“ BIG SIXTY”(for me 60 and 85 for Caleb).

“ BIG SIXTY”(for me 60 and 85 for Caleb). (Iosua.14:1-15) By David (duţu) Miclea


PARTEA A-2-A

*Cuvîntul de aur: Si astazi sunt tot asa de tare ca in ziua cand m-a .. (Ios.14:11)

ZIUA DE NAŞTERE ONOMASTICA

Căutînd în Sfănta Scriptură nu găsim prea multe locuri în care s-a sărbătorit ziua de naştere (onomastica) . De la început vreau să amintesc nu sunt adeptul sărbătorii zilelor de naştere onomastica. Cu toate acestea sunt cîteva locuri, pe care le voi aminti;

ONOMASTICA LUI FARAON (Genesa.40:19-23) Găsim ziua de naştere (onomastica) a lui faraon în Cartea Geneza.40:19-23) În puşcăria unde se afla Iosif închis, în aceiaşi noapte doi deţinuţi au visat fiecare cîte un vis. Dimineaţa poate erau îngrijoraţi de cele petrecute, dar tînărul Iosif apropindu-se de ei aduce talmăcirea visurilor, care s-a împlinit întocmai.Era onomastica lui faraon,şi ca un preşedinte(conducător) a făcut cîteva graţieri, a mai marelui păharnicilor, care a fost pus în slujbă, si a mai marele pitarilor a cărui graţiere nu a fost spre binele lui ci mai degrabă spre pieirea lui căci la trei zile după tălmăcirea visului de onomastica lui faraon a fost spînzurat de un lemn iar carnea a fost lăsată să fie mîncată de păsările cerului. Onomastica lui faraon a fost o zi de bucurie împletită cu durere, bucurie pentru faraon,si cei din jurul lui, pentru marele paharnicilor, şi zi de durere pentru cei din familia a mai marele pitarilor care a fost spînzurat.

ONOMASTICA LUI IROD (Matei.14:1-10) Ziua onomastică a cîrmuitorului Irod a fost o zi împletita din nou bucuria cu tristeţea, Bucurie pentru Irod, bucurie pentru Irodiada cumnata, soţia fratelui său Filip , fata Irodiadei, care printr-un şiretlic l-au omorît pe Ioan Botezătorul în urma unui dans care la dat în ziua onomastică a lui Irod în faţa lui., şi care a fost încîntat de dansul ei.Bucuria împăratului a fost de o scurtă durată , atunci cînd au cerut capul lui Ioan Botezătorul s-a întristat foarte tare, dar din cauza promisiuni făcute n-a mai avut cale de întoarcere.
Mai se fac referiri şi la alte zile de naştere dar despre acestea se foloseşte în mod direct.
Aş vrea să continu cu o altă zi o zi împortanta:

ZIUA DE NAŞTERE(ONOMASTICA MEA) ZIUA LUI CALEB
*Mai mult face un nume bun decat untdelemnul mirositor, si ziua mortii, decat ziua nasterii.

CUM AI PUTEA SĂ RĂMÎI TARE ŞI LA ANI BĂTRÎNEŢII?

1.Păstrînd amintirea chemări în slujire.
-Moise, m-a trimis să iscodesc ţara.(Ios.14:7).

2.Păstrînd inima curată (Ios.14:7)

3.Păstrînd credinţa nealterată, bazata pe Cuvîntul lui Dumnezeu (de 5 ori Caleb aminteşte :mi-a spus Domnul) şi pe fapte (de 6 ori aici şi în Numeri.13;14 se aminteşte de o trăire specială:”urmînd în totul calea Domnului/voia Domnului.

4.Păstrînd treaz în mintea ta promisiunile lui Dumnezeu (Iosua.14:6-9).

5.Gîndul la ziua cînd vei intra în moştenirea promisă. –Pastrează visul pe masa de lucru: „Acum, da-mi acest munte” (14:12).

*Sumarul unei viaţi puternice:***Bătrînul Caleb s-a prezentat în faţa lui Iosua plin de tinereţe chiar dacă avea 85: “Iosua ştii ce mi-a spus Domnul (vers.6), îţi spun cu inima mea curată(vers.7), dare eu am urmat in totul calea Domnului Dumnezeului meu.(vers.8) . Domnul mi-a vorbit acum 45 de ani(vers.10) şi acum vreau moştenirea aceasta, vreau muntele(vers.12) că sunt tot aşa de puternic ca şi atunci(vers.11).

***Poţi să asculţi predica aici:

Duminica Seara – David Miclea, Alin Bob

~străinişicălători~
(duţu)

3 gânduri despre „“ BIG SIXTY”(for me 60 and 85 for Caleb).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s