CUTREMURE DE PĂMÎNT, O FORMĂ PRIN CARE SE ANUNŢĂ SFÎRŞITUL/O PEDEAPSĂ A LUI DUMNEZEU

CUTREMURE DE PĂMÎNT, O FORMĂ PRIN CARE SE ANUNŢĂ SFÎRŞITUL/O PEDEAPSĂ A LUI DUMNEZEU (Evrei.12:18-29)       By David (duţu) Miclea.


*Cuvîntul de aur: Luati seama ca nu cumva sa nu voiti sa ascultati pe Cel ce va vorbeste! Caci, daca n-au scapat cei ce n-au vrut sa asculte pe Cel ce vorbea pe pamant, cu atat mai mult nu vom scapa noi, daca ne intoarcem de la Cel ce vorbeste din ceruri, al carui glas a clatinat atunci pamantul, si care acum a facut fagaduinta aceasta: „Voi mai clatina inca o data nu numai pamantul, ci si cerul.” (Evrei.12:25-26)

****Lucruri care se clatină; Pămîntul (cutremure); căsătorii (se destramă); biserici (se desfinţează în urma cutremurelor din interior); instituţii (se distrug) ; ţării şi guverene se cutremură ; s.a.m.d.

(1) ISUS A PREZIS ÎMULŢIREA CUTREMURELELOR
*Un neam se va scula impotriva altui neam, si o imparatie impotriva altei imparatii; si, pe alocuri, vor fi cutremure de pamant, foamete si ciume. (Mat.24:7) .
*Un neam se va scula impotriva altui neam, si o imparatie impotriva altei imparatii; pe alocuri vor fi cutremure de pamant, foamete si tulburari. Aceste lucruri vor fi inceputul durerilor. (Marc.13:8) .
*Pe alocuri vor fi mari cutremure de pamant, foamete si ciume; vor fi aratari inspaimantatoare si semne mari in cer. (Luc.21:11).

(2) CUTREMURE ÎN ISTORIA BIBLICĂ:
(a). MUNTELE SINAI DUPĂ IEŞIREA DIN EGIPT
* Doamne, cand ai iesit din Seir, cand ai plecat din campiile Edomului, pamantul s-a cutremurat, cerurile au picurat, si norii au turnat ape cu galeata; (Judc.5:4) .
* Atunci s-a zguduit pamantul si s-a cutremurat, temeliile muntilor s-au miscat si s-au clatinat, pentru ca El Se maniase. (Ps.18:7).
*s-a cutremurat pamantul, s-au topit cerurile dinaintea lui Dumnezeu, s-a zguduit Sinai dinaintea lui Dumnezeu, Dumnezeul lui Israel. (Ps.68:8) .
*Tunetul Tau a izbucnit in vartej de vant, fulgerele au luminat lumea, pamantul s-a miscat si s-a cutremurat. (Ps.77:18).

(b). ÎN VREMEA LUI ILIE
*Pe Muntele Horeb la care a fost martor Ilie robul Domnului: Domnul i-a zis: „Iesi si stai pe munte inaintea Domnului!” Si iata ca Domnul a trecut pe langa pestera. Si inaintea Domnului a trecut un vant tare si puternic, care despica muntii si sfarama stancile. Domnul nu era in vantul acela. Si dupa vant, a venit un cutremur de pamant. Domnul nu era in cutremurul de pamant. (1Reg.19:11).

(c). ÎN VREMEA PROFETULUI AMOS
*Cuvintele lui Amos, unul din pastorii din Tecoa, vedeniile pe care le-a avut el despre Israel, pe vremea lui Ozia, imparatul lui Iuda, si pe vremea lui Ieroboam, fiul lui Ioas, imparatul lui Israel, cu doi ani inaintea cutremurului de pamant. (Amos.1:1).

(d). ÎN MOMENTUL RESTIGNIRI
*Si indata perdeaua dinauntrul Templului s-a rupt in doua, de sus pana jos, pamantul s-a cutremurat, stancile s-au despicat, (Mat.27:51).

(e). ÎNVIEREA LUI ISUS
*La învierea lui Isus: Si iata ca s-a facut un mare cutremur de pamant; caci un inger al Domnului s-a coborat din cer, a venit si a pravalit piatra de la usa mormantului si a sezut pe ea. (Mat.28:2).
*Ele au iesit afara din mormant si au luat-o la fuga, pentru ca erau cuprinse de cutremur si de spaima. Si n-au spus nimanui nimic, caci se temeau. (Marc.16:8).

(f). LA ELIBERAREA APOSTOLILOR
*Cînd apostoli Pavel şi Sila se aflau în închisoare: Deodata, s-a facut un mare cutremur de pamant, asa ca s-au clatinat temeliile temnitei. Indata, s-au deschis toate usile si s-au dezlegat legaturile fiecaruia. (Fapt.16:26).

(g). LA/IN VREMEA SFÎRŞITULUI
*Cand a rupt Mielul pecetea a sasea, m-am uitat si iata ca s-a facut un mare cutremur de pamant. Soarele s-a facut negru ca un sac de par, luna s-a facut toata ca sangele, (Apoc.6:12).
*Apoi ingerul a luat cadelnita, a umplut-o din focul de pe altar si l-a aruncat pe pamant. Si s-au starnit tunete, glasuri, fulgere si un cutremur de pamant. (Apoc.8:5).
* In clipa aceea s-a facut un mare cutremur de pamant si s-a prabusit a zecea parte din cetate. Sapte mii de oameni au fost ucisi in cutremurul acesta de pamant. Si cei ramasi s-au ingrozit si au dat slava Dumnezeului cerului. (Apoc.11:13) .
*Si Templul lui Dumnezeu, care este in cer, a fost deschis si s-a vazut chivotul legamantului Sau in Templul Sau. Si au fost fulgere, glasuri, tunete, un cutremur de pamant si o grindina mare. (Apoc.11:19).
* Si au urmat fulgere, glasuri, tunete, si s-a facut un mare cutremur de pamant, asa de tare, cum, de cand este omul pe pamant, n-a fost un cutremur asa de mare. (Apoc.16:18).

(3) CUTREMURUL DE PĂMÎNT O FORMĂ DE PEDEAPSĂ A LUI DUMNEZEU
-De la Domnul ostirilor va veni pedeapsa, cu tunete, cutremure de pamant si pocnet puternic, cu vijelie si furtuna, si cu flacara unui foc mistuitor. (Isa.29:6).
*În fiecare an se întîmplă o sumedenie de cutremure pe tot pămîntul,. Pe coasta de vest a americi locuiesc de la graniţa cu Mexico, şi pînă la graniţa Canadei, aproximativ 100 de milioane de oameni care stau pe un pămînt mişcător, probabil zilnic sunt cutremure mici de pămînt. Poate e avertizmentul lui Dumnezeu care trece nebăgat în seamă de noi.

(4) PRIVIREA ÎN SUS
-Să PRIVIM În sus că izbăvirea noastră se apropie

***În asemenea situaţii să căutăm un loc mai stabil, o piatră care nu se clatină, care este Hristos.
~străinişicălători~
(duţu)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s