O UMBLARE CREŞTINEASCĂ PLĂCUTĂ DOMNULUI

O UMBLARE CREŞTINEASCĂ PLĂCUTĂ DOMNULUI (1Tes.4:1-8) By David (duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur: Incolo, fratilor, fiindca ati invatat de la noi cum sa va purtati si sa fiti placuti lui Dumnezeu, si asa si faceti, va rugam si va indemnam, in Numele Domnului Isus, sa sporiti tot mai mult in privinta aceasta.(1Tes.4:1)

Creştinul trebuie să se poarte (vers.1) în aşa fel ca să fie plăcut Domnului. Iată cîteva cerinţe a unei umblări plăcute înaintea Domnului:

1.ÎN SFINŢENIE (vers.3-5)
-sfinţire zilnică, prin Cuvînt, prin Duhul, prin trăire.
-prin păstrarea curată a trupului (puritate sexuală) , trupul creştinului trebuie să fie un templu al Duhului Sfînt:
* Nu stiti ca trupurile voastre sunt madulare ale lui Hristos? Voi lua eu madularele lui Hristos, si voi face din ele madulare ale unei curve? Nicidecum! (1Cor.6:15).
*Nu stiti ca cine se lipeste de o curva este un singur trup cu ea? Caci este zis: „Cei doi se vor face un singur trup”. (1Cor.6:16).
*Dar cine se lipeste de Domnul este un singur duh cu El. (1Cor.6:17).
*Fugiti de curvie! Orice alt pacat, pe care-l face omul, este un pacat savarsit afara din trup; dar cine curveste pacatuieste impotriva trupului sau. (1Cor.6:18).
*Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti, dar, pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. (1Cor.6:20).
*Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant care locuieste in voi si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostri? (1Cor.6:19).

2.ÎN CINSTE (vers.4b-6).
-Cinstea, corectitudinea, este însuşirea care trebuie să-l caracterizeze pe fiecare creştin.
-pofta trupească, ori pofta după lucrurile materiale (agonisirea pentru pămînt), este direcţia greşită pe care un om o ia nu îl va duce decît la a culege; deşărtăciune , creştinul trebuie să fie lacom să aibă poftă de un singur lucru: Deschid gura si oftez, caci sunt lacom dupa poruncile Tale. (Ps.119:131).
-vicleşugul, şmecheria, nedreptatea cuvintele cu mai multe înţelesuri, tîrgurile nedrepte şi compromiterea lor, nici nu trebuie amintite, nu trebuie cultivate în viaţa unui creştin, pentru că, Domnul pedepseste toate aceste lucruri.
-Purtati-va sarcinile unii altora si veti implini astfel legea lui Hristos. (Gal.6:2).

3.ÎN UMBLARE.
-Creştinul trebuie să umble cîrmuit de Duhul: umblati carmuiti de Duhul si nu impliniti poftele firii pamantesti. (Gal.5:16).
-Crestinul trebuie sa umble in lumina deosebinduse de fii intunerecului: Odinioara erati intuneric; dar acum sunteti lumina in Domnul. Umblati deci ca niste copii ai luminii. (Efes.5:8).
-Crestinul umbla cu atentie, ca un om cu judecata: Luati seama deci sa umblati cu bagare de seama, nu ca niste neintelepti, ci ca niste intelepti. (Efes.5:15).
-Crestinul nu isi schimba directia umblari dupa situati, si oferte: Astfel, dar, dupa cum ati primit pe Hristos Isus, Domnul, asa sa si umblati in El, (Col.2:6).
-Crestinul umbla dupa lucrurile de sus care vor ramine, caci sunt vesnice, nu dupa cele pamintesti care se strica odata cu intrebuintarea lor: Daca deci ati inviat impreuna cu Hristos, sa umblati dupa lucrurile de sus, unde Hristos sade la dreapta lui Dumnezeu. (Col.3:1).
-Adevaratul crestin umbla, in adevarata dragoste implinind poruncile Domnului: Si dragostea sta in vietuirea dupa poruncile Lui. Aceasta este porunca in care trebuie sa umblati, dupa cum ati auzit de la inceput. (2Ioan.1:6).
***O umblare cu Dumnezeu nu va fi plictisitoare; Enoh a umblat cu Dumnezeu trei sute de ani (Fac.5:22).
***Umblarea cu El va avea destinaţia fericită ‘CERUL” intocmai cum a fost şi umblarea lui Enoh, care a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai vazut, pentru ca l-a luat Dumnezeu. (Fac.5:24).

~străinişicălători~
(duţu)

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s