OBLIGAŢII CREŞTINEŞTI

OBLIGAŢII CREŞTINEŞTI      By David (duţu) Miclea


Creştinul este obligat:

1. SĂ AJUTE CU BUNURI PĂMÎNTEŞTI PE CEI CE CARE ÎMPART BUNURI CEREŞTI: Negresit, au avut bunatatea; dar era si o datorie fata de ei; pentru ca, daca Neamurile au avut parte de binecuvantarile lor duhovnicesti, este de datoria lor sa-i ajute si ele cu bunurile lor pamantesti. (Rom.15:27).

2. SĂ FIE ÎMPLINITORI A TUTUROR PORUNCILOR DATE DE DOMNUL: Tot asa si voi, dupa ce veti face tot ce vi s-a poruncit, sa ziceti: „Suntem niste robi netrebnici; am facut ce eram datori sa facem.” (Luc.17:10).

3. SĂ FIE PLIN DE IUBIRE PENTRU TOŢI: Sa nu datorati nimanui nimic, decat sa va iubiti unii pe altii: caci cine iubeste pe altii a implinit Legea. (Rom.13:8).

4. SĂ FIE ÎNGĂDUITORI FAŢĂ DE CEI MAI SLABI: Noi, care suntem tari, suntem datori sa rabdam slabiciunile celor slabi si sa nu ne placem noua insine. (Rom.15:1).

5. SĂ SE TEAMĂ DE DOMNUL: Nu te socoti singur intelept; teme-te de Domnul si abate-te de la rau! (Prov.3:7). Fiule, teme-te de Domnul si de imparatul; si sa nu te amesteci cu cei neastamparati! (Prov.24:21). Caci, daca este desertaciune in multimea viselor, nu mai putin este si in multimea vorbelor; de aceea, teme-te de Dumnezeu. (Ecl.5:7). Sa ascultam, dar, incheierea tuturor invataturilor: Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui. Aceasta este datoria oricarui om. (Ecl.12:13).

~străinişicălători~

(duţu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s