Ce limba vorbea Iisus

Ce limba vorbea Iisus

– Papa Francis s-a contrazis cu premierul israelian

 

 

Ce limba vorbea Iisus - Papa Francis s-a contrazis cu premierul israelianFoto: Arhiva

 

 Papa Francisc, care s-a aflat intr-o vizita in Orientul Mijlociu, s-a contrazis cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu in legatura cu limba pe care o vorbea Iisus Hristos.

Schimbul de replici a avut loc in timpul vizitei de luni a Suveranului Pontif la un memorial dedicat evreilor care au fost victimele terorismului, scrie Sydney Morning Herald.

Vizita a fost facuta la cererea statului israelian, dupa ce liderul Bisericii Catolice s-a rugat in dreptul unui zid care simbolizeaza segregarea palestinienilor de israelieni si pe care scrie cu graffiti „Eliberati Palestina!”.

Autoritatile din statul evreu au interpretat gestul papei ca pe o victorie a palestinienilor, asa ca l-au rugat sa viziteze si un monument de-al lor.

Ce a spus papa Francisc in Betleem

La eveniment din Ierusalim a participat si premierul Benjamin Netanyahu. „Iisus a fost aici, pe acest pamant. Vorbea ebraica”, i-a spus acesta Suveranului Pontif,

„Aramaica”, l-a corectat Papa Francisc. Raspunsul lui Netanyahu nu a intarziat sa apara: „Vorbea aramaica, dar stia si ebraica”.

Expertii in istoria religiilor sustin ca ambii au avut dreptate – in timp ce limba materna a lui Iisus Hristos era aramaica, ar fi stiut si ebraica.

Papa Francisc a facut o invitatie surpriza in timpul vizitei sale in Orientul Mijlociu. Suveranul Pontif i-a chemat pe presedintele israelian Shimon Peres si pe liderul palestinian Mahmoud Abbas la Vatican, dar nu pentru o mediere, ci pentru o rugaciune de pace.

Papa, invitatie surpriza: Israel si Palestina, rugaciune istorica de pace

Invitatia a fost facuta duminica, in a doua zi a vizitei sale, la Betleem, iar confirmarea celor doi lideri nu a intarziat sa apara.

Papa Francisc a adresat invitatia in timpul unei uriase slujbe publice, la care au participat mii de oameni si care a fost tinuta in Piata Manger din Betleem, unde s-a nascut Iisus Hristos.

Liderul Bisericii Ortodoxe s-a aflat intr-o vizita de trei zile in Orientul Mijlociu. Acesta a mers atat in Israel, cat si in Palestina si s-a intalnit cu lideri ale celor doau parti, facand apel la pace.

Negocierile de pace dintre palestinieni si israelieni au esuat in urma cu cateva luni, starea conflictuala parand sa nu se stinga in urmatoarea perioada.

Sursa:   http://www.ziare.com/international/papa/ce-limba-vorbea-iisus-papa-francis-s-a-contrazis-cu-premierul-israelian-1301266

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s