă nici când vine vorba de maşina sa. El conduce în prezent un Volkswagen GTI al cărui preţ nu depăşeşte 30.000 de dolari, după ce o bună perioadă a circulat cu o Acura TSX.

Larry Ellison – Nu la fel de modest este fondatorul Oracle, locul şase în topul miliardarilor lumii, care are în garajul său, printre altele, un McLaren F1 care l-a costat 3,6 milioane de dolari.

Bill Gates – Fondatorul Microsoft şi, în acelaşi timp, cel mai bogat om de pe planetă, pare să fi făcut o pasiune pentru maşinile produse de Porsche. Printre modelele deţinute de el se numără 911 Carrera, 959 Coupe şi 930 Turbo.

Warren Buffet – Şeful Berkshire Hathaway este al treilea în topul celor mai bogaţi oameni ai lumii, însă maşina pe care o conduce nu este deloc una extravagantă. El deţine un Cadillac DTS a cărui valoare este de aproximativ 45.000 de dolari. Sigur, nu e chiar cea mai ieftină opţiune, însă având în vedere că averea sa e estimată la 65 de miliarde de dolari, este una chiar modestă.

Steve Jobs – Maşina cu care se deplasa geniul din spatele Apple era un Mercedes SL55 AMG.

Eric Schimdt – Directorul executiv de la Google este un ecologist convins, sau cel puţin asta reiese din faptul că maşina cu care se deplasează este o Toyota Prius.

Ingvar Kamprad – Fondatorul IKEA este recunoscut pentru promovarea constantă a unui mod de viaţă chibzuit. Deşi are o avere de 4,2 miliarde de dolari, acesta zboară cu avionul la clasa economică, îşi încurajează angajaţii să scrie pe ambele părţi ale unei foi de hârtie şi conduce… un Volvo 240 din 1993, estimat la 1.500 de dolari. Foto: luxurylaunches.com

 

Dacă în cazul unui om obişnuit alegerea maşinii se face “după buget, coane Fănică”, la cei mai bogaţi oameni din lume acest impediment dispare. Cu toate acestea, am fost surprinşi să aflăm că o bună parte dintre ei nu au dorit să epateze prin automobilul pe care îl conduc, ba chiar dimpotrivă. Spre exemplu, unul dintre ei are o avere de peste 4 miliarde de dolari, însă se deplasează cu o maşină veche de mai bine de 20 ani, a cărei valoare este estimată undeva la 1.500 de dolari.

Intră în galeria foto pentru a vedea ce maşini conduc unii dintre cei mai mari oameni de afaceri ai planetei.

Foto: AFP / Mediafax Foto

 

 

Lasă un comentariu