PENTRU CE A VENIT DUHUL SFÎNT

PENTRU CE A VENIT DUHUL SFÎNT (Fapte.2:1-22)  By David (duţu) Miclea


1.Pentru formare Trupului lui Hristos; Biserica: Noi toti, in adevar, am fost botezati de un singur Duh, ca sa alcatuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi; si toti am fost adapati dintr-un singur Duh. (1Cor.12:13).

2.Pentru înoirea creştinului, eliberîndul de sub păcat: El ne-a mantuit, nu pentru faptele facute de noi in neprihanire, ci pentru indurarea Lui, prin spalarea nasterii din nou si prin innoirea facuta de Duhul Sfant, (Tit.3:5).

3.Pentru inspiraţie divină asupra celor care au scris mînaţi de Duhul Scripturile: Si vorbim despre ele nu cu vorbiri invatate de la intelepciunea omeneasca, ci cu vorbiri invatate de la Duhul Sfant, intrebuintand o vorbire duhovniceasca pentru lucrurile duhovnicesti. (1Cor.2:13).

4.Pentru a convinge lumea de păcătoşenia ei: Si cand va veni El, va dovedi lumea vinovata in ce priveste pacatul, neprihanirea si judecata. (Ioan.16:8).

5.Pentru proslăvirea lui Dumnezeu: El Ma va proslavi, pentru ca va lua din ce este al Meu si va va descoperi. (Ioan.16:14).

~străinişicălători~
(duţu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s