7 lucruri pe care o femeie ar trebui să le știe despre o relație

7 lucruri pe care o femeie ar trebui să le știe despre o relație

h
Sunt multe ocazii în care femeile singure, din dorinţa de a avea un partener, fac greşeli în momentul angajării într-o relaţie. Relevantmagazine.com a întocmit o listă cu 7 lucruri pe care ar trebui să le ştie orice femeie despre o relaţie:

Sunt multe ocazii în care femeile singure, din dorinţa de a avea un partener, fac greşeli în momentul angajării într-o relaţie. Relevantmagazine.com a întocmit o listă cu 7 lucruri pe care ar trebui să le ştie orice femeie despre o relaţie:

1.   Oricât de mare şi autentică ar fi dragostea unei femei, aceasta nu-l schimbă pe bărbat. Multe femei pornesc într-o relaţie, gândind că prin dragostea şi afecţiunea lor, vor reuşi să-şi schimbe partenerul. Ele sunt conştiente de defectele lui, sau de principiile care îi deosebesc, dar cred că dragostea va fi o forță modelatoare care va elimina defectele. O asemenea atitudine care în cel mai sigur mod va duce la nereuşită va atrage după sine frustrare şi dezamăgire.
2.   Bărbaţilor le place să ştie că sunt utili. Sunt multe femei cărora le place să nu depindă de nimeni şi nimic, care spun că se descurcă singure în orice situaţie, însă dacă din acest lucru ele îşi fac un motto de genul „Niciodată nu voi avea nevoie de un bărbat”, este foarte posibil ca partenerul să se simtă lezat. Bărbaţii au nevoie să se ştie utili, să ştie că este nevoie de ei, să li se ceară ajutorul, de care într-adevăr este nevoie.

 
3  Orice bărbat are deja o mamă. Există femei care prin ordine de genul „aranjează frumos hainele în şifonier”, „aruncă gunoiul”, „nu te mai uita atât de mult la fotbal” sau altele, repetate zilnic, probabil, nu fac altceva decât să devină cicălitoare şi pisăloage. Ele se comportă în relația cu partenerul așa cum se poartă o mamă cu fiul ei. Însă femeia în rolul de mamă pentru partenerul ei, cu o atitudine cicălitoare, este foarte puţin probabil să obţină rezultatul dorit.

 
4.  O femeie nu trebuie să se mulţumească cu orice. Multe femei se mulţumesc cu relaţiile ocazionale sau întâlniri sporadice, pentru că sunt mai bune decât singurătatea. Dar, dacă îşi doresc, într-un viitor mai apropiat sau îndepărtat, să aibă o relaţie serioasă, nu trebuie să se mulţumească cu orice. Ele trebuie să aibă o serie de „norme” proprii, de standarde după care să se ghideze şi totodată să nu-şi irosească timpul şi energia în relaţii care nu duc nicăieri.

 
5.  Muşamalizarea dăunează unei relaţii. A ascunde o problemă sau a spune jumătăţi de adevăr, pentru a nu se ajunge la o situaţie neplăcută, poate face mai mult rău decât problema în sine. Cel mai recomandat este ca fiecare să ştie cum să gestioneze un asemenea conflict, comunicând sănătos şi eficient.
6.   Bărbaţii nu sunt ghicitori. Orice femeie ştie acest lucru, dar de multe ori se comportă de parcă partenerul ar trebui să ştie ce gândeşte, fără să-i fi spus acest lucru înainte. Dacă o femeie îşi doreşte ceva de la partenerul ei, cel mai indicat ar fi să vorbească cu el despre aceasta, fără a avea pretenţia ca el să-i citească gândurile.

 
7.  Există soluţii! Sunt femei care se află în relaţii conflictuale, din diferite puncte de vedere, şi se resemnează cu situaţia, pentru că nu au, aparent, nicio altă soluţie. Însă dragostea este plină de speranţă, iar dragostea lui Dumnezeu pentru oameni poate repara inimi frânte şi relaţii distruse. Nu este niciodată prea târziu pentru a-I cere ajutorul şi pentru a lua-o de la început.

Sursa:http://semneletimpului.ro/social/femei/7-lucruri-pe-care-o-femeie-ar-trebui-sa-le-stie-despre-o-relatie.html

2 gânduri despre „7 lucruri pe care o femeie ar trebui să le știe despre o relație

 1. Vreau sa comentez putin fiecare punct pe care dumneavoastra l-ati descris mai sus!
  Poate sunt cazuri care nu se pot aplica conform spuselor dumneavoatra…..viata e relativa si diferita de la caz la caz!E usor sa dai sfaturi dar e greu sa treci tu prin diferite probleme.Sfaturile sunt binevenite dar nu intodeauna pot ajuta !
  1:Aici sunt de acord dar ce te faci cand intalnesti un om care crezi ca e aproape perfect si te minte perfect?
  2:Ce faci cand dupa casatorie descoperi ca doar ti se cere si il enervezi cand ai si tu nevoie de ajutorul lui protestand ca e foarte ocupat si isi pierde timpul?
  3:Daca incerci toate variantele si nici una nu e valabila?
  4:”Dorintele tale sunt ordin pentru mine”…….pana spui da(exista foarte multe cazuri)
  5:Sinceritatea prea multa se poate intoarce candva impotriva ta chiar daca greseala nu a fost prea mare!Eu cred ca ar trebuii sa fi sincer cu tine si in Dumnezeu pentru cine crede!
  6:Doamne fereste sa iti doresti ceva cu un barbat care crede ca e centru universului si e prea ocupat pentru sotia care trebuie sa-si vada de casa,servici si copii……ce atatea pretenti?
  7:Sunt persoane (barbati dar si femei) care nu mai au nici o solutie!!!!
  Poti sa te porti frumos,sa ierti tot timpul,sa-i faci pe plac,sa fie cum vrea el pentru linistea casei sa te rogi in fiecare zi si totusi trec zeci de ani si nu se schimba nimic!!!
  Stiti ce e cel mai trist……..cand la inceputul relatiei esti mintit cu nerusinare fara sa ceri nimic,cand te roaga aproape tot timpul „maritate cu mine o sa fi cea mai fericita femeie de pe pamant” ,cand descoperi ca dupa casatorie e alt om ascuns sub o masca pe care Dumnezeu o permite!
  Si stiti ce doare cel mai tare………..ca Dumnezeu vede si nu ia masuri…..si dupa multi ,multi ani ti se mai spune de catre unii sa te rogi ca se pot face minuni?
  E trist si totusi adevarat!Oare trebuie sa mai astept minuni?
  Nu astept sa publicati comentariul meu dar asa m-am descarcat si eu putin…….o viata trecuta asteptand minuni…..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s