PRIVIND ÎN EGIPT

PRIVIND ÎN EGIPT (Exod.1;2)    By David (duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur: Peste Egipt s-a ridicat un nou imparat care nu cunoscuse pe Iosif. (Exod.1:8)

DIAVOLUL PRIN SUPUŞI LUI CAUTĂ DISTRUGEREA PLANULUI LUI DUMNEZEU.
Noul faraon, care nu cunoştea pe Iosif, şi nici pe Dumnezeul Israeliţilor a dat ordin ca copiii de parte bărbătească la naşterea lor să fie omorîţi: Imparatul Egiptului a poruncit moaselor evreilor, numite una Sifra, si cealalta Pua, si le-a zis: „Cand veti implini slujba de moase pe langa femeile evreilor si le veti vedea pe scaunul de nastere, daca este baiat, sa-l omorati; iar daca este fata, s-o lasati sa traiasca.” (Exod.1:15-16).Nu se ştie precis motivul pentru care a dat o asemenea lege, cînd era de ştiut că barbaţi lui Israel fac cărămizi şi le construiesc, cetăţile lor. Poate teama de un rival după îmulţirea prea mare a evreilor.

-La fel diavolul atunci cînd Isus a venit în lumea noastră în Betleemul iudeii, Irod a dat ordin să fie omorîti toţi copii de parte bărbătească de la 2 ani în jos: Atunci Irod, cand a vazut ca fusese inselat de magi, s-a maniat foarte tare si a trimis sa omoare pe toti pruncii de parte barbateasca, de la doi ani in jos, care erau in Betleem si in toate imprejurimile lui, potrivit cu vremea pe care o aflase intocmai de la magi. (Mat.2:16).

-Ori cît ar fi de şiret diavolul planul lui Dumnezeu nu poate să fie stricat, a rămas Moise pentru a scoate pe Israel din Egipt, a rămas Isus pentru a se împlini planul de mîntuire al omeniri.

***Mamele credincioase sunt gata să respingă standardele lumii, cînd e vorba de cîţi copii să se nască în familiile lor. Iochebed a fost o femeie plină de curaj care a ştiut să înoate contra valurilor.
***Mamele credincioase aşează frica de Dumnezeu, mai pe sus de ordinele lui faraon.
***Mamele credincioase, sunt gata să îşi apere copilul pînă la limitele îngăduite de Dumnezeu, iare de acolo îl prdă cu totul purtări de grijă a lui Dumnezeu.
***Iochebed, era conştientă că nu îl va putea ţine ascuns pe Moise toată viaţă, dar era gată să îl instruiească pentru a străbate lumea toată viaţa.
***Iochebed o mamă credincioasă a pregătit pe Moise pentru a fi biruitor în luptele ce vor urma, mamele credincioase a zilelor noastre pot să pregătească copii pentru cer.

CONCLUZIE:
Mamelor fiţi femei temătoare de Dumnezeu: Dezmierdarile sunt inselatoare, si frumusetea este desarta, dar femeia care se teme de Domnul va fi laudata. (Prov.31:30), şi veţi fi respectate în familie şi în societate, copii îţi vor aduce respectul pe drept meritat şi soţul nu se va opri din aprecieri şi cuvinte de laudă la adresa ta: Rasplatiti-o cu rodul muncii ei, si faptele ei s-o laude la portile cetatii. (Prov.31:31).

~străinişicălători~
(duţu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s