5 SECRETE PENTRU O RELATIE DURABILA SI FERICITA PLUS UNA

5 SECRETE PENTRU O RELATIE DURABILA SI FERICITA PLUS UNA CARE NU TREBUIE NEGLIJATA.

h

Ce mentine o relatie durabila, fericita cu un sfarsit glorios in destinatia fericita „Cerul” este ca sotul si sotia sa fie in relatie buna cu Dumnezeu (dutu)

5 secrete pentru o relaţie durabilă şi fericită
Fiecare cuplu are propria sa „reţetă” pentru armonie şi fericire în relaţie pentru că ambii parteneri ajung să se cunoască în timp unul pe celălalt poate mai bine decât oricine altcineva din lume. Pe lângă aceste „ingrediente” care ajută la menţinerea unei legături puternice şi pe care numai cei doi le cunosc, există şi câteva „secrete” pe care cu toţii le putem aplica pentru a construi o relaţie de dragoste sănătoasă, de durată şi plină de satisfacţie.

 

“Dacă poţi înţelege şi accepta că este nevoie constant de atenţie şi muncă într-o relaţie, ai pornit pe drumul cel bun”, spune în articolul său dr. John M. Grohol, psiholog, cercetător, CEO şi fondatorul platformei PsychCentral. A menţine o relaţie nu este un lucru uşor, notează dr. Grohol, care a dezvăluit şi câteva din secretele care îi pot ajuta pe parteneri să clădească o legătură solidă, care să reziste în timp şi pe care să te poţi baza atât în vremurile fericite, cât şi în clipele de tristeţe.

 

Un prim lucru pe care partenerii trebuie să îl ia în calcul este compromisul. „Relaţiile nu înseamnă doar să iei, ci şi să dăruieşti”, susţine expertul. Fiecare dintre noi are o personalitate aparte şi propriile sale nevoi. De aceea, unele situaţii trebuie tratate cu înţelegere din partea ambilor parteneri, astfel încât niciunul să nu îşi piardă propria identitate. Dacă, în schimb, doar unul renunţă la sine pentru a satisface nevoile celuilalt, apare inegalitatea în relaţie, lucru care poate conduce, în timp, la acumularea de stări negative interioare ce vor dărâma tot ce cuplul a clădit până în prezent

 

Primul secret ne conduce către un altul: necesitatea de a-i dezvălui partenerului propriile tale nevoi. Poate că teama de reacţia celuilalt, frica de a nu fi părăsit, judecat sau neînţeles te va determina să îți ascunzi adevăratele dorinţe. Fie că este vorba, de exemplu, de schimbarea locului de muncă sau avansarea pe o poziţie mai bună la serviciu, lucru care poate aduce schimbări majore atât în ceea ce priveşte resursele financiare, cât şi timpul pe care îl poţi dedica partenerului, nu te sfii să îi împărtăşeşti celuilalt nevoile tale. Ai grijă ca să păstrezi un mod de comunicare respectuos şi nu uita de acele situaţii în care trebuie să recurgeţi amândoi la compromisuri pentru a face relaţia să meargă în continuare.

 

Este imposibil ca într-un cuplu să nu apară conflicte, dar înainte de a porni o ceartă, reflectează dacă aceasta este cu adevărat necesară. Traiul în doi, sub acelaşi acoperiş, poate fi uneori plin de provocări. De exemplu, dacă până să vă mutaţi împreună aveai grijă ca apartamentul să strălucească de curăţenie, după acest pas te trezeşti că hainele sunt aruncate prin toată casa, lucrurile nu sunt niciodată la locul lor, iar în dulapul de la baie nu mai ai loc nici să îţi pui periuţa de dinţi. Dacă motivul pentru care eşti nemulţumit este unul minor, poţi apela mai degrabă la o discuţie simplă, prin care să îl rogi pe celălalt să fie mai atent. Astfel, îţi păstrezi energia necesară pentru a rezolva problemele cu adevărat importante, legate de cheltuielile casei sau de copii şi eviţi certuri inutile care pot degenera în adevărate câmpuri de bătălie.

 

În schimb, fă-ţi timp şi bucură-te de fiecare moment petrecut alături de jumătatea ta, notează Your Tango. Construiţi împreună momente frumoase de care să vă amintiţi mai târziu cu drag. După ce au intervievat mai multe cupluri căsătorite de mai bine de 40 de ani, Matthew Boggs şi Jason Miller au descoperit că romantismul este elementul comun care a contribuit la păstrarea relaţiilor fericite şi durabile.

 

Nu în ultimul rând, un alt secret constă în puterea fiecăruia dintre parteneri de a ierta şi de a merge mai departe. Niciunul dintre noi nu este perfect şi cu toţii greşim. Însă în momentele în care prin faptele şi vorbele noastre îl rănim pe cel de lângă noi, este necesar să reflectăm asupra lucrurilor pe care le-am greşit, să ne oferim sincer scuzele şi să învăţăm să nu mai repetăm greşeala. Dacă noi suntem cei faţă de care s-a greşit, atunci trebuie să învăţăm să iertăm şi să trecem peste incident. Ai o mulţime de motive să îi ierţi pe cei care ţi-au greşit, iar în acest sens poţi apela la câteva strategii pentru a ierta mai uşor.

 

Sursa:http://semneletimpului.ro/social/relatii/cuplu/5-secrete-pentru-o-relatie-durabila-si-fericita.html

3 gânduri despre „5 SECRETE PENTRU O RELATIE DURABILA SI FERICITA PLUS UNA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s