INSTRUCTIUNI PENTRU PROGRAMUL DIVERSITY VISA 2016 (DV-2016) in limba romana

INSTRUCTIUNI PENTRU PROGRAMUL DIVERSITY VISA 2016 (DV-2016) in limba romana

 

Prezentare generala a programului

Programul de imigrare “Diversity Visa” mandatat de Congresul S.U.A. este administrat anual de Departamentul de Stat. Sectiunea 203(c) a Legii de Imigrare si Naturalizare (INA) stabileste o clasa de “diversity immigrants,” din tarile cu rate mici de imigrare in Statele Unite de-a lungul istoriei. Pentru anul fiscal 2016, vor fi disponibile 50.000 de vize DV (“diversity visas”). Nu se percepe nicio taxa de

inregistrare in programul DV.

Participantii care sunt selectionati prin loterie (“selectees”) trebuie sa indeplineasca cerinte simple, dar stricte, pentru a se putea califica pentru o viza DV. Persoanele selectionate sunt alese printr-o tragere la sorti aleatorie facuta de un computer. Vizele DV sunt distribuite pe sase regiuni geografice si nicio tara nu poate primi intr-un an mai mult de sapte la suta din numarul total de vize DV disponibile in fiecare an.

Pentru DV-2016, persoanele nascute in urmatoarele tari nu se califica sa participe, deoarece mai mult de 50.000 de nativi ai acestor tari au imigrat in Statele Unite in ultimii cinci ani:

Bangladesh, Brazilia, Canada, China (continentala), Columbia, Republica Dominicana, Ecuador, El Salvador, Haiti, India, Jamaica, Mexic, Nigeria, Pakistan, Peru, Filipine, Coreea de Sud, Marea Britanie (cu exceptia Irlandei de Nord) si teritoriile sale dependente, si Vietnam.

Persoanele nascute in Regiunea Administrativa Speciala Honk Kong, Regiunea Administrativa Speciala Macau si Taiwan se califica.

Nu sunt schimbari in acest an in ceea ce priveste tarile care se califica.

Criterii de calificare

Cerinta #1: Persoanele nascute in tarile ai caror nativi se califica pot participa.

Daca nu sunteti nascut(a) intr-o tara eligibila, mai exista alte doua mijloace prin care va puteti califica sa participati.

* Sotul/Sotia s-a nascut intr-o tara ai carei nativi participa? Daca da, puteti face apel la tara in care s-a nascut sotul/sotia, cu conditia ca atat dvs. cat si sotul/sotia sa fiti mentionati pe cererea de participare selectionata, sa primiti vize DV, si sa intrati simultan in Statele Unite.2

* Dvs. v-ati nascut intr-o tara ai caror nativi nu se califica, dar in care niciunul din parintii dvs. nu este nascut sau nu a locuit legal la data la care v-ati nascut? Daca da, puteti face apel la tara in care s-a nascut unul din parintii dvs., daca este o tara ai caror nativi se califica pentru programul DV-2016.

Cerinta #2: Fiecare solicitant principal trebuie sa indeplineasca cerinta programului DV de educatie/experienta in munca avand fie:

* diploma de bacalaureat sau echivalentul educatiei liceale in S.U.A., definit ca absolvirea a 12 clase elementare si secundare;

SAU

* doi ani de experienta in munca in ultimii cinci ani intr-o ocupatie care presupune cel putin doi ani de pregatire profesionala sau experienta pentru a profesa. Pentru a determina calificarea pe baza experientei in munca se va folosi baza de date O*Net Online a Departamentului Muncii al S.U.A.

Pentru mai multe informatii despre criteriul de calificare pe baza experientiei in munca a solicitantului principal DV, vezi Intrebari Frecvente.

Nu trimiteti o cerere de inregistrare in programul DV decat daca indepliniti ambele cerinte.

Perioada de inregistrare

Inregistrarile in programul DV-2016 trebuie transmise electronic la http://www.dvlottery.state.gov de la amiaza, ora de vara a coastei de est (EDT) (GMT-4), a zilei de miercuri, 1 octombrie 2014, la amiaza, ora de iarna a coastei de est (EST) (GMT-5), a zilei de luni, 3 noiembrie 2014. Nu asteptati pana in ultima saptamana a

perioadei de inregistrare pentru a participa, deoarece cererea mare poate conduce la intarzieri ale accesului la pagina de internet. Nu vor fi acceptate inregistrari intarziate sau pe hartie. Legea permite numai o singura inregistrare de catre sau pentru fiecare persoana transmisa in perioada de inregistrare.

Departamentul de Stat foloseste o tehnologie sofisticata pentru a detecta inregistrarile multiple. Solicitantii principali cu mai mult de o inregistrare vor fi descalificati.


Completarea Cererii dvs. de Inregistrare Electronica in Programul DV-2016

Transmiteti Formularul de Inregistrare Electronica Diversity (formularul de inregistrare E-DV sau DS-5501)online la http://www.dvlottery.state.gov. Inregistrarile incomplete nu vor fi acceptate. Nu exista nicio taxa de participare in programul DV.3

Va sfatuim cu tarie sa completati singur formularul de participare, fara niciun “consultant de viza”, „agent de viza”, sau alt intermediar care sa va ajute. Daca totusi va ajuta cineva, dvs. trebuie sa fiti prezent atunci cand se completeaza cererea pentru a putea da raspunsurile corecte la intrebari si a obtine pagina de confirmare si numarul unic de confirmare. Este deosebit de important sa pastrati pagina dvs. de confirmare si numarul unic de confirmare. Fara aceste informatii nu veti putea accesa sistemul online care va va informa despre statutul inregistrarii dvs. Fiti cu bagare de seama daca altcineva se ofera sa pastreze aceste informatii in locul dvs. Va trebui sa va pastra?i posibilitatea de a accesa adresa de e-mail folosita la inregistrarea online E-DV. Pentru mai multe informatii despre fraude legate de programul DV, accesati sectiunea Intrebari Frecvente.

Dupa ce ati transmis cererea de inregistrare completa, veti vedea o pagina de confirmare continand numele dvs. si un numar de confirmare unic. Tipariti aceasta pagina de confirmare pentru evidentele dvs. Incepand cu 5 mai 2015, veti putea verifica statutul inregistrarii dvs. daca va intoarceti la pagina http://www.dvlottery.state.gov, dati clic pe Entrant Status Check (Verificarea Statutului Inregistrarii) si introduceti numarul unic de confirmare si datele personale. Entrant Status Check va fi singura modalitate de a va informa despre selectionarea dvs. pentru programul DV-2016, va va pune la dispozitie instructiunile despre cum sa procedati in continuare cu aplicatia dvs., si va va informa despre programarea la interviul de viza de imigrare. Pentru mai multe informatii despre procesul de selectie, va rugam revedeti Intrebari frecvente.

Pentru completarea cererii dvs. de inregistrare E-DV, trebuie sa furnizati urmatoarele informatii:

1. Nume – nume de familie, primul prenume, al doilea prenume – la fel ca in pasaportul dvs.

2. Data nasterii – zi, luna, an.

3. Sexul – masculin sau feminin.

4. Orasul in care v-ati nascut.

5. Tara in care v-ati nascut – Folositi numele tarii care este utilizat in prezent pentru locul in care v-ati nascut.

6. Tara de calificare pentru programul DV – Tara dvs. de calificare va fi in mod normal aceeasi cu tara in care v-ati nascut. Tara dvs. de calificare nu reprezinta tara in care locuiti. Daca v-ati nascut intr-o tara care nu participa in programul DV, va rugam sa revizuiti Intrebari frecvente. si sa vedeti daca exista o alta modalitate pentru a va califica.

7. Fotografia (fotografiile) pentru inregistrare – Fotografii recente pentru dvs., sot/sotie, si toti copiii listati in cererea de participare. Vezi Transmiterea unei Fotografii Digitale pentru specificatii tehnice si de compozitie. Nu aveti nevoie sa includeti o fotografie pentru sotul/sotia sau copilul care este deja cetatean american sau rezident permanent, dar nu veti fi penalizat daca o veti face. Fotografiile de grup nu vor fi acceptate, trebuie sa transmiteti o fotografie pentru fiecare persoana.

Inregistrarea dvs. va fi descalificata sau viza va fi refuzata daca fotografiile nu sunt recente, au fost modificate de oricare maniera, sau nu intrunesc specificatiile explicate mai jos. Vezi Transmiterea unei Fotografii Digitale pentru mai multe informatii.

8. Adresa de corespondenta – Nume

Adresa (strada, numar, bloc, apartament)

Orasul/Comuna

Judetul

Codul Postal

Tara

9. Tara unde locuiti in prezent.

10. Numarul de telefon (optional).

11. Adresa de e-mail – furnizati o adresa de e-mail la care aveti acces direct. Daca inregistrarea dvs. va fi selectionata si veti raspunde instiintarii din Entrant Status Check, veti primi ulterior un mesaj prin e-mail de la Departamentul de Stat prin care sunteti instiintat ca informatii specifice despre interviul de viza de imigrare sunt disponibile in Entrant Status Check. Departamentul de Stat nu va va trimite niciodata un e-mail prin care sa va anunte ca ati fost selectionat in programul DV. Vezi Intrebari frecvente pentru mai multe informatii despre procesul de selectie.

12. Nivelul de educatie cel mai inalt pe care l-ati atins pana in acest moment: (1) Doar scoala generala, (2) Liceu, fara diploma, (3) Diploma de bacalaureat, (4) Scoala profesionala, (5) Cateva cursuri universitare, (6) Diploma universitara, (7) Cateva cursuri post-universitare, (8) Diploma de Master, (9) Cateva cursuri post-universitare pentru doctorat, si (10) Diploma de Doctor (PhD). Accesa?i

Intrebari frecvente pentru mai multe informatii despre cerintele educationale.

13. Statutul marital in prezent – Necasatorit, casatorit, divortat, vaduv, sau separat legal. Introduceti numele, data nasterii, sexul, orasul/localitatea de nastere, tara de nastere a sotului/sotiei, si o fotografie a sotului/sotiei care sa intruneasca aceleasi specificatii tehnice ca si fotografia dvs.

Omiterea inregistrarii sotului/sotiei eligibil/e va conduce la descalificarea solicitantului principal si refuzul eliberarii vizelor tuturor persoanelor din caz in momentul interviului de viza. Trebuie sa listati sotul/sotia chiar daca intentionati sa divortati inainte sa solicitati viza. Sotul/sotia care este deja cetatean american sau rezident permanent nu va solicita si nu va putea primi viza DV, insa nu veti fi penalizat daca ii mentionati in cererea dvs. de inregistrare. Accesati Intrebari frecvente pentru mai multe informatii despre membrii familiei.

14. Numarul copiilor – Listati numele, data nasterii, sexul, orasul/localitatea de nastere si tara de nastere pentru toti copiii in viata necasatoriti cu varsta sub 21 de ani, indiferent daca locuiesc sau nu locuiesc cu dvs. sau intentioneaza sa va insoteasca sau sa va urmeze in cazul in care veti imigra in Statele Unite. Transmiteti fotografii individuale pentru fiecare dintre copiii dvs. folosind aceleasi specificatii tehnice ca si in cazul fotografiei dvs.

Fiti sigur ca includeti:

* toti copiii naturali in viata;

* toti copiii adoptati legal, in viata; si,

* toti copiii vitregi, in viata, care sunt necasatoriti si sub 21 de ani la data la care completati cererea de inregistrare, chiar daca dvs. nu mai sunteti casatorit cu parintele copilului, si chiar daca in prezent copilul nu locuieste cu dvs. si/sau nu va imigra cu dvs.

Copiii casatoriti si copiii cu varsta de peste 21 de ani nu se califica pentru vize DV. Totusi, in anumite situatii, legea americana “Child Status Protection Act” protejeaza copiii in anumite situatii dupa depasirea varstei de 21 ani. Daca inregistrarea dvs. electronica DV este facuta inainte de implinirea varstei de 21 de ani a copilului dvs. necasatorit, si copilul implineste 21 de ani inainte de data eliberarii vizei, acesta ar putea fi considerat ca si cum ar avea sub 21 de ani in scopul procesarii acestei vize.

Un copil care este deja cetatean american sau rezident permanent nu se califica pentru viza DV, iar dvs. nu veti fi penalizat fie ca il veti include sau veti omite sa il includeti in cererea de inregistrare.

Omiterea inregistrarii tuturor copiilor care sunt eligibili va conduce la descalificarea

solicitantului principal si refuzul vizelor tuturor persoanelor din caz la data interviului de viza.

Accesati Intrebari frecvente pentru mai multe informatii despre membrii familiei.

Accesati Intrebari frecvente pentru mai multe informatii despre completarea cererii de inregistrare electronica in programul DV-2016.


Selectionarea participantilor

Pe baza alocarii vizelor disponibile pentru fiecare regiune si tara, participantii vor fi selectionati aleatoriu de computer dintre toate formularele de inregistrare calificate. Toti participantii in programul DV-2016 vor trebui sa acceseze pagina de web E-DV la Entrant Status Check. introducand numarul unic de confirmare pastrat in urma inregistrarii online la DV-2016 pentru a afla daca inregistrarea lor a fost selectionata in programul DV. Entrant Status Check va fi disponibil pe pagina de web E-DV la adresa http://www.dvlottery.state.gov incepand cu data de 5 mai 2015 si cel putin pana la data de 30 iunie 2016.

Daca cererea dvs. de inregistrare este selectionata, veti fi directionat catre o pagina de confirmare care va va furniza mai multe instructiuni, inclusiv informatii despre taxele legate de imigrarea in Statele Unite. Entrant Status Check va fi SINGURUL mod prin care persoanele selectionate vor fi instiintate de selectionarea lor in programul DV-2016. Departamentul de Stat nu va expedia scrisori de notificare prin posta. Ambasadele americane si consulatele nu vor furniza lista persoanelor

selectionate. Persoanele care nu au fost selectionate vor fi de asemenea instiintate NUMAI prin intermediul Entrant Status Check. Sunteti puternic incurajat sa accesati personal Entrant Status Check si sa nu va bazati pe altcineva care sa verifice in locul dumneavoastra si care sa va informeze.

Daca sunteti selectionat, pentru a primi o viza DV ca sa imigrati in Statele Unite, trebuie totusi sa indepliniti cerintele de calificare din punctul de vedere al legii americane. Aceste cerinte pot creste semnificativ nivelul de control si timpul necesar pentru procesarea persoanelor nascute in anumite tari listate in aceasta instiintare incluzand, dar nu numai, tarile identificate ca tari sponsori ai terorismului.

Procesarea tuturor cererilor si eliberarea vizelor DV persoanelor selectionate care indeplinesc cerintele de calificare precum si membrilor lor de familie trebuie sa aiba loc pana la miezul noptii zilei de 30 septembrie 2016. Sub niciun motiv, vizele DV nu pot fi eliberate sau cererile de ajustare a statutului aprobate dupa aceasta data, si nici membrii de familie nu pot obtine vize DV dupa aceasta data pentru a urma solicitantul principal in Statele Unite. Accesati Intrebari frecvente pentru

mai multe informatii despre procesul de selec?ionare.


Transmiterea unei fotografii (imagini) digitale

Puteti face o fotografie digitala noua sau sa scanati cu un scaner digital o fotografie tiparita, atata timp cat corespunde specificatiilor tehnice si de compozitie descrise mai jos. Testati fotografiile dvs. accesand linkul de validare a fotografiei de pe website-ul E-DV care furnizeaza consultanta tehnica aditionala despre compozitia fotografiei si da exemple de fotografii care sunt sau nu sunt acceptate.

Fotografiile trebuie sa aiba o adancime de culoare de 24 biti. Daca folositi un scaner, setarile trebuie sa fie pentru modul de culoare 24-bit sau True Color. Vedeti cerintele aditionale de scanare mai jos.


Specificatii de compozitie:

o Pozitia Capului

o Persoana fotografiata trebuie sa priveasca direct spre camera.

o Capul persoanei fotografiate nu trebuie sa fie inclinat spre spate, in jos sau lateral.

o Dimensiunea capului persoanei sau regiunea fetei (masurata din crestetul capului, incluzand parul, pana la marginea barbiei) trebuie sa fie intre 50% si 69% din inaltimea totala a imaginii. Inaltimea la care sunt pozitionati ochii (masurata de la baza fotografiei pana la nivelul ochilor) trebuie sa fie intre 56% si 69% din inaltimea totala a imaginii.


Model de fotografie digitala

* Fundal de culoare deschisa

o Persoana fotografiata trebuie sa stea in fata unui fundal neutru, deschis la culoare.

* Focalizare

o Fotografia trebuie sa fie focalizata.

* Fara obiecte decorative

o Persoana fotografiata nu trebuie sa poarte ochelari cu lentile inchise la culoare sau alte obiecte decorative care obtureaza fata.

* Fara acoperaminte sau palarii

Acoperaminte sau palarii purtate din convingeri religioase sunt acceptate, dar acoperamantul nu poate obtura nicio portiune a fetii. Nu pot fi purtate accesorii tribale sau de alt fel pentru cap, care nu sunt in mod specific religioase prin natura lor. Fotografiile personalului militar, aviatic sau de alt fel, care poarta palarii ale uniformei respective, nu vor fi acceptate.

Specificatii tehnice

* Captarea unei imagini digitale noi: Daca este luata o imagine digitala noua, ea trebuie sa intruneasca urmatoarele specificatii:

Formatul fisierului: Fisierul cu fotografia digitala trebuie sa fie in formatul JPEG –

(extensia fisierului: jpeg).

Marimea fisierului: Marimea maxima acceptata a imaginii va fi de 240 kilobiti 240KB).

Rezolutia si Dimensiunile minime acceptate sunt de 600 pixeli (latime) x 600 pixeli8

Dimensiunea: (inaltime). Dimensiunea imaginii in pixeli trebuie sa aiba forma patrata (adica inaltimea trebuie sa fie egala cu latimea).

Adancimea de culoare: Fotografia trebuie sa fie color (24 bits per pixel). Fotografiile de 24-bit alb-negru sau 8-bit nu se accepta.

* Scanarea unei fotografii existente: Inainte de scanarea unei fotografii, asigurati-va ca aceasta indeplineste specificatiile de culoare si compozitie de mai sus. Scanati folosind urmatoarele specificatii ale scaner-ului.

Rezolutia scanerului: Scanati la o rezolutie de cel putin 300 dots per inch (dpi).

Formatul fisierului: Fisierul cu fotografia digitala trebuie sa fie in formatul JPEG.

Marimea fisierului: Marimea maxima acceptata a imaginii va fi de 240 kilobytes (240KB).

Rezolutia: 600 x 600 pixeli

Adancimea de culoare: 24-bit color [Nota: Fotografiile alb-negru, monocrome sau in tonuri de gri nu vor fi acceptate.]

INTREBARI FRECVENTE

CALIFICARE

1. Ce inseamna termenii “nativ” si “alocare”?

Nativ se refera in mod obisnuit la o persoana nascuta intr-o anumita tara, indiferent de tara unde persoana isi are resedinta sau de tara al carei cetatean este. Nativ se refera de asemenea, la cineva indreptatit sa fie alocat altei tari decat cea in care

s-a nascut in conformitate cu prevederile sectiunii 202(b) a Legii de Imigrare si Nationalitate.

Deoarece se fixeaza o limitare numerica asupra imigrantilor care intra dintr-o anumita tara sau regiune geografica, fiecare persoana este alocata unei tari. Alocarea dvs. se refera la tara in a carei cota sunteti inclus. Tara dvs. de calificare va fi in mod

normal aceeasi cu tara in care v-ati nascut. Totusi, puteti cere sa fiti alocat tarii de nastere a sotului/sotiei dvs. sau tarii de nastere a oricaruia din parintii dumneavoastra daca v-ati nascut intr-o tara in care niciunul dintre parintii dvs. nu s-a nascut sau nu a fost rezident la data nasterii dvs. Acestea trei sunt singurele posibilitati de alegere a tarii dvs. de alocare.


2. Pot sa aplic si daca nu m-am nascut intr-o tara care se califica in program?

Sunt doua situatii in care v-ati califica sa aplicati. Intai, daca sotul/sotia cu statut derivativ s-a nascut intr-o tara care se califica, dumneavoastra puteti cere sa fiti alocat acelei tari. Deoarece calificarea dumneavoastra se bazeaza pe sotul/sotia

dumneavoastra, vi se va elibera o viza de imigrare DV-1 numai daca si sotul/sotia dumneavoastra se califica si i se elibereaza o viza DV-2. Amandoi trebuie sa intrati impreuna in Statele Unite folosind vizele DV. In aceeasi maniera, copilul dvs. minor

dependent poate fi alocat tarii de nastere a unuia din parinti.

Al doilea, puteti fi alocat tarii de nastere a oricaruia din parintii dumneavoastra numai daca niciunul din parintii dumneavoastra nu s-a nascut sau nu a fost rezident in tara in care v-ati nascut, la momentul nasterii dumneavoastra.

Persoanele nu sunt considerate rezidente ale unei tari in care nu s-au nascut sau s-au naturalizat, daca se aflau acolo doar in vizita, la studii temporar in tara respectiva, sau stationati temporar pentru afaceri sau din considerente profesionale fiind angajat de o companie sau un guvern al altei tari, alta decat cea in care v-ati nascut.

Daca solicitati o alocare alternativa prin una din situatiile de mai sus, trebuie sa furnizati o explicatie pe formularul de inregistrare E-DV la punctual #6.

Listarea unei tari incorecte de eligibilitate sau alocare ( de ex. una pentru care nu puteti da o explicatie valabila) poate descalifica aplicatia dumneavoastra.

3. De ce persoanele nascute in anumite tari nu se califica sa participe la programul DV?

Vizele de imigrare DV sunt menite sa ofere o oportunitate de imigrare persoanelor care nu provin din tari cu o “rata ridicata de admitere” in SUA. Legea defineste tari cu “rata ridicata de admitere” ca fiind acele tari din care au emigrat in Statele Unite

in ultimii cinci ani un numar total de 50.000 de persoane in categoriile bazate pe legaturi de familie si pe oferte de lucru. In fiecare an, Biroul de Cetatenie si Servicii de Imigrare al SUA calculeaza cifrele corespunzatoare numarului de persoane care au imigrat si care si-au ajustat statutul in S.U.A. pe baza legaturilor de familie si a ofertelor de lucru pentru cei cinci ani precedenti, pentru a identifica acele tari care sunt considerate cu “rata ridicata de admitere” si ca o consecinta, ai caror nativi

nu se vor califica sa participe in programul anual Diversity Visa. Deoarece acest calcul se efectueaza anual, lista tarilor ai caror nativi se califica sau nu se califica se poate modifica de la un an la altul.

4. Ce numar de vize in programul DV-2016 va merge catre nativi din fiecare regiune geografica si tara care se califica in program?

Biroul pentru Cetatenie si Servicii de Imigrare al Statelor Unite determina limitele regionale pentru fiecare an conform unei formule prevazute in sectiunea 203(c) a Legii de Imigrare si Nationalitate. Numarul de vize care va fi eliberat in final nativilor din fiecare tara va depinde de limitele regionale stabilite, cate persoane aplica din fiecare tara si cati dintre cei selectionati se califica sa primeasca vize. Nu se pot elibera mai mult de sapte la suta din numarul total de vize nativilor din fiecare tara.


5. Care sunt cerintele pentru criteriul educational sau al experientei profesionale?

Legea de imigrare a Statelor Unite si reglementarile cer ca fiecare aplicant DV sa fie cel putin absolvent de liceu, adica sa aiba diploma de bacalaureat, sau sa aiba cel putin doi ani de experienta in munca, in ultimii cinci ani, intr-o meserie care necesita cel putin doi ani de pregatire sau experienta. Aplicantii trebuie sa fie absolventi de liceu, adica absolventi a douasprezece clase elementare si secundare in S.U.A. sau, intr-o alta tara, absolventi ai unor cursuri formale elementare si secundare comparabile cu liceul in S.U.A. (diploma de bacalaureat). Numai cursurile formale indeplinesc aceste cerinte; cursurile prin corespondenta sau certificatele de echivalare nu sunt acceptate. Dovezile referitoare la educatie sau la experienta profesionala trebuie prezentate ofiterului consular la data interviului pentru viza de imigrare.

Daca nu indepliniti criteriile de calificare educationale sau pe baza experientei profesionale, inregistrarea dvs. Va fi descalificata la data interviului si nu veti putea primi vize nici dvs. nici membrii familiei dvs.


6. Ce ocupatii se califica in cadrul programului DV?

Pentru a determina calificarea pe baza experientei profesionale, vor fi folosite definitiile din baza de date a Departamentului Muncii al Statelor Unite (DOL – Department of Labor) O*NET OnLine. Baza de date O*NET OnLine grupeaza experienta profesionala in cinci „zone de lucru.” In timp ce multe ocupatii sunt listate pe pagina de web a DOL, numai anumite ocupatii specificate se califica in programul DV. Pentru a va califica in programul DV pe baza experientei profesionale, trebuie ca in ultimii cinci ani, cel putin doi ani sa fi lucrat intr-o ocupatie care este desemnata ca Zona de lucru 4 sau 5, clasificata ca Pregatire

Profesionala Specifica (SVP) clasa 7.0 sau mai mare.

Daca nu indepliniti criteriile de calificare educationale sau pe baza experientei profesionale, inregistrarea dvs. va fi descalificata la data interviului si nu veti putea primi vize nici dvs. nici membrii familiei dvs.

7. Cum gasesc ocupatiile care se califica in baza de date O*NET OnLine a Departamentului Muncii ?

Cand va aflati pe pagina de Internet O*NET OnLine urmati acesti pasi pentru a afla daca ocupatia dvs. se califica.

1. La «Find Occupations» selectati «Job Family» din meniu;

2. Parcurgeti cu cursorul «Job Family», alegeti un domeniu si apasati pe «GO»;

3. Apasati pe linkul ocupatiei dvs. specifice.

4. Selectati casuta «Job Zone» pentru a gasi numarul zonei de lucru si gradul de pregatire profesionala specifica(SVP).

Ca un exemplu, selectionati ingineri aerospatiali. In josul sumarului raportului care descrie aceasta clasa de ocupatii, sub sectiunea Job Zone, veti gasi zona de lucru 4, gradul de pregatire profesionala specifica intre 7.0 si 8.0. Folosind acest exemplu,

ingineria aerospatiala este o ocupatie care se califica.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa accesati pagina de Internet Diversity Visa – List of Occupations.

8. Este o varsta minima pentru a aplica pentru programul DV?

Nu exista o varsta minima pentru a aplica, dar cerinta de a avea o diploma de bacalaureat sau experienta profesionala pentru fiecare solicitant principal la momentul la care face aplicatia de viza va descalifica efectiv majoritatea persoanelor cu varsta sub 18 ani.

COMPLETAREA INREGISTRARII ELECTRONICE IN CADRUL PROGRAMULUI DV


9. Cand pot trimite inregistrarea mea?

Perioada de inregistrare pentru DV-2016 va incepe la orele 12:00 la amiaza, ora de vara a Coastei de Est a Statelor Unite (EDT)(GMT-4) ale zilei de miercuri, 1 octombrie 2014 si se va incheia la orele 12:00 la amiaza, ora de iarna a Coastei de Est a Statelor Unite (EST)(GMT-5) ale zilei de luni, 3 noiembrie 2014. In fiecare an, milioane de oameni trimit inregistrari. Stabilirea perioadei de inscriere intre aceste date da posibilitatea celor selectionati sa fie anuntati in timp util si acorda suficient timp solicitantilor de vize si ambasadelor si consulatelor noastre pentru a pregati si completa cazurile pentru eliberarea vizelor.

Sunteti incurajati sa va inscrieti la inceputul perioadei de inregistrare. Cererea excesiva catre sfarsitul perioadei de inscriere poate incetini sistemul. Nicio cerere de inregistrare nu va fi acceptata dupa orele 12:00 la amiaza, ora de iarna a Coastei de Est a Statelor Unite, ale zilei de luni 3 noiembrie 2014.


10. Ma aflu in Statele Unite. Pot participa la programul DV?

Da, un solicitant se poate afla in Statele Unite sau intr-o alta tara si cererea de inregistrare poate fi trimisa de oriunde.


11. Pot sa ma inregistrez numai in cursul perioadei de inscriere?

Da, legea permite numai o cerere de inregistrare pentru sau in numele fiecarei persoane in cursul fiecarei perioadei de inregistrare.

Departamentul de Stat foloseste o tehnologie sofisticata pentru a detecta inregistrarile multiple. Daca trimiteti mai mult de o cerere de inregistrare veti fi descalificat.


12. Putem sotul/sotia mea si cu mine sa trimitem fiecare o cerere separata?

Da, un sot si o sotie pot fiecare sa trimita cate o cerere daca indeplinesc fiecare cerintele de calificare. Daca oricare dintre ei este selectionat, celalalt este indreptatit sa aplice ca dependent.


13. Ce membri de familie trebuie sa includ pe cererea de inregistrare DV?

Sot/Sotie: Trebuie sa listati sotul sau sotia dumneavoastra indiferent daca locuieste sau nu impreuna cu dumneavoastra sau daca intentioneaza sa imigreze in Statele Unite. Trebuie sa listati sotul/sotia chiar daca in prezent sunteti separati, cu exceptia cazului in care sunteti separati legal, (de exemplu: daca exista un acord scris recunoscut de tribunal sau o decizie a tribunalului). Daca sunteti separati legal atunci nu trebuie sa listati sotul/sotia, dar nu veti fi penalizat daca o faceti. Daca sunteti divortat sau daca sotul/sotia este decedata, nu trebuie sa treceti numele fostului sot/fostei sotii.

Copii: Trebuie sa listati TOTI copiii in viata care sunt necasatoriti si au varsta sub 21 de ani la data inregistrarii E-DV, indiferent daca sunt copiii dumneavoastra naturali, copiii dumneavoastra vitregi (chiar daca acum sunteti divortat de parintele acelui copil), copiii sotului/sotiei dumneavoastra sau copiii pe care i-ati adoptat in conformitate cu legile tarii dumneavoastra. Listati toti copiii sub 21 de ani la momentul inregistrarii dumneavoastra electronice, chiar daca nu mai locuiesc cu dumneavoastra sau nu intentionati ca acestia sa emigreze in cadrul programului DV. Nu trebuie sa treceti copiii care sunt deja cetateni americani sau rezidenti permanenti ai Statelor Unite, dar nu veti fi penalizati daca o faceti.

Parintii si fratii/surorile aplicantului nu se califica sa primeasca vize DV ca dependenti si nu trebuie inclusi pe cererea de participare.

Daca listati membri de familie pe cererea dvs. de participare, acestia nu trebuie sa aplice pentru viza sau sa imigreze sau sa calatoreasca cu dvs. Totusi, daca omiteti sa includeti un membru de familie eligibil pe cererea dvs. de participare si ulterior il listati pe formularele de cerere de viza, cazul dvs. va fi descalificat la interviul de viza si niciunul dintre dvs. nu va putea primi viza. Aceasta se aplica doar acelor persoane care erau membri de familie la data cand cererea de participare a fost trimisa, nu celor dobanditi ulterior. Sotul/sotia dvs., daca se califica sa participe, poate sa trimita o cerere de inregistrare separata chiar daca este listata pe cererea dvs. de participare, atita timp cat ambele cereri de inregistrare includ detalii despre toti dependentii din familia dvs. (Vezi intrebarea #12 de mai sus.)

14. Trebuie sa trimit cererea de participare personal sau poate altcineva sa o trimita in numele meu?

Sunteti incurajat sa pregatiti si sa trimiteti propria inregistrare, dar altcineva o poate trimite in numele dvs. Indiferent daca va trimiteti propria cerere de inregistrare sau un avocat, un prieten, o ruda sau altcineva o trimite in numele dvs., numai o singura

cerere poate fi trimisa in numele dumneavoastra. Dumneavoastra ca persoana care se inscrie in program sunteti responsabil pentru a va asigura ca informatiile de pe cererea de inscriere sunt corecte si complete; cererile de inregistrare care nu sunt corecte sau complete pot fi descalificate. Persoanele care se inscriu in program trebuie sa-si pastreze numarul de confirmare unic pentru a

putea verifica in mod independent statutul inregistrarii folosind Entrant Status Check la http://www.dvlottery.state.gov.

Participantii trebuie sa-si pastreze posibilitatea de a accesa adresa de e-mail folosita la inregistrarea online E-DV.


15. Sunt deja inregistrat pentru o viza de imigrare intr-o alta categorie. Pot sa aplic si pentru programul DV?

Da.


16. Cand va deveni disponibil formularul E-DV online?

Va puteti inregistra online in timpul perioadei de inregistrare incepand cu orele 12:00 la amiaza, ora de vara a Coastei de Est a Statelor Unite (EDT)(GMT-4) ale zilei de miercuri, 1 octombrie 2014 si care se va incheia la orele 12:00 la amiaza,

ora de iarna a Coastei de Est a Statelor Unite (EST) (GMT -5) ale zilei de luni, 3 noiembrie 2014.

17. Pot sa descarc si sa salvez formularul de inregistrare E-DV intr-un program de procesare de text sau alt program si sa il completez mai tarziu?

Nu, nu veti putea salva formularul intr-un alt program pentru a il completa si trimite ulterior. Formularul E-DV este numai un formular web. Trebuie sa completati informatiile si sa il trimiteti cat timp sunteti conectat la internet.

18. Pot salva formularul electronic pentru a il completa mai tarziu?

Nu. Formularul E-DV este conceput pentru a fi completat si transmis odata. Veti avea saizeci (60) de minute incepand cu momentul in care descarcati formularul pentru a il completa pana cand transmiteti cererea dvs. pe website-ul E-DV. Daca

depasiti limita celor saizeci de minute si nu ati trimis electronic cererea dvs. completata, orice informatie existenta deja va fi eliminata. Sistemul elimina orice inregistrare partiala pentru a nu fi identificata accidental ca duplicat al unei cereri ulterioare, complete. Cititi instructiunile DV in intregime inainte de a incepe sa completati formularul online, astfel incat sa cunoasteti toate informatiile de care veti avea nevoie.

19. Nu am un scaner. Pot trimite fotografii cuiva in Statele Unite pentru a le scana, salva si pentru a mi le trimite inapoi pentru a le folosi pentru cererea mea electronica?

Da, atata timp cat fotografia intruneste cerintele din instructiuni si este transmisa electronic impreuna cu si in acelasi timp cu inregistrarea electronica E-DV. Trebuie sa aveti deja fisierul cu fotografiile scanate atunci cand transmiteti inregistrarea online; nu poate fi transmis separat de inregistrarea electronica. Formularul electronic complet (fotografia si aplicatia impreuna) poate fi transmis electronic din Statele Unite sau din strainatate.

20. Conform procedurilor, sistemul poate respinge formularul meu E-DV daca fotografiile nu indeplinesc specificatiile din instructiuni. Pot retrimite cererea mea?

Da. Daca fotografia/fotografiile nu au indeplinit specificatiile, cererea dvs. nu va fi acceptata de website-ul E-DV, deci nu veti primi o instiintare de confirmare. Totusi, avand in vedere natura imprevizibila a internetului, s-ar putea sa nu primiti un mesaj

de respingere imediat. Daca puteti corecta fotografiile si sa retrimiteti Partea Intai sau Partea a Doua a formularului in interval de saizeci (60) de minute s-ar putea sa transmiteti cu succes cererea de inregistrare. Altfel, va trebui sa reincepeti intregul

proces. Puteti incerca sa transmiteti o cerere de inregistrare de cate ori este necesar pana cand o cerere completa este primita si un mesaj de confirmare este trimis. Odata ce ati primit un mesaj de confirmare, cererea dvs. de inregistrare este completa si NU trebuie sa mai trimiteti alte cereri aditionale.


21. Cat de curand dupa trimiterea cererii de inregistrare voi primi mesajul de confirmare?

Ar trebui sa primiti mesajul de confirmare imediat, inclusiv numarul de confirmare pe care trebuie sa-l notati si sa-l pastrati.

Totusi, natura imprevizibila a internetului poate duce la intarzieri. Puteti apasa butonul “Submit” de oricate ori este necesar pana cand o inregistrare completa este primita si instiintarea de confirmare este trimisa. Totusi, de indata ce primiti o

instiintare de confirmare nu mai retrimiteti informatia.


SELECTIONAREA

22. Cum stiu daca am fost selectionat?

Trebuie sa folositi numarul dumneavoastra de confirmare pentru a accesa Entrant Status Check disponibil pe website-ul E-DV la adresa http://www.dvlottery.state.gov incepand cu data de 5 mai 2015 si pana cel putin la 30 iunie 2016. Entrant Status Check este singurul mijloc prin care veti fi instiintat daca sunteti selectionat, prin care vi se vor furniza instructiuni suplimentare referitoare la aplicatia de viza si veti fi instiintat despre data si ora interviului dumneavoastra de viza. Singurul website

autorizat de Departamentul de Stat pentru inregistrarea oficiala online in programul Diversity Visa si Entrant Status Check este http://www.dvlottery.state.gov

Departamentul de Stat NU va va contacta pentru a va instiinta ca ati fost selectionat. (Vezi intrebarea #23).

23. Cum voi sti daca nu am fost selectionat? Voi fi instiintat?

Puteti verifica statutul inregistrarii dumneavoastra pentru DV-2016 prin Entrant Status Check pe website-ul E-DV la http://www.dvlottery.state.gov incepand cu 5 mai 2015 pana cel putin la 30 iunie 2016. Pastrati numarul dvs. de confirmare cel putin pana pe data de 30 septembrie 2016. (Informatii despre statutul inregistrarilor pentru programul DV din anul precedent, DV-2015, sunt disponibile online incepand cu 1 mai 2014 pana la 30 iunie 2015.) Daca inregistrarea dumneavoastra nu este selectionata, nu veti primi alte instructiuni suplimentare.

24. Ce se intampla daca imi pierd numarul de confirmare?

Aveti nevoie de numarul dvs. de confirmare pentru a accesa informatiile prin Verificarea Statutului Inregistrarii. O aplicatie este acum disponibila prin Verificarea Statutului Inregistrarii (Entrant Status Check – ESC) pe pagina eDV care va va permite sa recuperati numarul dvs. de confirmare prin adresa de email prin care v-ati inregistrat introducand anumite date personale pentru a va confirma identitatea.

Ambasadele sau Consulatele S.U.A. si Centrul Consular Kentucky (KCC) nu pot sa verifice pentru dvs. statutul de selectie si nici sa va furnizeze numarul de confirmare in mod direct (altfel decat prin aplicatia Verificarea Statutului Inregistrarii). Departamentul de Stat nu va poate pune la dispozitie o lista a persoanelor selectionate sa continue procesul de viza.


25. Voi primi informatii de la Departamentul de Stat prin email sau prin posta?

Departamentul de Stat nu va va trimite scrisori de notificare. Guvernul S.U.A. nu a trimis niciodata mesaje e-mail aplicantilor pentru a-i informa ca au fost desemnati castigatori si nici nu se intentioneaza sa se foloseasca e-mailul in acest scop pentru programul DV-2016. Daca sunteti selectionat, veti primi doar o comunicare prin e-mail referitoare la programarea interviului de viza dupa ce ati raspuns instructiunilor de notificare de pe pagina Verificarea Statutului Inregistrarii. Aceste e-mailuri nu vor contine informatii concrete despre data si ora programarii; ele va vor informa pur si simplu ca exista detalii despre programare si ca va trebui sa accesati Verificarea Statutului Inregistrarii pentru detalii.

Numai paginile de internet care se termina cu sufixul de domeniu “.gov” sunt pagini oficiale ale guvernului Statelor Unite. Multe alte pagini de internet non-guvernamentale (de ex., care folosesc sufixele “.com,” “.org,” sau “.net”) pun la dispozitie informatii si servicii legate de imigrare si vize. Departamentul de Stat nu sprijina, nu recomanda si nu sponsorizeaza nicio informatie sau material prezentat

pe aceste pagini.

Este posibil sa primiti mesaje e-mail din partea unor pagini de internet care pot incerca sa va pacaleasca sa trimiteti bani sau datele dvs. personale. Este posibil sa vi se ceara sa platiti pentru diferite servicii cum ar fi formulare sau informatii despre procedurile de imigrare, care sunt disponibile gratuit pe paginile Departamentului de Stat sau pe paginile Ambasadelor sau Consulatelor S.U.A. Mai mult, aceste site-uri pot incerca sa va fure banii prin incasarea de taxe pentru diferite servicii DV. Daca veti trimite bani acestor incercari de fraudare, cu siguranta ca nu ii veti mai recupera. De asemenea, nu trimiteti datele dvs. personale acestor pagini de internet, pentru ca vor putea fi folosite la furtul/fraudarea identitatii.


26. Cate persoane vor fi selectionate pentru DV-2016?

Pentru programul DV-2016 sunt disponibile 50.000 de vize DV. Pentru ca este posibil ca un anumit numar din primele 50.000 de persoane selectate sa nu se califice pentru vize sau sa nu continue cu procesarea cazurilor lor pana la eliberarea vizelor, vor fi selectionate mai mult de 50.000 de inregistrari pentru a se asigura ca toate vizele DV disponibile vor fi eliberate. Totu?i, acest lucru inseamna de asemenea, ca este posibil sa nu fie un numar suficient de vize pentru toti cei selectati initial.

Puteti verifica prin Verificarea Statutului Inregistrarii disponibil pe pagina E-DV daca ati fost selectionat pentru procesarea vizei si care este locul dvs. pe lista. Interviurile pentru programul DV-2016 vor incepe in octombrie 2015 pentru cei selectionati care au inaintat toate documentele preliminare interviului si celelalte informatii cerute prin instructiunile din notificare. Selectionatii care prezinta toate

informatiile cerute vor fi informati despre programarea interviului lor prin Verificarea Statutului Inregistrarii disponibil pe pagina E-DV cu patru pana la sase saptamani inainte de interviul programat cu ofiterii consulari ai Statelor Unite la posturile din strainatate.

In fiecare luna vor fi eliberate vize acelor solicitanti care se califica in decursul acelei luni, atata timp cat exista numere de viza disponibile.

Odata ce toate cele 50.000 de vize DV vor fi eliberate, programul se va incheia. Numerele de viza s-ar putea termina inainte de septembrie 2016. Solicitantii selectionati care doresc sa primeasca vize trebuie sa fie pregatiti sa actioneze prompt asupra cazurilor lor.

Faptul ca ati fost selectionat in mod aleatoriu nu va garanteaza ca veti primi o viza. Selectionarea inseamna doar ca sunteti eligibil sa solicita?i o viza DV si daca numarul dvs. de caz devine eligibil pentru procesarea finala, este posibil sa primi?i o viza DV. Numai 50.000 de vize vor fi eliberate acestor solicitanti.


27. Cum vor fi selectionati participantii?

Notificari oficiale despre selectie se vor face prin Verificarea Statutului Inregistrarii disponibil incepand cu 5 mai 2015 pana cel putin la 30 iunie 2016, pe pagina E-DV la adresa http://www.dvlottery.state.gov. Departamentul de Stat nu trimite celor selectionati instiintari prin posta sau e-mail. Orice notificare prin e-mail sau prin posta care va anunta ca ati fost selectionat sa primiti o viza DV nu vine din

partea Departamentului de Stat si nu este legitima. Orice comunicare e-mail pe care o veti primi din partea Departamentului de Stat va va directiona catre pagina Verificarii Statutului Inregistrarii pentru noi informatii despre solicitarea dvs. Departamentul de Stat nu va va cere niciodata sa trimiteti bani prin posta sau prin orice alt serviciu de livrare, cum ar fi Western Union.

Toate inregistrarile primite din fiecare regiune vor fi numerotate individual, si, la incheierea perioadei de inregistrare, un computer va selectiona aleatoriu castigatorii dintre toate inregistrarile primite pentru fiecare zona geografica. In cadrul fiecarei regiuni, prima inregistrare selectionata la intamplare va deveni primul caz inregistrat, a doua inregistrare selectionata, al doilea caz inregistrat, etc. Toate inregistrarile primite in perioada de inregistrare stabilita vor avea sanse egale sa fie selectionate in cadrul fiecarei regiuni. Cand o inregistrare a fost selectionata, aplicantul va fi instiintat prin Verificarea Statutului Inregistrarii disponibil

incepand cu 5 mai 2015 pe pagina web E-DV http://www.dvlottery.state.gov. Daca sunteti selectat si raspundeti instructiunilor furnizate online prin Verificarea Statutului Inregistrarii, Departamentul de Stat prin Centrul Consular Kentucky (KCC) va continua procesarea cazurilor pana ce toti cei selectionati sunt informati sa se prezinte la interviurile pentru viza la birourile Ambasadelor sau

Consulatelor Statelor Unite sau pana ce pot aplica pentru ajustarea statutului la un birou al USCIS in S.U.A.

28. Deja sunt in Statele Unite. Daca sunt selectionat, pot sa-mi ajustez statutul prin USCIS?

Da, in cazul in care va calificati sa va ajustati statutul in conditiile Sectiunii 245 a INA, puteti solicita Biroului pentru Cetatenie si Servicii de Imigrare (USCIS) ajustarea statutului la cel de rezident permanent. Trebuie sa va asigurati ca USCIS poate incheia actiunea in cazul dvs., inclusiv procesarea oricaror dependenti, soti sau sotii si copii sub 21 de ani, aflati peste hotare, inainte de 30 septembrie 2016, deoarece la acea data expira eligibilitatea dvs. in cadrul programului DV-2016. Niciun numar de viza sau ajustare a statutului pentru programul DV-2016 nu se va mai aproba dupa miezul noptii ora de vara a Coastei De Est a zilei de 30

septembrie 2016, indiferent de circumstanta.


29. Daca sunt selectionat, cat timp sunt indreptatit sa solicit viza?

Daca sunteti selectionat in programul DV-2016 sunteti indreptatit sa solicitati eliberarea vizei numai in timpul anului fiscal 2016 al Guvernului S.U.A., care se desfasoara de la 1 octombrie 2015 pana la 30 septembrie 2016. Persoanele selectionate sunt incurajate sa solicite vize cat de devreme posibil, de indata ce rangul cazurilor lor de loterie devine eligibil pentru procesare ulterioara.

Fara exceptie, toti solicitantii selectionati si eligibili trebuie sa obtina vizele sau sa isi ajusteze statutul pana la sfarsitul anului fiscal. Nu exista posibilitatea de a transfera beneficiile DV in anul urmator de catre persoanele selectionate care nu obtin vize pana la data de 30 septembrie 2016 (sfarsitul anului fiscal). De asemenea, sotii, sotiile si copiii care au statut derivativ conferit de inregistrarea in programul DV-2016 pot obtine vize in categoria DV numai in perioada dintre 1 octombrie 2015 si 30 septembrie 2016. Solicitantii care aplica peste hotare vor primi o instiintare de programare de la Departament prin intermediul Verificarii Statutului Inregistrarii (Entrant Status Check) pe pagina de internet E-DV cu patru pana la sase saptamani inainte de data programata pentru interviu.


30. Daca un solicitant DV selectionat decedeaza, ce se intampla cu cazul respectiv?

Daca o persoana selectionata in cadrul programului DV decedeaza in orice moment inainte de a fi calatorit in Statele Unite, cazul DV este revocat automat. Sotul sau sotia si copiii persoanei selectionate decedate nu mai sunt indreptatiti sa solicite vize DV. Daca le-au fost deja eliberate vize, acestea vor fi revocate.


TAXE

31. Cat costa inregistrarea pentru programul E DV?

In prezent nu exista nicio taxa pentru transmiterea unei inregistrari electronice. Insa, daca veti fi selectionat si veti solicita o viza DV, va trebui sa platiti toate taxele de viza in momentul solicitarii vizei si al interviului, direct la casieria Ambasadei sau

Consulatului S.U.A. Daca sunteti selectionat DV si va aflati in Statele Unite si solicitati ajustarea statutului in Statele Unite prin USCIS veti plati taxele necesare direct catre USCIS.15

Daca sunteti selectionat, veti primi detalii referitoare la taxele DV si de solicitare de viza impreuna cu instructiunile furnizate celor care au fost selectionati, prin pagina E-DV la http://www.dvlottery.state.gov


32. Cum si unde platesc taxele DV si de viza de imigrare daca sunt selectionat?

Daca sunteti unul dintre solicitantii selectionati la intamplare, veti primi instructiuni despre procesul de solicitare a vizei DV prin intermediul Verificarii Statutului Inregistrarii (Entrant Status Check) pe pagina http://www.dvlottery.state.gov. Veti plati toate taxele DV si de viza de imigrare in persoana numai la casieria Ambasadei sau Consulatului S.U.A. in momentul solicitarii vizei. Casierul consulatului va va emite imediat o chitan?a cu antetul Departamentului de Stat American. Nu trimiteti bani pentru taxe DV catre nimeni, prin posta, Western Union sau prin orice alt serviciu de livrare daca veti solicita o viza de imigrare la o Ambasada sau Consulat S.U.A.

Daca sunteti selectionat si va aflati deja in Statele Unite si intentionati sa solicitati Biroului pentru Cetatenie si Servicii de Imigrare (USCIS) ajustarea statutului dvs., pagina cu instructiuni disponibila prin Verificarea Statutului Inregistrarii (Entrant

Status Check) la http://www.dvlottery.state.gov contine instructiuni separate despre trimiterea taxelor DV catre o banca a S.U.A.

33. Daca solicit o viza DV, dar nu ma calific sa primesc viza, mi se pot rambursa taxele de viza?

Nu. Taxele de viza nu se pot rambursa. Trebuie sa indepliniti toate cerintele de viza, dupa cum sunt detaliate in aceste instructiuni. Daca un ofiter consular determina ca nu indepliniti cerintele pentru viza, sau ca sunteti ineligibil conform legii de

imigrare a S.U.A. pentru a primi o viza DV, ofiterul consular nu poate elibera viza, iar dvs. veti pierde taxele de viza platite.


INELIGIBILITATI
34. In calitate de solicitant de viza DV pot primi o derogare (waiver) pentru orice motiv de ineligibilitate?
Cererea mea de derogare (waiver) este procesata in mod special?

Solicitantii DV sunt supusi tuturor prevederilor legale care ii impiedica sa primeasca vize de imigrare specificate in legea de imigrare a SUA (Immigration and Nationality Act). Nu sunt prevederi speciale pentru derogarea de la oricare din sectiunile care impiedica obtinerea unei vize de imigrare in afara celor prevazute in mod normal de legea de imigrare si nu sunt modalitati speciale de procesare a cererilor de derogare. Unele prevederi generale de procesare a cererilor de derogare pentru persoane care au rude apropiate care sunt cetateni americani sau rezidenti permanenti ai SUA se pot de asemenea, aplica si solicitantilor de vize DV, dar constrangerile de timp in cadrul programului DV pot face dificil pentru solicitanti sa beneficieze de astfel de prevederi.


ALERTE DESPRE FRAUDELE ?I ESCROCHERIILE LEGATE DE PROGRAMUL DV


35. Cum pot anunta o frauda pe internet sau primirea de mesaje electronice nesolicitate?

Va rugam sa vizitati pagina de internet http://www.econsumer.gov gazduita de Comisia Federala de Comert (Federal Trade Commission) in cooperare cu agentiile de protectie a consumatorului din 17 tari. Puteti raporta frauda si Biroului Federal de

Investigatii (FBI) la Internet Crime Complaint Center. Pentru a face o plangere referitoare la primirea de mesaje electronice nesolicitate, va rugam sa consultati pagina de internet Department of Justice Contact Us.


STATISTICI DV

36. Cate vize vor fi eliberate in DV-2016?

Prin lege, sunt disponibile maxim 55.000 de vize in fiecare an pentru persoanele care se califica. Totusi, legea adoptata de Congresul S.U.A. in noiembrie 1997 sub numele de “The Nicaraguan Adjustment and Central American Relief Act” (NACARA) stipuleaza ca incepand cu programul DV-1999, si pentru cat timp va fi necesar, 5.000 din cele 55.000 de vize DV alocate anual vor fi disponibile pentru a fi folosite in cadrul programului NACARA. Aceasta reducere a limitei cu 5.000 de vize DV a inceput cu programul DV-2000 si va ramane in vigoare si pentru programul DV-2016, astfel ca raman 50.000 de vize pentru programul DV

descris in aceste instructiuni.


GENERALITATI

37. Daca obtin o viza prin programul DV, ma va ajuta Guvernul S.U.A. sa achit costul biletului de avion catre Statele Unite, sa imi gasesc o locuinta sau un loc de munca, sau/si imi va oferi asistenta medicala sau alte subsidii pana cand sunt complet stabilit?

Nu. Guvernul S.U.A. nu va ofera niciunul dintre aceste servicii daca primiti o viza prin programul DV. Daca sunteti selectionat sa solicitati o viza DV, vi se va cere sa prezentati dovada ca nu veti cadea in sarcina guvernului american din punct de vedere financiar, inainte de a vi se elibera o viza. Aceasta dovada poate fi o combinatie a bunurilor dvs. personale, un act de garantie (Affidavit of Support I-134) din partea unei rude sau a unui prieten din Statele Unite si/sau o oferta de lucru din partea unui angajator din Statele Unite sau alte dovezi.

LISTA TARILOR/ZONELOR PE REGIUNI GEOGRAFICE AI CAROR NATIVI SUNT ELIGIBILI PENTRU DV-2016

Lista de mai jos cuprinde tarile ai caror nativi sunt eligibili pentru programul DV-2016, grupate pe regiuni geografice. Teritoriile dependente sunt incluse in cadrul regiunii apartinand tarii guvernante. Tarile ai caror nativi nu sunt eligibili pentru programul DV-2016 au fost identificate de catre Serviciul de Imigrare al S.U.A. (USCIS) conform formulei din Sectiunea 203 (c) a Legii de Imigrare a S.U.A. Tarile ai caror nativi nu sunt eligibili pentru programul DV (pentru ca sunt tarile sursa principala de imigrare bazata pe relatii de rudenie si oferte de lucru sau

tari cu “rata inalta de imigrare”) sunt notate dupa listele regionale respective.

AFRICA

Algeria

Angola

Benin

Botswana

Burkina Faso

Burundi

Camerun

Capul Verde, Republica

Republica Centrafricana

Ciad

Comore, Insulele

Congo

Congo, Republica Democrata

Cote D’Ivoire (Coasta de Fildes)

Djibouti

Egipt*

Guineea Ecuatoriala

Eritrea

Etiopia

Gabon

Gambia

Ghana

Guinea

Guinea-Bissau

Kenya

Lesotho

Madagascar

Malawi

Mali

Mauritania

Mauritius

Maroc

Mozambic

Namibia

Niger

Ruanda

Sao Tome si Principe

Senegal

Seychelles, Insulele

Siera Leone

Somalia

Africa de Sud

Sudanul de Sud

Sudan

Swaziland

Tanzania

Togo

Tunisia

Uganda

Zambia

Zimbabwe

Liberia

Libia

*Persoanele nascute in zonele administrate anterior lunii iunie 1967 de Israel, Iordania, Siria si Egipt sunt alocate Israelului, Iordaniei, Siriei si respectiv Egiptului. Persoanele nascute in Fasia Gaza sunt alocate Egiptului; persoanele nascute in Cisiordania sunt alocate Iordaniei; persoanele nascute pe Inaltimile Golan sunt alocate Siriei.

In Africa, nativii din Nigeria nu sunt eligibili pentru programul DV al acestui an.

ASIA

Afganistan

Bahrain

Bhutan

Brunei

Burma

Cambodgia

Hong Kong, Regiunea Speciala Administrativa**

Indonezia

Iran

Irak

Israel*

Japonia

Iordania*

Kuwait

Laos

Liban

Malaezia

Maldive

Mongolia18

Nepal

Coreea de Nord

Oman

Qatar

Arabia Saudita

Singapore

Sri Lanka

Siria*

Taiwan**

Tailanda

Timorul de Est

Emiratele Arabe Unite

Yemen

*Persoanele nascute in zonele administrate anterior lunii iunie 1967 de Israel, Iordania, Siria si Egipt sunt alocate Israelului, Iordaniei, Siriei si respectiv Egiptului. Persoanele nascute in Fasia Gaza sunt alocate Egiptului; persoanele nascute in Cisiordania sunt alocate Iordaniei; persoanele nascute pe Inaltimile Golan sunt

alocate Siriei.

** Nativii din urmatoarele tari din Asia nu se califica in programul DV in acest an:

Bangladesh, China (continentala), India, Pakistan, Coreea de Sud, Filipine si Vietnam. Hong Kong S.A.R. (Regiunea Asia), Macau S.A.R. (Regiunea Europa) si Taiwan (Regiunea Asia) se califica si sunt mentionate aici.

EUROPA

Albania

Andorra

Armenia

Austria

Azerbaidjan

Belarus

Belgia

Bosnia si Herzegovina

Bulgaria

Croatia

Cipru

Cehia, Republica

Danemarca (incluzand teritoriile componente si  dependente de peste hotare)

Estonia

Finlanda

Franta (incluzand teritoriile componente si de peste hotare)

Georgia

Germania

Grecia

Ungaria

Islanda

Irlanda

Italia

Kazakstan

Kosovo

Kyrgyzstan

Letonia

Lichtenstein

Lituania

Luxemburg

Macau Regiunea Speciala Administrativa**

Macedonia

Malta

Moldova

Monaco

Muntenegru

Olanda (incluzand teritoriile componente si  dependente de peste hotare)

Irlanda de Nord**

Norvegia

Polonia

Portugalia (incluzand teritoriile componente si dependente de peste hotare)

Romania

Rusia

San Marino

Serbia

Slovacia

Slovenia

Spania

Suedia

Elvetia

Tadjikistan

Turcia

Turkmenistan

Ucraina

Uzbekistan

Vatican

**Nativii din urmatoarele tari din Europa nu se califica in programul DV in acest an: Marea Britanie (Regatul Unit).

Marea Britanie (Regatul Unit) include urmatoarele teritorii dependente: Anguila, Bermude, Insulele Virgine Britanice, Insulele Cayman, Insulele Falkland, Gibraltar, Montserrat, Pitcairn, Insula Sfanta Elena, Insulele Turks si Caicos.

Retineti ca numai pentru programul diversity Irlanda de Nord este tratata separat; Irlanda de Nord se califica si este listata printre tarile care se califica. Macau S.A.R. se califica si este mentionata mai sus.

AMERICA DE NORD

Bahamas 19

In America de Nord, nativii din Canada si Mexic nu se califica pentru programul DV din acest an

OCEANIA

Australia (incluzand teritoriile componente si  dependente de peste hotare)

Fiji

Kiribati

Marshall, Insulele

Micronesia, Federatia Statelor

Nauru

Noua Zeelanda (incluzand teritoriile componente

si dependente de peste hotare

Palau

Papua Noua Guinee

Insulele Solomon

Tonga

Tuvalu

Vanuatu

Samoa

AMERICA DE SUD, AMERICA CENTRALA SI CARAIBE

Antigua si Barbuda

Argentina

Barbados

Belize

Bolivia

Chile

Costa Rica

Cuba

Dominica

Grenada

Guatemala

Guyana

Honduras

Nicaragua

Panama

Paraguay

Saint Kitts si Nevis

Santa Lucia

Saint Vincent si Grenadines

Surinam

Trinidad si Tobago

Uruguay

Venezuela

Tarile din aceasta regiune ai caror nativi nu se califica in acest an pentru programul DV sunt:

Brazilia, Columbia, Republica Dominicana, Ecuador, El Salvador, Haiti, Jamaica, Mexic si Peru

Mica Publicitate Chicago SUA

Sursa:http://www.romaniantribune.net/a7724_INSTRUCTIUNI_PENTRU_PROGRAMUL_DIVERSITY_VISA_2016_%28DV-2016%29_in_limba_romana.aspx

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s