CINEVA DE SUS NE VEDE ŞI ÎŞI ADUCE AMINTE DE NOI 2.

CINEVA DE SUS NE VEDE ŞI ÎŞI ADUCE AMINTE DE NOI 2. (Isaia.38:1-6) By David (duţu) Miclea


LUCRURI CARE ÎL DETERMINĂ PE DUMNEZEU SĂ ÎŞI ADUCĂ AMINTE DE NOI, SĂ NE VADĂ…

*Cuvîntul de aur: . „Doamne, adu-Ti aminte ca am umblat inaintea Ta cu credinciosie si inima curata si am facut ce este bine inaintea Ta!” Si Ezechia a varsat multe lacrimi.(Isaia.38:3).

1.DATORITĂ CUGETULUI TĂU CURAT:
-si sa pastrezi credinta si un cuget curat, pe care unii l-au pierdut, si au cazut din credinta. (1Tim.1:19).
-Iosif cand era parasite de toţi, vandut, ajuns in robie, uitat de marele paharnicilor, Dumnezeu nu l-a uitat ci a implinit visurile copilariei lui, l-a văzut.
-Daniel, cei trei tineri , respinşi de imparat de popor uitati de lume, Dumnezeu nu i-a uitat, I-a văzut.

2.DATORITĂ CREDINŢEI TALE NEPREFĂCUTĂ:
-Dovedita cu o dragoste neprefacuta: prin curatie, prin intelepciune, prin indelunga rabdare, prin bunatate, prin Duhul Sfant, printr-o dragoste neprefacuta, (2Cor.6:6).
-Printr-o pastrare a poruncilor: Tinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inima curata, dintr-un cuget bun si dintr-o credinta neprefacuta. (1Tim.1:5).
-Printr-o credinţa care a devenit valoarea familiei şi a ta personală: Imi aduc aminte de credinta ta neprefacuta, care s-a salasluit intai in bunica ta Lois si in mama ta, Eunice, si sunt incredintat ca si in tine. (2Tim.1:5).
-Demonstrata prin adevarul si caldura iubirii izvorata din inima: Deci ca unii care prin ascultarea de adevar v-ati curatat sufletele prin Duhul, ca sa aveti o dragoste de frati neprefacuta, iubiti-va cu caldura unii pe altii, din toata inima; (1Pet.1:22).

3.DATORITĂ SLUJIRII TALE PLINĂ DE CREDINCIOŞIE:
-Va indemn, dar, fratilor, pentru indurarea lui Dumnezeu, sa aduceti trupurile voastre ca o jertfa vie, sfanta, placuta lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastra o slujba duhovniceasca. (Rom.12:1).
-Corneliu, dintre neamuri a demostrat o slujire autentică şi Dumnezeu l-a văzut, şi şi-a adus aminte de el.

4.DATORITĂ PROMISIUNILOR SALE
– Aduţi aminte cite promisiuni ţi-a făcut Dumnezeu, te asigur nici una nu va cădea la pămînt se vor împlini întocmai că Dumnezeu nu poate să mintă, te vede şi îşi va aduce aminte de tine.
-Caci niciun cuvant de la Dumnezeu nu este lipsit de putere. (Luc.1:37).

5.DATORITĂ POZIŢEI SALE ÎN SLAVĂ (MARE PREOT)
-Astfel, fiindca avem un Mare Preot insemnat, care a strabatut cerurile – pe Isus, Fiul lui Dumnezeu – sa ramanem tari in marturisirea noastra. Caci n-avem un Mare Preot care sa n-aiba mila de slabiciunile noastre, ci Unul care in toate lucrurile a fost ispitit ca si noi, dar fara pacat. Sa ne apropiem, dar, cu deplina incredere de scaunul harului, ca sa capatam indurare si sa gasim har, pentru ca sa fim ajutati la vreme de nevoie. (Evrei.4:14-16).
-Prin urmare, a trebuit sa Se asemene fratilor Sai in toate lucrurile, ca sa poata fi, in ce priveste legaturile cu Dumnezeu, un Mare Preot milos si vrednic de incredere, ca sa faca ispasire pentru pacatele norodului. Si, prin faptul ca El insusi a fost ispitit in ceea ce a suferit, poate sa vina in ajutorul celor ce sunt ispititi. (Evrei.2:17-18).

(a) CÎND ISPITELE SE ŢIN LANŢ
-Si, prin faptul ca El insusi a fost ispitit in ceea ce a suferit, poate sa vina in ajutorul celor ce sunt ispititi. (Evr.2:18)

(b).CÎND OBOSEALA NE CUPRINDE FIINŢA
-Isus le-a zis: „Veniti singuri la o parte, intr-un loc pustiu, si odihniti-va putin.” Caci erau multi care veneau si se duceau, si ei n-aveau vreme nici sa manance. (Marc.6:31).
-Isus a fost obosit la fîntîna lui Iacov, în furtună doarme în corabie era obosit, era epuizat.

©.CÎND TE RESPING CEI CARE SUNT CONSIDERAŢI “AI TĂI”
– A venit la ai Sai, si ai Sai nu L-au primit. (Ioan.1:11).
(d). CÎND PRIETENI TE DEZAMĂGESC
-Si Isus i-a zis: „Iudo, cu o sarutare vinzi tu pe Fiul omului?” (Luc.22:48)

(e).CÎND CEI DIN FAMILIA TA NU TE ACCEPTĂ
-Rudele lui Isus, cand au auzit cele ce se petreceau, au venit sa puna mana pe El. Caci ziceau: „Si-a iesit din minti.” (Marc.3:21).

***Nu uita cineva te vede, Îşi va aduce aminte de tine, după îndurarea Sa.

VA URMA…

~străinişicălători~
(duţu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s