PREZENŢA LUI ISUS, ÎNSEMENAZĂ “BINECUVÎNTARE”

PREZENŢA LUI ISUS, ÎNSEMENAZĂ  “BINECUVÎNTARE” (Matei.15:29- 39) By David (duţu) Miclea


1.   ISUS SE LASĂ GĂSIT DE CEI CE-L CAUTĂ: Atunci au venit la El multe noroade, avand cu ele schiopi, orbi, muti, ciungi si multi alti bolnavi. I-au pus la picioarele Lui, si El i-a tamaduit; (Mat.15:30).

2.  PREZENŢA LUI ADUCE UIMIRE asa ca noroadele se mirau, cand au vazut ca mutii vorbesc, ciungii se insanatosesc, schiopii umbla, si orbii vad; si slaveau pe Dumnezeul lui Israel. (Mat.15:31).

3.   ISUS ESTE COPLEŞIT DE MILĂ PENTRU O GLOATĂ FLĂMÎNDĂ: Isus a chemat pe ucenicii Sai si le-a zis: „Mi-este mila de gloata aceasta; caci iata ca de trei zile asteapta langa Mine si n-au ce manca. Nu vreau sa le dau drumul flamanzi, ca nu cumva sa lesine de foame pe drum.” (Mat.15:32).

4.   ISUS, MARELE ÎNVĂŢĂTOR DĂ O LECŢIE UCENICILOR SĂI: Ucenicii I-au zis: „De unde sa luam in pustiul acesta atatea paini ca sa saturam atata gloata?” „Cate paini aveti?”, i-a intrebat Isus. „Sapte”, I-au raspuns ei, „si putini pestisori”. (Matei.15:33-34).

 

5.  ISUS E ÎN CONTROLUL SITUAŢIEI: Atunci Isus a poruncit norodului sa sada pe pamant. A luat cele sapte paini si pestisorii si, dupa ce a multumit lui Dumnezeu, a frant si a dat ucenicilor, iar ucenicii au impartit norodului. (Matei.15:35-36).

 

6.  ATINGEREA MÎINILOR SALE PRODUCE BINECUVÎNTARE: Au mancat toti si s-au saturat; si s-au ridicat sapte cosnite pline cu ramasitele de firimituri. (Mat.15:37).

 

7.   DIN CE SE VEDE IMPOSIBIL, EL FACE SĂ FIE POSIBIL (satură mulţimea de oameni, am putea spune din nimic): Cei ce mancasera erau patru mii de barbati, afara de femei si de copii. (Mat.15:38).

 

8.   EL LASĂ SĂ PLECE ACASĂ CU BUCURIE MULŢIMEA ADUNATĂ: In urma Isus a dat drumul noroadelor, S-a suit in corabie si a trecut in tinutul Magdalei. (Mat.15:39).

 

***Prezenţa Lui e o binecuvîntare, caută în tot timpul să fii în a Lui prezenţă.

~străinişicălători~
(duţu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s