SĂRBĂTORIM ZIUA ÎNĂLŢĂRII

SĂRBĂTORIM ZIUA ÎNĂLŢĂRII (Fapte.1:1-26)    By David (duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur: si au zis: „Barbati galileeni, de ce stati si va uitati spre cer? Acest Isus, care S-a inaltat la cer din mijlocul vostru, va veni in acelasi fel cum L-ati vazut mergand la cer.” (Fapt.1:11).

1. ÎNĂLŢAREA LUI ISUS, SĂRBĂTOAREA CÎND FIUL SE ÎNTOARCE ACASĂ CU MISIUNEA ÎMPLINITĂ
-Isus pleacă ACASĂ cu misiunea pentru care a venit isprăvită: Cand a luat Isus otetul, a zis: „S-a ispravit!” Apoi Si-a plecat capul si Si-a dat duhul. (Ioan.19:30).
-El a făcut totul pentru mantuirea noastră, rămîne pentru noi datorită mîntuiri pe care am primito în dar să ne arătăm binevoitori şi să facem ceva: Ci, in toate privintele, aratam ca suntem niste vrednici slujitori ai lui Dumnezeu, prin multa rabdare, in necazuri, in nevoi, in stramtorari, (2Cor.6:4). Fiindca am primit, dar, o imparatie care nu se poate clatina, sa ne aratam multumitori si sa aducem astfel lui Dumnezeu o inchinare placuta, cu evlavie si cu frica, (Evr.12:28).

40 DE ZILE DE ARĂTARE ŞI 10 ZILE DE AŞTEPTARE.
-Ziua Înălţări pune capăt arătărilor Lui în trup fizic după Învierea Sa, începînd pentru El o nouă eră aceia de Mijlocitor pentru noi înaintea Tatălui, iar pentru ucenicii Lui o eră a ascultării, a împliniri / trăiri în aşteptarea revenirii din nou a lui Isus în slava Sa.

2. ÎNĂLŢAREA LUI ISUS, SĂRBĂTOAREA PRIN CARE AVEM ASIGURAT UN MÎNTUITOR, UN MIJLOCITOR ÎN CERURI LA DREAPTA LUI DUMNEZEU TATĂL.
-Înălţarea Sa dovedeşte că Isus nu a rămas printre cei morţi, mormîntul în care a fost aşezat este gol, iar El este Viu în slavă.
-Înălţarea lui Isus e dovada unei misiuni împlinite.
-Înălţarea lui Isus e dovadă unei Jertfe Supreme, a Fiului Său acceptată de Tatăl ceresc.
-Înălţarea lui Isus e dovada că moartea, învierea lui Isus e suficient pentru iertarea păcatelor omenirii întregi, spălate prin sîngele scurs la Calvar.
-Înălţarea lui Isus e dovada unui Mîntuitor care trăieşte şi care îşi aşteaptă fraţii să ajungă şi ei ACASĂ, se ridică în picioare la dreapta scaunului lui Dumnezeu, dovedind că este în control şi ne primeşte în slavă. (Fapt.7:55)

3. ÎNĂLŢAREA LUI ISUS, O SĂRBĂTOARE A ASCULTĂRII
-Au plecat la Ierusalim (Fapte.1:12).
-Au început stăruinţa (Fapte.113-14).
-Actul complectări a celor 12 apostoli (Fapte.1: 15-26).

ÎNĂLŢAREA LUI ISUS ,O SĂRBĂTOAREA A AŞTEPTĂRII
-1O zile de aşteptare în stăruinţă pentru a se coborî Duhul Sfînt peste ei întocmai cum a fost promis. (Fapt.1:8).
-Botezul cu Duhul Sfînt un act aparte faţă de Botezul cu Apă.
-Intrarea Duhului Sfînt în viaţa credinciosului, însemnează pentru acesta un nou început, o nouă căl1uzire, o nouă trăire după îndemnurile Duhului.
-Duhul Sfînt este a treia persoană din Dumnezeu, în acelaşi timp este puterea promisă prin care ucenici şi noi să fim martori a lui Isus pînă la marginile pămîntului.

4. ÎNĂLŢAREA LUI ISUS , SĂRBĂTOARE PRIN CARE AM OBŢINUT UN DOMN ÎN CERURI
-Si ma rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatal slavei, sa va dea un duh de intelepciune si de descoperire, in cunoasterea Lui, si sa va lumineze ochii inimii ca sa pricepeti care este nadejdea chemarii Lui, care este bogatia slavei mostenirii Lui in sfinti si care este fata de noi, credinciosii, nemarginita marime a puterii Sale, dupa lucrarea puterii tariei Lui, pe care a desfasurat-o in Hristos, prin faptul ca L-a inviat din morti si L-a pus sa sada la dreapta Sa, in locurile ceresti, mai presus de orice domnie, de orice stapanire, de orice putere, de orice dregatorie si de orice nume care se poate numi, nu numai in veacul acesta, ci si in cel viitor. El I-a pus totul sub picioare si L-a dat capetenie peste toate lucrurile, Bisericii, care este trupul Lui, plinatatea Celui ce indeplineste totul in toti. (Efeseni.1:17-23)
-El împărăţeşte pe tron în slava cerească
-El poate să devină Domnul tuturor.
-El este Domnul Bisericii Sale, şi într-o zi va pune toate lucrurile sub picioarele Sale.

5. ÎNĂLŢAREA LUI ISUS, A ÎNCEPUT SĂRBĂTOAREA REVENIRII (Fapte.1:10-11).
-Nici nu plecaseră bine dintre ucenici, şi bieţii ucenici au început pregătirile unei sărbători mai măreţe, “Sărbătoarea Reveniri Sale”.
-Au făcut totul pentru a grăbi revenirea Lui- au dus Evanghelia pînă la marginile pămîntului.
-Au început să se salute cu frumosul salut “Maranata” adică Domnul Vine.
De atunci şi pînă astăzi pregătirile sunt spre finalul începeri marii sărbători, aceia de a-L vedea venind pe nori de slavă, cînd Duhul şi Mireasa şi cel ce aude să strige:”Vino Doamne Isus”

~străinişicălători~
(duţu)

Reclame

Un gând despre „SĂRBĂTORIM ZIUA ÎNĂLŢĂRII

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s