O VESTE TRISTĂ

O VESTE TRISTĂ (2Împ.20:1-11)     By David (duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur: … Prorocul Isaia, fiul lui Amot, a venit la el si i-a zis: „Asa vorbeste Domnul: „Randuieste ce ai de randuit casei tale, caci vei muri si nu vei mai trai.”(2Împ.20:1).

Pe patul de moarte, prorocul Isaia aduce o veste tristă împăratului Ezechia, veste care l-a pus pe împărat în situaţia de a acţiona:

Vestea morţii a adus o atitudine diferită în viaţa lui Ezechia.

*ADUCE PANICĂ: E gata, sunt ultimele clipe, voi pleca, viaţa se sfîrşeşte.

*PRODUCE O CERCETARE A VIEŢII TRĂITE: „Doamne, adu-Ti aminte ca am umblat inaintea fetei Tale cu credinciosie si curatie de inima si am facut ce este bine inaintea Ta!”(2ÎMP.20:3).

*ADUCE APROPIEREA DE DUMNEZEU: Prin rugăciune, căinţă şi pocăinţă.

*ADUCE O EVALUARE CORECTĂ: Depind de Tine chiar dacă sunt împărat, asupra clipei morţii, n-am nici o putere: Omul nu este stapan pe suflarea lui, ca s-o poata opri, si n-are nicio putere peste ziua mortii; in lupta aceasta nu este izbavire, si rautatea nu poate scapa pe cei rai. (Ecl.8:8).

*PRODUCE POCĂINŢA: S-a întors cu faţa la perete, aduce plîns întristare, mărturisire: „Doamne, adu-Ti aminte ca am umblat inaintea fetei Tale cu credinciosie si curatie de inima si am facut ce este bine inaintea Ta!” Si Ezechia a varsat multe lacrimi. (vers.3). Deducem foarte uşor trecutul lui Ezechia în tinereţe mai bun, iar la ani bătrîneţi nu prea de lăudat (am umbla-dar nu mai umblu).

*ADUCE ÎNDUPLECAREA LUI DUMNEZEU ÎN DREPTUL LUI EZECHIA.
-Dumnezeu I-a ascultat rugăciunea adăugînd ani la zilele vieţii lui: Isaia, care iesise, n-ajunsese inca in curtea din mijloc, cand cuvantul Domnului i-a vorbit astfel: „Intoarce-te si spune lui Ezechia, capetenia poporului Meu: „Asa vorbeste Domnul Dumnezeul tatalui tau David: „Ti-am auzit rugaciunea si ti-am vazut lacrimile. Iata ca te voi face sanatos; a treia zi, te vei sui la Casa Domnului. Voi mai adauga cincisprezece ani la zilele tale. Te voi izbavi, pe tine si cetatea aceasta, din mana imparatului Asiriei si voi ocroti cetatea aceasta, din pricina Mea si din pricina robului Meu David.” (2Împ.20:4-6).

*ADUCE VIAŢĂ
-Ce Dumnezeu spune se împlineşte: Isaia a zis: „Luati o turta de smochine.” Au luat-o si au pus-o pe umflatura. Si Ezechia s-a vindecat. (2Împ.20:7).

~străinişicălători~
(duţu)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s