CINA DOMNULUI – “PÎNĂ VA VENI EL”

CINA DOMNULUI – “PÎNĂ VA VENI EL” (1Cor.11:23-31)   By David (duţu) Miclea

*Cuvîntul de aur: Pentru ca, ori de cate ori mancati din painea aceasta si beti din paharul acesta, vestiti moartea Domnului, pana va veni El. (1Cor.11:26).

Apostolul Pavel atrage atenţia Bisericii lui Hristos, cu privire la Cina Domnului, că trebuie făcută “Pînă va veni El (Domnul)’.

SECRETE ASCUNSE ÎN CUVINTELE “PÎNĂ VA VENI EL”:
1. “PÎNĂ VA VENI EL” – CUVINTELE ADEVĂRULUI
-Cuvintele acestea imi amintesc de spusele mamei mele care pleca de acasă, cînd eram copil: “Stai cuminte pînă voi veni, căci mama o să îţi aducă”…   tot deauna mama s-a ţinut de cuvînt a venit la copii ei.
-Aici e vorba de Isus mama noastră, care ne-a năsut în urma suferinţelor de la Calvar, s-ar putea ca El să nu îşi ţină cuvîntul dat.
*Isus nu ne va părăsi:
-Poate o femeie sa uite copilul pe care-l alapteaza si sa n-aiba mila de rodul pantecelui ei? Dar chiar daca l-ar uita, totusi Eu nu te voi uita cu niciun chip: (Isa.49:15).
*Isus nu poate sa: minta:
– in nadejdea vietii vesnice, fagaduite mai inainte de vesnicii de Dumnezeu, care nu poate sa minta, (Tit.1:2).
-pentru ca, prin doua lucruri care nu se pot schimba si in care este cu neputinta ca Dumnezeu sa minta, sa gasim o puternica imbarbatare noi, a caror scapare a fost sa apucam nadejdea care ne era pusa inainte, (Evr.6:18).

2. “PÎNĂ VA VENI EL” – CUVINTELE AŞTEPTĂRI
-In cuvintele acestea este ascunsă ideia de aşteptare, staţi liniştiţi că Isus se va întoarce.
-Isus Le-a mai spus ucenicilor Lui: Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi. (Ioan.14:3).
-Pînă va veni El, particpăm la Cina Domnului aici, iar pe urmă o vom continua acolo: El le-a zis: „Am dorit mult sa mananc pastile acestea cu voi inainte de patima Mea; caci va spun ca de acum incolo nu le voi mai manca, pana la implinirea lor in Imparatia lui Dumnezeu.” (Luca.22:15-16).

3. “PÎNĂ VA VENI EL” – CUVINTELE RESPONSABILITĂŢI
-Mama mea ne spunea staţi liniştiţi, căci ştia ea ca şi copii de ce suntem în stare, aici însă Mîntuitorul şi Apostolul Pavel vorbeşte unor oameni responsabili care trebuie să facă ceva ;”PÎNĂ VE VENI EL”.
-(Matei.25:1-13), Pilda celor 10 fecioare, pînă la venirea mirelui ele trebuiau să vegheze, acelaşi lucru se cere din partea credincioşilor; “PÎNĂ VA VENI EL” să veghem: Vegheati, dar, caci nu stiti ziua, nici ceasul in care va veni Fiul omului. (Mat.25:13).
-(Matei.25:13-30) Pilda talanţilor, săpînul le-a încredinţat robilor săi bogăţia pînă ce se va întoarce, fiecare avea datoria să lucreze cu talantul primit.
-Ca şi creştin în lucrul Domnului trebuie să lucrăm cît este ziuă, va veni noaptea cînd nu vom mai putea, dar va veni Isus ca să ne ceară socoteală de lucrarea fiecăruia.
-(1Cor.11:26).Pavel ne spune;”PÎNĂ VE VENI EL” noi să participăm la Cina Domnului,
că în felul acesta vestim moartea Domnului.
-Închiderea ochilor pentru pămînt(prin moarte) nu însemnează că creştinul a gătat lucrul ci mai degrabă, că a fost transferat mai aproape de Isus în slujirea lui.

4. “PÎNĂ VA VENI EL” – CUVINTELE VESTIRI UNUI MARE ADEVĂR.
-Apostolul nu se îndoieşte deloc de spusa lui Isus că se va întoarce, Pavel nu ne spune folosind cuvîntul”dacă va veni El”ori dacă cumva se va întoarce ci el a spus 100% încredinţat că Isus va veni înapoi.

5. “PÎNĂ VA VENI EL” – O PRIVIRE CORECTĂ/CREŞTINEASCĂ
-Participînd la Cina Domnului, privim în urmă ce s-a întîmplat acolo la Golgota, cum prin moartea Mielului lui Dumnezeu am căpătat iertarea, şi dreptul să ne numim copii a lui Dumnezeu, privim ca la un act istoric înfăptuit pentru noi.
-Tot la cină vedem prin credinţă împlinirea promisiunilor lui Isus, ne gîndim la profeţia făcută de El cu privire la întoarcerea Lui din nou.
-La Cina Domnului aşezăm tot mai adînc în inima noastră dorinţa după El: “PÎNĂ VA VENI EL”

***Să ne apropiem cu un gînd curat în urma cercetări personale, şi să serbăm Cina Domnului “PÎNĂ VA VENI EL”
~străinişicălători~
(duţu)

2 gânduri despre „CINA DOMNULUI – “PÎNĂ VA VENI EL”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s