BINECUVÎNTĂRI ÎN CASA CELUI CARE SE TEME DE DOMNUL 1.

BINECUVÎNTĂRI ÎN CASA CELUI CARE SE TEME DE DOMNUL 1. (Ps.128:1=6)       By David (duţu) Miclea

***ÎN CASA BINECUVÎNTATĂ EXISTĂ UN OM BINECUVÎNTAT, O FEMEIE BINECUVÎNTATĂ ŞI COPII BINECUVÎNTAŢI.***

*Cuvîntul de aur:  Ferice de oricine se teme de Domnul si umbla pe caile Lui! (Ps.128:1).
Nevoia societăţi în care trăim, este după adevăraţi oameni, barbaţi, taţi care să poată spune ca şi Iosua: Cat despre mine, eu si casa mea vom sluji Domnului.” (Ios.24:15).

1.UN OM BINECUVÎNTAT.(vers.1b)
Nu însemnează că dacă ai avut harul să te naşti o fiinţă de parte bărbătească neapărat eşti bărbat, ci pentru a fi bărbat e nevoie de timp, de creştere.
Nu neaparat dacă te-ai născut o fiinţă de parte bărbătească eşti cu adevărat “OM” pentru a fi “OM” e nevoie de o transformare adusă de timp, de condiţii, de educaţie.
Nu însemnează că dacă te-ai născut o fiinţă de parte bărbătească, eşti gata şi un om binecuvîntat, un bărbat binecuvîntat şi un tată binecuvîntat, ci pentru a fi binecuvîntat e nevoie de mila Domnului care revarsă a Lui binecuvîntare peste cel care:

(a) UN OM BINECUVÎNTAT SE TEME DE DOMNUL
Nu există binecuvîntare fără frică de Domnul, defapt toate binecuvîntările încep cu frica de Dumnezeu , o frică nu neaparat de pedeapsă, ci o frică de-a face voia Sa.
Inceputul intelepciunii este frica de Domnul; si stiinta sfintilor este priceperea. (Prov.9:10).
* Avînd frică de Domnul însemnează că ai dobîndit înţelepciunea care te va ajuta :
-Să faci judecăţi drepte: Frica de Domnul este curata si tine pe vecie; judecatile Domnului sunt adevarate, toate sunt drepte. (Ps.19:9).
-Să ai cunoştinţă de Domnul: atunci vei intelege frica de Domnul si vei gasi cunostinta lui Dumnezeu. (Prov.2:5).
-Vei avea binecuvîntarea vieţii: Frica de Domnul lungeste zilele, dar anii celui rau sunt scurtati. – (Prov.10:27). Frica de Domnul este un izvor de viata, ea ne fereste de cursele mortii. – (Prov.14:27). Frica de Domnul duce la viata, si cel ce o are petrece noaptea satul, fara sa fie cercetat de nenorocire. – (Prov.19:23).
-Vei rămîne pe cărările neprihănirii: “Iata, frica de Domnul, aceasta este intelepciunea; departarea de rau, este pricepere.” (Iov.28:28). Prin dragoste si credinciosie omul ispaseste nelegiuirea, si prin frica de Domnul se abate de la rau. – (Prov.16:6). Mai bine putin, cu frica de Domnul, decat o mare bogatie, cu tulburare! – (Prov.15:16).
-Vei avea drumul deschis spre slavă: Frica de Domnul este scoala intelepciunii, si smerenia merge inaintea slavei. – (Prov.15:33).
-Frica de Domnul însemnează ,binecuvîntarea Domnului primită prin încrederea în El: Frica de oameni este o cursa, dar cel ce se increde in Domnul n-are de ce sa se teama. – (Prov.29:25).

(b) UMBLĂ PE CALEA LUI (vers.1c)
Umblarea pe calea Domnului e modelul văzut, izbitor la ochiul celui din familie (soţie, copii) care observă uşor comportarea soţului, tatălui în fiecare zi.
-Omul binecuvîntat trebuie să ştie să umble cu Dumnezeu, pe calea Lui întocmai ca şi, Enoh (Gensa.5:22,24).
-Trebuie să fie o imagine a lui Dumnezeu pentru familie, care se vede prin vorbe, fapte, trăire.
-Trebuie să fie în primul rind”sfîntul casei”; preot în casă, ca să poată duce rugăciunile pentru el şi familia lui, mijlocirile înaintea lui Dumnezeu.
-Comportamentul unui tată dă tonul de comportare a familiei lui.
-În orice situaţie ar fi el (bărbatul) rămîne capul familiei, cel care conduce familia spre Hristos.

(c) UN OM BINECUVÎNTAT APROVIZIONEAZĂ FAMILIA (vers.2a)
-Omul binecuvîntat este omul care nu mănîncă pîinea lenevirii, ci prin hărnicie, chibzuinţă şi înţelepciune aduce cele necesare familiei, împlinind cuvîntul Scripturi: In sudoarea fetei tale sa-ti mananci painea, pana te vei intoarce in pamant, caci din el ai fost luat; caci tarana esti si in tarana te vei intoarce.” (Fac.3:19).
-Omul binecuvîntat este omul care nu numai că aprovizionează dar şi oferă ce e mai bun pentru familia lui, dacă te-ai oprit numai la păpuci pentru copii şi rochie ori flori pentru soţie, o casă , o maşină de lux ori oricare alt lucru material şi ai uitat să oferi familiei;siguranţă, linişte, pace, spiritualitate adevărată nu ai îndeplinit pe deplin datoria de bărbat de tată în casă.
-Omul binecuvîntat este omul care are asupra sa întotdeauna o listă de cumpărături (nu ca lista femei cu cumpărături de la magazine) o listă cu care se prezintă la magazinul ceres pentru aprovizionarea familei, o lista cu rugăciuni pentru fiecare mebru al familiei, o listă cuplanul de viitor spiritual al familie, o listă fără sfîrşit în a făuri un viitor spiritual familie unde Dumnezeu la aşezat cap şi nu coadă.

(d) UN OM BINECUVÎNTAT CONDUCE FAMILIA ÎN ÎNCHINARE (vers3-5).
Tatăl meu are un obicei bun, de fiecare dată cînd eram copii ne aduna seara obosit de la lucru să ne închinăm împreună, acelaşi obicei îl continuă şi azi cînd ajungem la casa părintească, el vrea să ne audă pe fiecare cum ne rugăm Domnului, ca pe urma cînd noi am terminat rugăciunea el să rămînă ca un Iov pentru casa lui şi să se roage pentru nevoile fiecărui copil: se scula dis-de-dimineata si aducea pentru fiecare din ei cate o ardere de tot. Caci zicea Iov: “Poate ca fiii mei au pacatuit si au suparat pe Dumnezeu in inima lor.” Asa avea Iov obicei sa faca. (Iov.1:5).
-Lumea în care trăim se duce pe rîpă, spre distrugere, pentru că lipseşte tatăl din familie (mulţimi de copii trăiesc fără tată în casă, multimi de fete n-au protecţia tatălui) care să îndrepte familia spre Hristos.
-Femeia supusă, nu mai mult decît spune Scriptura (vers.3a)
-Copii priviţi ca o binecuvîntare (vers.3b).
-Tata binecuvîntat (vers.4)
-Sionul e locul unde aşteaptă binecuvîntarea (pleacă cu toţi la Casa Domnului)(vers.5).

(e) UN OM BINECUVÎNTAT ESTE UN OM CU FERICIREA ASIGURATĂ
Fericirea pentru un asemena om vine de la sine, datorită trăiri lui deosebite în Domnul.
-O fericire rezervată special pentru oameni speciali : PENTRU ORICINE (vers.1a) care se teme de Domnul si umbla pe caile Lui!
-O fericire zilnică rezervată celui care ştie să ofere (vers.2) cu bucurie din provizile adunate.
-O fericire comună (vers.3) pentru cei ce ştiu să locuiească împreună.
-O fericire plină de binecuvîntare (vers.4) pentru omul care se teme de Domnul.
-O fericire văzută (vers.5) în tot Sionul.
-O fericire răsfrîntă (vers.5b-6) pentru toată viaţa, pentru copii şi nepoţi ori strănepoţi, cu o bătrîneţe plină de pace.

Asultă-mă bine, casa maşina, banul nu îl va face pe copilul tău om ci mai degrabă un şmecheraş;îl va face un om „bogat sărac”= tot deauna nemulţumit, tot deauna zgîrcit, totdeauna avar, totdeauna nesimţit cînd este vorba de aproapele lui (e trist…din aprecierile mele se întîmplă lucrul acesta tot mai des la oameni cu slujbe bisericeşti al căror copii au fost lăsaţi să fie crescuţi de soartă că ei n-au avut timp de creştera lor, ci mai degrabă sau mîndrit ca omul fără minte:”cine mi’s io păstorul…”).
Lasă pentru copilul modelul unei adevărate pocăinţe, a unei adevărate trăiri pe care o trîmbiţezi prin predicare, dar pe care de multe ori nu o trăieşti, fă-l să înţeleagă că adevărata bogăţie, şi adevăratul om nu e acela care ştie să scîrţie roţile în parcare, ci acela care a învăţat să îşi iubească familia, să îşi respecte soţul, soţia, comunitatea ,biserica. Că adevărata bogăţie e bogăţia cu care vom putea să ne prezentăm înaintea Tatălui ceresc: Toti fiii tai vor fi ucenici ai Domnului, si mare va fi propasirea fiilor tai. (Isa.54:13).
Atunci chiar daca nu vom lăsa în urmă avere multă copiilor noştri, dar dacă vom lăsa sădită în inima lor frica de Dumnezeu, vom fi siguri ca vom avea copii binecuvîntaţii, adevăraţi oameni care chiar dacă vor fi săraci totuşi se va putea spune despre ei/el/ea/ = om sărac dar “Bogat”
*Fiţi binecuvîntaţi de Domnul!
VA URMA…
~străinişicălători~
(duţu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s