CELE ŞAPTE SĂRBĂTORI ALE DOMNULUI (partea a 6-a)

CELE ŞAPTE SĂRBĂTORI ALE DOMNULUI (partea a 6-a)

7. Sărbătoarea Trâmbiţelor

(Levitic 23:23-25)
Paştele se ţinea în ziua a paisprezecea a primei luni. Snopul din cele dintâi roade era adus, probabil, a doua zi după sabatul care urma Paştelui. Cincizecimea, 50 de zile mai târziu, avea loc deci în prima jumătate a celei de a treia luni. Urmează o lungă întrerupere până în luna a şaptea, în care trei sărbători urmează rapid una după alta.
Profetic, am văzut Biserica în cele două pâini de la Cincizecime, dar în Levitic 23:22 secerişul nu-i încă terminat.

Simbolic, Biserica a fost înălţată; rămâne o binecuvântare pentru sărac (rămăşiţa lui Israel) şi pentru străin (neamurile din necazul cel mare). În luna a şaptea, Dumnezeu îşi reia legăturile cu Israel, producând o trezire (Isaia 18) care trebuie să ducă mai departe la smerirea din Zaharia 12, pentru a putea, în sfârşit, să introducă poporul în binecuvântarea milenară, a celor şapte zile ale Corturilor. Astfel, profetic, a şaptea lună este „sfârşitul” planului lui Dumnezeu, împlinirea căilor Sale.

Această sărbătoare are şi pentru noi o aplicaţie. După ce ai fost adus la Domnul Isus şi ţi-ai pus încrederea în sângele Său care spală orice păcat, după ce ai învăţat să umbli despărţit de rău în noutatea vieţii, ai luat prin credinţă binecuvântările aduse de Duhul Sfânt… timpul, anii au trecut. Spinii din pildă poate cresc şi împiedică sămânţa bună să se dezvolte. Puţină lene aduce somnul, diferite obişnuinţe apar în viaţa noastră, o anumită plictiseală ne stăpâneste. E timpul deci ca Dumnezeu să ne trezească. Sau poate nu-i un declin, ci doar faptul că Dumnezeu vrea să ne facă să progresăm duhovniceşte.

Indiferent de motiv, prin mijloacele cunoscute de El, Dumnezeu ne trezeşte prin trâmbiţa Cuvântului Său, pentru a ne aduce din nou în lumină. E singura sărbătoare care are loc în prima zi a lunii, la lună plină (Psalmul 81:3). Începe un nou ciclu, o nouă reflectare a luminii lui Cristos.

„Deşteaptă-te, tu care dormi, scoală-te dintre cei morţi şi Cristos va străluci peste tine” (Efeseni 5:14). „Fiindcă ştiţi în ce timp ne aflăm; este ceasul să vă treziţi din somn… Noaptea este foarte înaintată, se apropie ziua” (Romani 13:11,12). Omul care doarme poate fi confundat cu un mort, dar el are încă viaţă şi are nevoie doar să fie trezit. Ce atitudine va lua Dumnezeu? Nu de reproşuri, deşi acestea ar fi justificate, ci „Cristos va străluci peste tine”.

Trezirea poate fi individuală sau colectivă; sau pentru Israel, mai târziu, pentru a-l pregăti să primească pe Mesia. În general, cum se vede sub Ezechia sau Iosia sau în timpul lui Zorobabel, lui Ezra sau Neemia, trezirea începe individual. Nu-i vorba de a-i critica pe alţii sau mărturia adunării, ci de a te pocăi mai întâi tu şi de a te smeri, aşa cum cere starea lucrurilor în care eşti amestecat (Neemia 1:7; Daniel 9:15). Ioel 2:12 precizează: „Dar chiar acum, zice Domnul, întoarceţi-vă la Mine cu toată inima, cu post, cu plânset şi cu bocet”. Dacă simţim o scădere a nivelului duhovnicesc în diferite adunări, o dare înapoi a evlaviei, să ne uităm mai întâi la noastre şi la starea casei noastre. Cum stăm cu citirea Cuvântului în familie? Dar citirea personală de dimineaţă? Atunci când Dumnezeu lucrează clar la trezirea sufletelor în creştinătate, rămânem somnolenţi? Desigur, sunt excepţii fericite de persoane sau de adunări pentru care Domnul dă un har deosebit. Dar trebuie să ştim bine că fără un duh de smerenie nu poate exista trezire nici în noi, nici în casele noastre, nici în mărturia colectivă. Orice trezire veritabilă nu duce întâi la bucurie, ci la întristare, la ziua Ispăşirii, care urmează la câteva zile după Sărbătoarea trâmbiţelor.

VA URMA
Sursa: Net.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s