ÎNĂLŢAREA LUI ISUS (6)

ÎNĂLŢAREA LUI ISUS   (6)  (Fapte.1:6-11)    By David (duţu) Miclea.

 

poza nu imi apartine…
*Cuvîntul de aur: Dupa ce a spus aceste lucruri, pe cand se uitau ei la El, S-a inaltat la cer, si un nor L-a ascuns din ochii lor. (Fapt.1:9).

Azi sărbătorim Înălţarea lui Isus în glorie la Tatăl.

După aproximativ 33 de ani pe pămînt, după 3 ani şi jumătate cu ucenicii pe care i-a învăţat lucrurile privitoare la Împărăţia Cerurilor, la 40 de zile de la înviere, după o mulţime de arătări dovedind că este Hristosul înviat dintre morţi a ajuns clipa despărţiri. Clipa în care Isus în văzul ucenicilor avea să se înalţe din nou la cer, la slava pe care a avut înainte, la dreapta Tatălui.
O despărţire temporară, pentru că Isus a lăsat promisiunea întoarceri.
Isus a plecat ACASĂ, rămînînd valabilă promisiunea întoarceri în acelaşi fel cum a plecat , într-un corp fizic şi ochi noştri îl vor vedea.

Plecarea lui Isus i-a determinat pe ucenici la acţiune:

1.EVANGHELIA TREBUIE SĂ AJUNGĂ PÎNĂ LA MARGINILE PĂMÎNTULUI.
– Ci voi veti primi o putere, cand Se va cobori Duhul Sfant peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudeea, in Samaria si pana la marginile pamantului.” (Fapt.1:8) .
– Caci asa ne-a poruncit Domnul: „Te-am pus ca sa fii Lumina Neamurilor, ca sa duci mantuirea pana la marginile pamantului.” (Fapt.13:47).

2.UCENICI AVEAU UN MESAJ SPECIAL
– Ma mir ca treceti asa de repede de la Cel ce v-a chemat prin harul lui Hristos la o alta Evanghelie. Nu doar ca este o alta Evanghelie; dar sunt unii oameni care va tulbura si voiesc sa rastoarne Evanghelia lui Hristos. Dar, chiar daca noi insine sau un inger din cer ar veni sa va propovaduiasca o Evanghelie deosebita de aceea pe care v-am propovaduit-o noi, sa fie anatema! Cum am mai spus, o spun si acum: daca va propovaduieste cineva o Evanghelie deosebita de aceea pe care ati primit-o, sa fie anatema! (Galateni1.6-9).

3.UCENICI AU PRIMIT O PUTERE DEOSEBITĂ.
– Ci voi veti primi o putere, cand Se va cobori Duhul Sfant peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudeea, in Samaria si pana la marginile pamantului.” (Fapt.1:8) .
-Caci Ioan a botezat cu apa, dar voi, nu dupa multe zile, veti fi botezati cu Duhul Sfant.” (Fapt.1:5).

4.UCENICI LUCREAZĂ PENTRU O PLATĂ CEREASCĂ
-Prin suferinţele de care au parte, ucenici au privirile aţîntite la răsplătire: Bucurati-va si inveseliti-va, pentru ca rasplata voastra este mare in ceruri; caci tot asa au prigonit pe prorocii care au fost inainte de voi. (Mat.5:12). -Voi insa iubiti pe vrajmasii vostri, faceti bine si dati cu imprumut, fara sa nadajduiti ceva in schimb. Si rasplata voastra va fi mare si veti fi fiii Celui Preainalt; caci El este bun si cu cei nemultumitori si cu cei rai. (Luc.6:35)

5.UCENICI TRĂIESC PE BAZA PROMISIUNI FĂCUTE.
-Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi. (Ioan.14:3).

~străinişicăl1tori~
(duţu).

Anunțuri

Un gând despre „ÎNĂLŢAREA LUI ISUS (6)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s