ŞI PÎNĂ LA URMĂ CE ESTE “FERICIREA” ŞI CINE ESTE “FERICIT”

ŞI PÎNĂ LA URMĂ CE ESTE “FERICIREA” ŞI CINE ESTE “FERICIT” By David (duţu) Miclea.

Cum arata mutra unui fericit?
EXISTĂ FERICIRE ORI NU???????????

Cine cugeta la Cuvantul Domnului gaseste fericirea, si cine se increde in Domnul este fericit. – (Prov.16:20).

Cu zeci de ani în urmă cînd am păşit pe pămîntul american, intrînd în magazine am vazut pe feţele vînzătorilor un zîmbet molepsitor, îmi ziceam atunci, ce îi determină pe oameni aceştia să fie fericiţi? O, dacă aş fi ca ei, îmi ziceam… A trecut timpul şi un predicator de al nostru în predica lui ne-a spus, că a gasit un loc unde exista un atelier care face oameni fericiţi, intri nefericit şi ieşi de acolo fericit, a dat şi adresă undeva La Palma cu Harbor Blv. în Ana Heim. Bietul om atîta a înţeles, acolo de fapt era o reclamă la dentist, cum să îţi ia $$$ ca pe urmă să zîmbeşti:))) Totuşi există puţin adevăr în zîmbetul celor de la magazine, oameni aceştia zîmbesc nu de bucurie, ci zîmbesc din forţă, ca să aibă cît mai multă clienteală, au training pentru aşa ceva, să atragă oameni ca să se îmbogăţească proprietarul în timp ce ei îşi numără penny de la o săptămînă la alta.

Moartea fulgerătoare a actorului Robin Williams şi felul în care se presupune ca ar fi murit , aduce o sumedenie de întrebări, am să aşez doar două din ele:

1. Pentru creştini, ce se întîmplă cu un asemena om, cu sufletul acestuia care a murit în felul acesta?

2.Şi pînă la urmă ce este “FERICIREA” şi unde este ea, daca un om care a făcut să rîdă o lume întreagă, avînd avere, nume, faimă, familie, prieteni, se pare că nu era fericit, ci mai degrabă tristeţea l-a doborît…

*Se mai poate vorbi de fericire ori e numai o ideie înşelătoare, o stare de moment, un gînd luat de vînt.

Dicţionarul spune despre fericire următoarele = Stare de mulțumire sufletească intensă și deplină. Starea omuluĭ căruĭa nu-ĭ lipsește nimica și are corpu și sufletu sănătos, fericire perfectă nu există.

My note: Oameni caută fericirea pe căi prin care nu o vor putea găsi niciodată, dar ea fericirea există, şi nu toţi cei care au zîmbetul pe faţă au şi inima veselă, în spatele zîmbetului se poate ascunde un mare necaz.

Biblia ne învaţă cum am putea să fim fericiţi: Cine cugeta la Cuvantul Domnului gaseste fericirea, si cine se increde in Domnul este fericit. – (Prov.16:20).

~străinişicălători~
(duţu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s