LOTERIA VIZELOR SUA. În ce perioadă se fac înscrierile şi ce condiţii trebuie să îndeplinească aplicanţii

LOTERIA VIZELOR SUA. În ce perioadă se fac înscrierile şi ce condiţii trebuie să îndeplinească aplicanţii

LOTERIA VIZELOR SUA. Înscrierile pentru programul Loteria Vizelor – Diversity Visa (DV) 2016 încep în România pe 1 octombrie şi se vor încheia pe 3 noiembrie. Pentru a se califica, aplicanţii trebuie să fi absolvit liceul, să aibă dipolimă de Bacalaureat sau, din ultimii cinci ani, să fi lucrat cel puţin doi într-o meserie eligibilă.

  • LOTERIA VIZELOR SUA. În ce perioadă se fac înscrierile şi ce condiţii trebuie să îndeplinească aplicanţii

Formularul electronic pentru Loteria Vizelor este disponibil la adresa www.dvlottery.state.gov şi trebuie completat o singură dată. Persoanele care trimit mai mult de o înregistrare vor fi descalificate în mod automat, precizează Ambasada SUA la Bucureşti într-un comunicat remis gândul.

Pentru a se califica, românii trebuie să fi absolvit liceul, să aibă diplomă de Bacalaureat sau în ultimii cinci ani să fi lucrat cel puţin doi ani într-o meserie eligibilă. Pentru determinarea calificării pe baza experienţei în muncă se va folosi baza de date O*NET OnLine ( www.onetonline.org) a Departamentului Muncii al SUA.

Solicitările care se califică la Loteria Vizelor vor fi selecţionate în mod aleatoriu de un computer.Toţi participanţii la program pot să verifice statutul solicitării lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la secţiunea „Entrant Status Check”, pe baza numărului de confirmare, începând cu data de 5 mai 2015. Aceasta va fi singura modalitate prin care câştigătorii din cadrul programului de Loteria Vizelor vor fi înştiinţaţi despre selecţionarea lor în programul DV-2016, se mai precizează în comunicat.

Ambasada SUA la Bucureşti îi sfătuieşte pe solicitanţi să nu aştepte până în ultima săptămână a perioadei de înregistrare pentru a aplica, întrucât numărul mare de înregistrări simultane poate duce la întârzieri la conectarea online.

Pentru mai multe detalii şi informaţii despre Loteria Vizelor, aplicanţii pot consulta instrucţiunile detaliate ale programului, care se găsesc pe pagina de internet a Ambasadei Statelor – Unite Diversity Visas la http://romania.usembassy.gov/visas/diversity.html, precum şi pe pagina de internet a Departamentului de Stat la http://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/diversity-visa/instructions.html.

Participarea la programul Loteria Vizelor este gratuită. Guvernul SUA nu angajează consultanţi sau servicii particulare externe pentru a opera programul DV.  Orice intermediari sau alte persoane care oferă asistenţă pentru a pregăti o cerere de participare o fac fără autorizarea sau consimţământul Guvernului SUA.

Lansat în 1990 pentru a promova diversitatea imigranţilor, programul Loteria Vizelor se adresează aproape tuturor ţărilor, cu excepţia următoarelor: Bangladesh, Brazilia, Canada, China,Columbia, Republica Dominicană, Ecuador, El Salvador, Haiti, India, Jamaica, Mexic, Nigeria, Pakistan, Peru, Filipine, Coreea de Sud, Regatul Unit al Marii Britanii (cu excepţia Irlandei de Nord) şi Vietnam.

Pentru Loteria Vizelor 2016 sunt disponibile 50.000 de vize. Fiecărei ţări participante îi vor fi acordate nu mai mult de 7% dintre acestea.

Sursa: http://www.gandul.info/stiri/loteria-vizelor-sua-in-ce-perioada-se-fac-inscrierile-si-ce-conditii-trebuie-sa-indeplineasca-aplicantii-13358833

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s