NU TOTUL SE CLĂTINĂ.

NU TOTUL SE  CLĂTINĂ. (Evrei.12:18-29)    By David (duţu) Miclea

*Cuvîntul de aur: Fiindca am primit, dar, o imparatie care nu se poate clatina, sa ne aratam multumitori si sa aducem astfel lui Dumnezeu o inchinare placuta, cu evlavie si cu frica, fiindca Dumnezeul nostru este „un foc mistuitor”.(Evrei.12:28-29).

LUCRURI CARE VOR RĂMÎNE NEZUDUITE/NECLĂTINATE

1. DUMNEZEU ESTE NESCHIMBABIL

* Caci Eu sunt Domnul, Eu nu Ma schimb; de aceea, voi, copii ai lui Iacov, n-ati fost nimiciti. (Mal.3:6).

* Isus Hristos este acelasi ieri si azi si in veci! (Evr.13:8).

***Într-o lume cu oameni schimbători, cu şefi de state care se schimbă, cu idei şi legii călcate la pămînt, e o mare siguranţă să ştii că Dumnezeul în care ne încredem e neschimbător şi că va rămîne acelaşi. Ce har minunat, ce măreţ lucru să mă scol în mijlocul problemelor şi să ştiu că Dumnezeul meu nu se schimbă., El este Dumnezeul cel Viu (vers.22).

2.BISERICA SA ESTE ACEIAŞI NESCHIMBĂTOARE

Trăim zile în care observăm schimbări radicale în rîndul comunităţilor unde trăim, stilul de predică e diferit (mai mult rîs decît plîns, mai mult fan decît seriozitate), stilul cîntărilor e mai jucăuş, mai multă bataie de picior decît bătaia inimi pentru Hristos, grămada mai mare, dar fără esenţa mîntuirii, cu toate schimbările pe care noi le observăm Biserica lui Hristos rămîne aceiaşi. Si Eu iti spun: tu esti Petru, si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea, si portile Locuintei mortilor nu o vor birui. (Mat.16:18), pentru că Hristos o ţine. Biserica lui Hristos, nu e piatră, cărămidă, beton, ci sunt suflete vii, care trăiesc pentru El: Si voi, ca niste pietre vii, sunteti ziditi ca sa fiti o casa duhovniceasca, o preotie sfanta si sa aduceti jertfe duhovnicesti, placute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos. (1Pet.2:5).

Adevărata Biserică nu e o clădire, un cult o organizaţie, ci este trupul lui Hristos, de aceia va rămîne: Voi sunteti trupul lui Hristos, si fiecare, in parte, madularele lui. (1Cor.12:27).

Dumnezeu e constructorul bisericii Sale, ea va rămîne, nu va fi dărîmată niciodată. Mii de ani au fost lupte pentru distrugerea Bisericii lui Hristos, dar Biserica triumfează în ciuda prigoanelor din primele secole ale creştinătăţi, în ciuda ateilor, a comuniştilor, a credinţelor false, a învăţătorilor mincinoşi, Biserica va dăinui. Biserica are registru în ceruri – de Biserica celor intai nascuti, care sunt scrisi in ceruri (vers.23).

JUDECĂTORUL ESTE VEŞNIC

Dumnezeu Tatăl a dat toată judecata Fiului şi rămîne veşnic neschimbat Judecător: Tatal nici nu judeca pe nimeni, ci toata judecata a dat-o Fiului, (Ioan.5:22).

Asta însemnează, judecată dreaptă, fără părtinire, neschimbabilă, fără drept de recurs. Tronul lui Dumnezeu rămîne de neschimbat, pururea în ceruri ca să guverneze, să judece pentru că e stăpîn peste toate.
Judecata e în mîinile Dumnezeului nostru: Judecatorul tuturor (vers.23).

PROMISIUNILE LUI SUNT VEŞNICE/ CUVÎNTUL LUI NU SE SCHIMBĂ.

* Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. (Mat.24:35)

*Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. (Marc.13:31)

*Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. (Luc.21:33)

*Dumnezeu Şi-a dat cuvîntul, El nu minte: in nadejdea vietii vesnice, fagaduite mai inainte de vesnicii de Dumnezeu, care nu poate sa minta, (Tit.1:2).

*iarba se usuca, floarea cade; dar cuvantul Dumnezeului nostru ramane in veac.” (Isa.40:8).

***Cuvîntul rostit din vechime de Dumnezeu, prin sfiinţi proroci, prin robi Săi, prin apostoli, prin evanghelişti, continuă să se împlinească şi astăzi, nici o promisiune nici un cuvînt din partea Domnului nu va cădea la pămînt: Caci adevarat va spun, cata vreme nu va trece cerul si pamantul, nu va trece o iota sau o frantura de slova din Lege, inainte ca sa se fi intamplat toate lucrurile. (Mat.5:18).

*In adevar, fagaduintele lui Dumnezeu, oricate ar fi ele, toate in El sunt „da”; de aceea si „Amin”, pe care-l spunem noi, prin El, este spre slava lui Dumnezeu. (2Cor.1:20).

 

 

 
ÎMPĂRĂŢIA SĂ E DE NECLINTIT

Împărăţiile se clatină, popoare dispar, istoria se scrie fără ele, dar Împărăţia Dumnezeului nostru rămîne veşnică, neschimbată.

–E o Împărăţie Specială, pentru că cuprinde oameni speciali- formată din trupuri vii.

–E veşnică, pentru că Împăratul ei e neschimbător, E veşnic.

–E ceea mai mare Împărăţie din întreg universul, în ea sunt cuprinse fiinţe pămînteşi (toată ceata celor mîntuiţi prin sîngele Milului) şi fiinţe cereşti (marea oştire de închinători din slavă, din apropierea tronului lui Dumnezeu)

***O Împărăţie care nu se poate clătina, datorită stabilităţi ei şi datorită Celui care conduce Împărăţia:o

Împaratie care nu se poate clatina (vers.28).

 

 

~străinişicălători~

(duţu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s