CASATORIA DIN ALT PUNCT DE VEDERE

CASATORIA DIN ALT PUNCT DE VEDERE

*Cuvînt de învăţătură: El a facut ca toti oamenii, iesiti dintr-unul singur, sa locuiasca pe toata fata pamantului; le-a asezat anumite vremuri si a pus anumite hotare locuintei lor, (Fapt.17:26).

Casatoria este si ea un hotar pe care oamenii il trec si-l incalca cu multa usurinta. Inca de la inceput spune scriptura ca Dumnezeu l-a facut pe om parte barbateasca si parte femeiasca, pentruca omul sa nu fie singur. De aceea spunea Domnul Isus ca omul va lasa pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de nevasta-sa iar cei doi vor fi una. Obiectivul diavolul inca de la inceput a fost indreptat asupra omului care este chipul lui Dumnezeu, asupra familiei si asupra poporul evreu care a fost ales de Dumnezeu iar in final”Biserica” care este trupul lui Isus. Si in mare parte a avut cistig de cauza. In multe cazuri omul care ar trebui sa aiba doar o (sau un) nevasta/barbat are mai multe sau mai multi decit cea/cel de acasa. Aceast lucru este pacat.

Evrei 13-4 spune: Casatoria sa fie tinuta in toata cinstea,si patul sa fie nespurcat, caci Dumnezeu va judeca pe curvari si preacurvari.

Apostolul Pavel spunea Corintenilor: Toate lucrurile imi sint ingaduite, dar nu toate sint de folos; toate lusrurile imi sint ingaduite, dar nimic nu trebuie sa puna stapinire pe mine. Mincarurile sint pentru pintece si pintecele este pentru mincari. Si Dumnezeu va nimici si pe unul si pe celalalte. Dar trupul nu este pentru curvie: el este pentru Domnul si Domnul este pentru trup. Nu stiti ca trupurile voastre sint madulare ale lui Christos? Voi lua eu madularele lui Christos si voi face din ele madulare ale unei curve? Nicidecum! Nu stiti ca cine se lipeste de o curva este un singur trup cu ea? Caci este zis: Cei doi se vor face un singur trup. Fugiti de curvie! Orice alt pacat, pe care-l face omul, este un pacat savirsit afara din trup; dar cine curveste, pacatuieste impotriva trupului sau.

Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfînt, care locuieste in voi si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu mai sinteti ai vostri? Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti dar pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sint ale lui Dumnezeu. Pe marginea acestor versete nu mai fac nici un comentariu deoarece ele sint foarte clare pentru oricine. Cind Dumnezeu mustra pe Israel prin proorocul Ezechel le zicea: Voi va bizuiti pe sabia voastra, savirsiti uriciuni, fiecare din voi necinsteste pe nevasta aproapelui sau. Si voi sa stapiniti tara? De aceea cind Domnul prin proorocul Maleahi vestea nenorocirea, robia ciuma, sabia si moartea le spunea si cauza: Poporul ii intreba pe prooroci de ce-i ameninta Domnul cu asemenea necazuri: Pentruca Domnul a fost martor intre tine si nevasta din tineretea ta, careia acum nu-i esti credincios, macar ca ea este tovarasa si nevasta cu care ai incheiat legamint. Unii mai nou dupa moda noua a lumii de azi nici nu mai fac legamint sa se casatoreasca, ci traiesc in concubinaj si daca s-or potrivi la pat zic ei ramin impreuna daca nu, fiecare-i dezlegat sa-si caute in alta parte norocul. Asta inseamna pacat.

Care vor mai multe amanunte cititi in Evanghelia lui Marcu capitolul 10. Nu ne-a dat Unul singur Dumnezeu suflarea de viata si ne-a pastrat-o? Si ce cere acel Unul singur? Saminta Dumnezeiască! Luati seama dar in mintea voastra si niciunul sa nu fie necredincios (a)nevestei (lui)din tineretea lui(ei). „Căci Eu urăsc despărţirea în căsătorie, zice Domnul , Dumnezeul lui Israel (nostru) si pe cel ce isi acopere haina cu silnicie, zice Domnul ostirilor.

–De aceea ,luati seama in mintea voasra si nu fiti necredinciosi! De ce se spune asa pentruca batalia se da la nivelul mintii, intre ratiune si sentiment, dar de cele mai multe ori cistiga sentimentul. Intrebare: de ce? Raspuns: pentru ca asa imi place!

Cititi intimplarea lui Samson cu Dalila din cartea Judecatori. In putine cuvinte am putut sa va dau inca una din barierele sau hotarele lui Dumnezeu pe care oamenii le incalca fara frica. Dar toti care au facut-o pina acum au sansa sa se pocaiasca, caci Isus astazi este inca Mîntuitor, dar miine va fi Judecător.
Dumnezeu sa te ajute sa intelegi.
~străinişicălători~
(duţu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s