CREŞTINUL SI STĂPÎNIRILE

CREŞTINUL SI  STĂPÎNIRILE (Tit.3:3-11)  By David (duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur: Adu-le aminte sa fie supusi stapanirilor si dregatorilor, sa-i asculte, sa fie gata sa faca orice lucru bun, sa nu vorbeasca de rau pe nimeni, sa nu fie gata de cearta, ci cumpatati, plini de blandete fata de toti oamenii. (Tit.3:1-2).

*Pentru mărurisirea şi vestirea Evangheliei la care este chemat, creştinul este dator (obligat) să :

1. FIE SUPUS STĂPÎNIRILOR.
(a)religioase, bisericeşti – făcînd parte dintr-o comunitate creştină, trebie să te supui celor ce conduc comunitatea în frica şi temere de Dumnezeu respectînd cuvîntul Domnului.
-respectul şi supunerea şi atunci cînd lucrurile sunt aşa cum le consideri tu că sunt bune, şi atunci cînd lucruriel se întorc împotriva ta şi devii pedepsit pentru îndreptare. Ca şi creştin trebuie să primeşti mustrarea pedeapsa şi să nu fugi de responsabilitate pînă acolo încît să destrami comunitate formînd una după placul tău (exp. bine cunoscut al zilelor noastre…)
* Ascultati de mai marii vostri si fiti-le supusi, caci ei privegheaza asupra sufletelor voastre, ca unii care au sa dea socoteala de ele; pentru ca sa poata face lucrul acesta cu bucurie, nu suspinand, caci asa ceva nu v-ar fi de niciun folos. (Evr.13:17).
(b) ascultători faţă de autorităţi, de legile ţării unde locuiesc.(Matei.17:24-27;22:15-22).
*Fiti supusi oricarei stapaniri omenesti, pentru Domnul: atat imparatului, ca inalt stapanitor, cat si dregatorilor, ca unii care sunt trimisi de el sa pedepseasca pe facatorii de rele si sa laude pe cei ce fac bine. (1Petru..2:13-14).
©purtare frumoasă în faţa oamenilor:
*Sa aveti o purtare buna in mijlocul neamurilor, pentru ca, in ceea ce va vorbesc de rau ca pe niste facatori de rele, prin faptele voastre bune pe care le vad sa slaveasca pe Dumnezeu in ziua cercetarii. (1Pet.2:12)
*Cinstiti pe toti oamenii, iubiti pe frati; temeti-va de Dumnezeu; dati cinste imparatului! (1Pet.2:17).

 

 

2. MOTIVUL:
-Să puteţi fii mărturii în lume: Caci voia lui Dumnezeu este ca, facand ce este bine, sa astupati gura oamenilor nestiutori si prosti. (1Pet.2:15).
-Supuneti-va unii altora in frica lui Hristos. (Efes.5:21).
-Supuneti-va, dar, lui Dumnezeu. Impotriviti-va diavolului, si el va fugi de la voi. (Iac.4:7).

 

3. CREŞTINUL NU ESTE OBLIGAT.
-O singură excepţie apare atunci cînd este vorba de supunere la autorităţi, cînd ordinul, legile autorităţilor este în contradicţie cu Sfînta Scriptură. *Petru si apostolii ceilalti, drept raspuns, i-au zis: „Trebuie sa ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni! (Fapt.5:29).
*Pentru o mai bună înţelegere se poate citi Fapt.cap.5.
~Încolo fiţi sănătoşi.

~străinişicălători~
(duţu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s