“DĂRUIND CA EL”

“DĂRUIND CA EL”  (Ioan.3:1-17)    By David (duţu) Miclea

*Cuvîntul de aur: Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan.3:16).


Privind la versetul de aur al Sfintelor Scripturi putem să învăţăm, direct de la Sursă modelul adevărat al dăruiri.

1.  SĂ DĂRUIEŞTI DE ACOLO DE UNDE NU AI CU CE SĂ RECUPEREZ.(singurul Lui Fiu).
-Să dăruieşti din locul de unde deşi e la sufletul tău şi eşti conştient că e de ne recuperat .
-Nu e uşor să dai mai ales cînd nu ai de unde, Dumnezeu Stăpînul Universului cînd a fost să dăruiească a dăruit de acolo de unde avea mai puţin. El N-a avut mai mulţi Fii, a avut un singur Fiu, şi pe Acela L-a dat pentru noi.
-Ana, mama lui Samule ave un singur copil, după timp de rugăciune, plîns şi multe înţepături din partea Peninei , după juruinţe a primit un copil,şi pe acela l-a dus la Templu să îl închine Domnului (1Sam.1:1-28).
-Văduva, care nu avea mai mult decît doi bănuţi, a dat totul: A venit si o vaduva saraca si a aruncat doi banuti, care fac un gologan. (Marc.12:42).A vazut si pe o vaduva saraca, aruncand acolo doi banuti. (Luc.21:2).

2.   SĂ FII GATĂ SĂ DĂRUIEŞTI DE BUNĂ VOIE. (a dat).
-Ştii ceva nu putea nimeni să-L oblige, dar El a dat de bună voie pe Fiul Său.
-Dumnezeu Suveranul Universului, putea să îşi ţină Fiul pentru El, dar n-a făcut tocmai pentru că ne iubea.
-Dăruirea de bună voie a fost Cadoul cerului pentru noi în persoana Fiului Său.
-Dăruirea de bună voie a fost urmată de rezultatul pe care vroia să Îl vadă în noi , să avem Viaţă Veşnică.
-Apostolul Pavel ne indeamna sa dam cu gandul la o rasplata: Daca fac lucrul acesta de bunavoie, am o rasplata. Chiar daca-l fac de sila, este o ispravnicie care mi-a fost incredintata. (1Cor.9:17)
-Din saracie lucie sa dam de bunavoie: Va marturisesc ca au dat de bunavoie, dupa puterea lor si chiar peste puterile lor. (2Cor.8:3)

3.   SĂ FII DISPUS SĂ DĂRUIEŞTI CU BUCURIE (ce avea mai scump)
-Dumnezeu a dăruit cu bucurie pe Fiul Său.
-Isus S-a dăruit cu bucurie: Sa ne uitam tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, adica la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusa inainte, a suferit crucea, a dispretuit rusinea, si sade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu. (Evr.12:2).
-Pavel ne îndeamnă la o asemena dăruire: Si eu voi cheltui prea bucuros din ale mele si ma voi cheltui in totul si pe mine insumi pentru sufletele voastre. Daca va iubesc mai mult, sunt iubit cu atat mai putin? (2Cor.12:15).
-Apoi la dărnicie să o exprimăm plini de bucurie, numai pocăiţii cîntă cîntări în timp ce dăruiesc$$$$ pentru Domnul: Fiecare sa dea dupa cum a hotarat in inima lui: nu cu parere de rau sau de sila, caci „pe cine da cu bucurie il iubeste Dumnezeu.” (2Cor.9:7).

4.   SĂ FII DISPUS SĂ DĂRUIEŞTI CUM A DĂRUIT HRISTOS ( S-a jertfit).
-Dăruirea lui Dumnezeu a atins culmea dăruiri, atunci cînd şi-a luat Fiul , L-a dat să moară, Şi-a întors urechea la strigătul Lui în Getismani, şi pe cruce.
-Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi. (Rom.5:8)
– ci este scris si pentru noi, carora, de asemenea, ne va fi socotita, noua celor ce credem in Cel ce a inviat din morti pe Isus Hristos, Domnul nostru, (Rom.4:24)
-Hristos, de asemenea, a suferit o data pentru pacate, El, Cel Neprihanit, pentru cei nelegiuiti, ca sa ne aduca la Dumnezeu. El a fost omorat in trup, dar a fost inviat in duh, (1Pet.3:18).
-Vorbind despre dăruirea prin jertfire, nu există mai mare dragoste ca aceia aratată de Dumnezeu în jertfirea Fiului Său pentru cei păcătoşi.

~străinişicălători~
(duţu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s